Eerste keer boot huren

Je eigen boot verhuren, alle voordelen op een rijtje.

Veel mensen vragen zich af: “Zal ik mijn boot verhuren?”. Er ontstaan veel twijfels, maar wist je dat gemiddeld in Nederland de boot voor 93% van de tijd stil ligt? Zonde toch!? Ondertussen maak je wel kosten voor het onderhoud, de verzekering en soms ook nog een ligplaats. Ja, een eigen boot hebben brengt al snel aardig wat kosten met zich mee, maar ondertussen denken we er niet aan om ons bootje te verkopen! De beste optie? Je boot verhuren! Twijfel je nog? In dit blog vertellen we je alle voordelen van het verhuren van je boot.

boot verhuren slim

De voordelen

Het voornamelijkste voordeel is dat je met het verhuren van je boot geld verdient. Als het goed is heb je al een boot en maak je kosten voor onder andere onderhoud en de ligplaats. Dit betekent dat het verhuren positief is voor de portemonnee! Daarbij maak je geen extra kosten. Adverteren en inschrijven op Nautal is namelijk helemaal gratis. Je betaalt bij Nautal enkel de commissie alléén wanneer de boot ook echt verhuurd wordt. Jouw succes is ons succes.

Nog een voordeel is dat je het eigen beheer helemaal in de hand houdt. Dit betekent dat je de boot kan blijven gebruiken wanneer jij wilt. Bij Nautal beslis jij namelijk wanneer je boot beschikbaar is. Verder kun je zelf de prijs en boekingen beheren. Zo kun je ervoor zorgen dat de prijzen in het hoogseizoen, logischerwijs, hoger zijn dan het laagseizoen óf dat de prijs met hemelvaart hoger is dan op een andere dag.

Je kan bij ons ook altijd, met geldige reden, een boeking weigeren. Je kiest dus zelf wie er wel of niet aan boord stapt. Zo kan je altijd meer informatie opvragen over bijvoorbeeld het Nautisch CV of vaarbewijs. Wij zorgen dan dat die informatie bij jou terecht komt zodat je een goede beslissing kan nemen. Verder vragen wij aan eigenaren om klanten te beoordelen (mochten ze dit willen). Mocht een klant dus eerder via Nautal een boot gehuurd hebben,  zijn de beoordelingen en reacties van andere eigenaren over de klant zichtbaar. Verder is het systeem dat wij ontwikkeld hebben speciaal voor booteigenaren heel simpel. Je kunt daar onder andere; de boekingen beheren, boten uploaden, seizoensprijzen toevoegen en de beschikbaarheid aanpassen. 

Wat nog meer

Het laatste, maar zeker niet minst belangrijke voordeel van het verhuren van eigen boot, is het plezier dat je andere mensen brengt. Niet iedereen beschikt over de middelen om een boot aan te schaffen. Hoe fijn is het als ze toch nog kunnen genieten van een dag of misschien zelfs vakantie op het water. Je kunt eventueel meegaan als kapitein en zo de klanten de leukste plekjes van je regio laten zien. Als een echte kapitein! In Nautal is er trouwens een optie voor het aan of uitzetten van de ‘extra schipper’. Wanneer je aangeeft dat het mogelijk is dat mensen een schipper kunnen huren, kan je hier ook een bedrag voor vragen, dit bepaal je zelf. Zo kan je dus genieten van een dagje op het water en óók nog eens een extra zakcentje verdienen. Mooi meegenomen!

Particulier je boot verhuren wordt zo wel heel leuk en makkelijk. Waar wacht je nog op? Via nautal.nl kun je nu je eigen boot uploaden!

Volgende week: Alle tips om je boot advertentie te optimaliseren.

Wil je meer weten over het Nederlandse vaarbewijs en de regels voordat je je boot wilt verhuren? Check dan de vorige blog: Vaarbewijs in Nederland. De regels. 

Tags:

2 reacties

 • Avatar Anton de jong schreef:

  Ik wil graag mijn boot verhuren alleen met schipper

  1. Avatar Carlos schreef:

   Beste Anton,

   Hartelijk dank voor uw bericht!

   Volg deze stappen om snel en efficiënt een passende boot te vinden:

   Bezoek http://www.nautal.nl en kies het gebied en de gewenste periode.

   De beschikbare boten in de door gekozen periode zullen dan verschijnen.

   U kunt uw zoekopdracht specificeren door middel van een filter. Kies bijvoorbeel het boottype, aantal passagiers en de prijsklasse.

   Zodra u de resultaten ziet die overeen komen met uw voorkeuren kunt u vrijblijvend een prijsopgaaf opvragen. Vergeet tot slot niet om uw vragen te stellen in het opmerkingenveld.

   De verhuurder zal uw verzoek ontvangen en beantwoorden binnen 24 uur.

   Met vriendelijke groet

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *