Top 10 meest bijzondere boten die je kunt huren

Meer dan 14.500 boten wereldwijd staan te huur op Nautal, daar moeten toch wel een aantal bijzondere gevallen tussen zitten? Het antwoord is ja. Eigenlijk zijn er te veel schepen met een origineel en creatief uiterlijk, een stoer achtergrond verhaal of ongekende luxe om een top 10 lijstje te maken. Toch presenteren wij graag een aantal bijzondere boten op Nautal. De top 10 meest bijzondere boten die je kunt huren!

10. De Ketch Aurique

Op nummer 10 staat de merkwaardige Ketch Aurique. Met een lengte van 32 meter, witte romp en masten, is het een opvallende verschijnig op het water. Maar dat is niet de enige reden waarom het zeilschip in onze top 10 staat. Exact dit schip, die je huurt bij Nautal, werd in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebouwd op de scheepswerf van Bremen voor de Kriegsmarine. De Ketch Aurique diende als een patrouilleboot voor de Duitse kustwacht. Maar bij een rijke geschiedenis blijft het niet, het schip is namelijk een heuse “celebrity”. Door haar rol in de Franse film L’Ombre rouge uit 1981 is de Ketch Aurique niet meer weg te denken van de rode loper. Echter is de witte verschijning al op leeftijd en spendeert zij haar dagen in de haven van Marseille, waar ze jou en mij graag meeneemt op een tocht door haar copieuze geschiedenis.

Bijzondere boten huren

9. De Berlin motoryacht

Deze unieke powerboat ontworpen in de stijl van de jaren ’50 huur je met Nautal in Berlijn. De motorboot is geschikt voor 4 personen en komt met een ervaren schipper. De Berlijnse houten krachtpatser heeft een prijskaartje die begint bij € 345,- voor 2 uur. Het zal hoofden doen draaien wanneer je geniet van een koude Berliner Weisse op de Spree.

Bijzondere boten huren

8. Antiguo van de Spaanse vloot

Een traditioneel zeilschip die volledig is gerenoveerd. Het schip verliet de scheepswerf in 1841 en is tegenwoordig titelverdediger “De oudste boot van de Spaanse vloot”. Met thuisbasis het zonnige Puerto de Palma in Mallorca, organiseert dit meesterwerk tegenwoordig diverse evenementen. Er passen 60 personen aan boord voor recratieve doeleinden. Dat is wel eens anders geweest. Oude zeelieden aan boord van dit schip namen vanuit Algerije behalve vracht ook immigranten mee. Deze mensen waren genoodzaakt om tijdens een moeilijkere periode hun huizen te verlaten en hun geluk elders te zoeken. Een belangrijk vrachtschip omgebouwd naar een royaal zeiljacht, een verdiende plek in de top 10 meest bijzondere boten die je kunt huren.

Bijzondere boten huren

7. 12-persoons Gulet in Kroatië

Misschien niet een achtergrond dat dateert uit de Spaanse vloot of de Tweede Wereldoorlog, maar soms is pure luxe genoeg om een uitblinker te zijn. Met Nautal kun je meer dan 1000 boten huren in Split, maar er steekt er één met vlag en mast boven uit. Deze luxe gulet voor 12 personen kost je maar een magere € 43.000,- per week. Klassiek aan de buitenkant en modern aan de binnenkant. Ontworpen voor 12 personen, verdeeld over 6 cabines. Elke cabine heeft een eigen badkamer, televisie en airconditioning. De 38 meter gigant is gewapend met een ruim terras met jacuzzi en ligbedden en een krachtige Zodiac motorboot. Van relaxen in een jacuzzi tot een adrenaline rush op een wakeboard, banaan of op waterski’s. Niet verkeerd!

Bijzondere boten huren

6. De VanDutch 40

De VanDutch 40 krijgt plek 6 in de top 10 meest bijzondere boten die je kunt huren. Niet omdat het een gigantisch zeilschip is, of een belachelijk luxe motorboot. Ook niet omdat het ontworpen is vanuit Hollandse bodem (oke, misschien een beetje). De VanDutch 40 kenmerkt zich met een uniek uiterlijk, een ware blikvanger. Ondanks dat er miljoenen jachten liggen in Ibiza, zal je niet onopgemerkt blijven in deze cruiser. Weinig boten behalen de kracht, snelheid en luxe van de VanDutch 40. Bij Nautal huur je deze simplistisch maar toch klassieke motorboot in Ibiza. Geschikt voor 8 personen tijdens een zonnige vakantiedag.

Bijzondere boten huren

De top 5 meest bijzondere boten die je kunt huren lees je hier!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *