bootnamen bootnaam eigen boot

Bootnamen; zo vind je de beste naam

Heb jij al een aantal bootnamen zien langskomen tijdens het huren van een boot via Nautal? Misschien ben je inmiddels zelfs zo enthousiast dat je aan het kijken bent naar een eigen boot.

In het bezit zijn van een eigen boot is natuurlijk een geweldige ervaring. Misschien ben je al weken of zelfs maanden op zoek geweest naar de ideale boot die bij jou past en heb je deze eindelijk gevonden. Jij weet als de beste welke eisen belangrijk waren voor jouw toekomstige boot. Alles lijkt nu te kloppen, het model, de grootte, de kleuren en alles erop en eraan wat je je maar kon wensen. Maar toch mist er nog iets; je boot heeft nog geen naam.

Bootnamen zijn persoonlijk en afhankelijk van de eigenaar. Je boot een naam geven is een belangrijk proces om je boot volledig eigen te laten voelen en in de meeste gevallen is het zelfs verplicht. Wij hebben de beste tips voor jou verzameld zodat jij jouw ideale boot kan bestempelen met een indrukwekkende naam.

Doe online onderzoek

Op het internet is er genoeg informatie te vinden over de mogelijkheden voor namen van jouw boot. Zoek naar leuke bootnamen op verschillende websites en bedenk een thema dat bij jou past. Wil je een grappige bootnaam? Of juist liever een naam met betekenis? Door jouw zoektocht specifieker te maken kom je sneller namen tegen die bij jou passen en interessant kunnen zijn voor jouw droomboot.

Schrijf alle bootnamen op

Tijdens het brainstormen van bootnamen is het belangrijk dat je alles wat je tegen komt en interessant vindt ergens noteert. Zo heb je een duidelijk overzicht en misschien raak je zelf wel geïnspireerd van het lijstje met namen en verzin je een eigen originele naam.

Wees origineel

Over origineel gesproken, het is een prettig idee om een originele bootnaam te hebben. Een bootnaam is persoonlijk en past bij de eigenaar, hierdoor wil je natuurlijk geen bootnaam die je in elke haven tegen komt.

Maak een topselectie van je bootnamen

Bekijk jouw bij elkaar verzamelde lijstje met leuke bootnamen en kies er een aantal uit die je het meest aanspreken. Deze lijst kan je met bijvoorbeeld vrienden en familie bespreken om te kijken welke het best bij de boot past.

Noteer je bootnaam in Kadaster

Heb je een keuze gemaakt? Gefeliciteerd! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de wijziging of inschrijving van jouw bootnaam door te geven aan het Kadaster. Dit kan je doen via het wijzigingsformulier. Er zijn geen kosten verbonden aan het wijzigingen van een naam in het Kadaster. Als je boot niet in geregistreerd is bij het Kadaster, kan je de bootnaam eenvoudig doorgeven bij het Agentschap Telecom. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden.

Extra inkomsten verdienen met je boot

Heb jij jouw ideale boot gevonden en de perfecte naam gegeven? Het is dan logisch dat je zo veel mogelijk op avontuur wilt gaan met je nieuwe aanwinst en dit raden we ook zeker aan! Toch is het waarschijnlijk niet mogelijk om altijd te varen en het zou zonde zijn om zo’n mooie boot stil te laten liggen in de haven. Vooral aangezien de onderhoudskosten soms nog best duur kunnen zijn. Nautal biedt hiervoor de ideale oplossing: verhuur je boot! Zo ligt je boot niet onnodig stil en kan jij extra inkomsten verdienen met jouw boot. Wil je meer lezen over deze mogelijkheden? Neem een kijkje op onze blog over de voordelen van bootverhuur en succesvol je boot verhuren.