bucketlist voorbeelden waterskiën

Bucketlist voorbeelden: de 10 beste ideeën voor zeilers

Hou jij veel van alles wat met water te maken heeft? Zwemmen in de mooiste zeeën, zeilen over oceanen, windsurfen over de grootste meren en varen over indrukwekkende rivieren? Wij hebben een aantal bucketlist voorbeelden voor je verzameld, zodat jij de leukste activiteiten kan plannen. Aarzel niet om zelf jouw favoriete bucketlist ideeën toe te voegen in de comments!

Bucketlist voorbeelden

Als je nog niet helemaal bekend bent met het concept van een bucketlist; een bucketlist is een lijst met dingen die jij nog graag wilt doen. Dit kan van alles zijn. Het idee van de lijst is dat je probeert om alle dingen af te vinken, voordat je een door jou gezette leeftijd hebt bereikt. Niemand is ooit te oud om nog te beginnen aan het afvinken van een bucketlist! Wij wensen je in ieder geval veel plezier en succes toe.

De Elfstedentocht van Friesland varen

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Elfstedentocht. Als de Friese meren bevriezen en het ijs dik genoeg is, wordt deze uitdagende tocht georganiseerd. Duizenden schaatsers proberen zo snel mogelijk deze route af te leggen. Tegenwoordig komen er steeds minder mogelijkheden om de Elfstedentocht te schaatsen. Dit houdt niet in dat er geen opties zijn om deze tocht af te leggen.

Daarom het eerste bucketlist idee; deze route in een boot afvaren. Zo kan je de schitterende Nederlandse natuur en architectuur ontdekken. Als je een boot huurt in Friesland, kan je langs alle steden varen. De Elfstedentocht begint in Leeuwarden, en gaat vanaf hier langs onder andere Sneek, Harlingen en Dokkum. Bekijk deze blog over de Elfstedentocht varen voor meer informatie.

Rond razen op een jetski tijdens een zonsondergang

De titel zegt het eigenlijk al, wat is er avontuurlijker en magischer dan rondrazen op een jetski terwijl de zon langzaam achter het landschap verdwijnt? Een jetski of waterski besturen is niet moeilijk en mag vaak al zonder vaarbewijs. Wist je dat je soms ook een jetski bij een jacht kan huren? Kijk op de pagina van de desbetreffende boot bij voorzieningen, hier kan je alle mogelijkheden bekijken.

Scubaduiken door een koraalrif in Mexico

De verborgen onderwaterwereld wakkert bij vele een grote nieuwsgierigheid aan en dat is niet voor niks. Onder water kan je prachtige koralen, planten, schelpen, vissen en andere zeedieren bewonderen. Een scubaduik plek die zeker niet te missen is op jouw bucketlist is het Meso-Amerikaans Koraalrif, gelegen aan de kust van onder andere Mexico. Het is het één na grootste koraalrif en je vindt er vele wonderbaarlijke schatten. Zo kan je er vele scheepswrakken en onder water grotten ontdekken!

Dolfijnen spotten in de zeeën rondom de Canarische eilanden

Het is altijd een bijzondere ervaring om wilde dieren in de natuur te spotten. Daarom is het spotten van dolfijnen één van de dingen die op jouw bucketlist hoort. Er zijn vele plekken ter wereld waar je dit kan doen. Een mooie plek waar je veel kans hebt om dolfijnen of zelfs walvissen te spotten is in de zeeën rondom de Canarische eilanden. De maanden maart tot en met juni staan bekend om de grootste kans om een tuimelaar, griend, vinvis of zelfs potvis te zien. Huur een boot op de Canarische eilanden en ga op zoek! Het is zeker een aanrader om de boot met een schipper te huren. De schipper kan je namelijk meer vertellen over de prachtige omgeving en weet waar de beste plekken zijn om dolfijnen te spotten.

Een hoofdstad, zoals Amsterdam, vanaf het water ontdekken

Vele hoofdsteden zijn op een bijzondere manier ingericht. Je vind er vooral veel toeristen, mooie architectuur en indrukwekkende bezienswaardigheden. Wist je dat je veel steden ook vanaf het water kan ontdekken? In onze hoofdstad vind je vele kanalen die je perfect af kan varen. Huur een boot in Amsterdam en vaar de verschillende routes door de stad. Geniet van het prachtige uitzicht, leer meer over de bijzondere geschiedenis en bekijk de mooie omgeving zonder last te hebben van de drukte in de straten.

Genieten van het luxe leven aan boord van een jacht

Iedereen droomt wel van een heerlijke vakantie aan boord van een jacht. Nergens over na te hoeven denken, genieten van lekker eten, drankjes en de mooie omgeving en vooral veel plezier maken. Misschien klinkt het huren van een jacht als een van de onrealistische bucketlist voorbeelden, maar toch kan dit al voor een relatief lage prijs. Als je met een grote groep mensen een jacht huurt in het laagseizoen, kan dit al vanaf 200 euro per persoon per dag. Zo kan jij ook deze bijzondere ervaring op je lijstje afvinken.

De verschillende dorpjes rondom het Gardameer bezoeken

Als je van varen en nieuwe gebieden ontdekken houdt, is varen op het Gardameer een geweldige optie. Wist je dat je een motorboot kan huren tot 40 pk zonder vaarbewijs? Zo kan jij over het meer rondvaren en vele verschillende plekken ontdekken. Bekijk een leuke vaarroute op het Gardameer op onze blog!

Eilandhoppen in Griekenland of Kroatië

Heb je een vaarbewijs en hou je van zeilen? Dan is eilandhoppen in Griekenland of Kroatië een geweldig idee voor op jouw bucketlist. Heb je geen vaarbewijs? Geen zorgen, met een schipper kan je deze mooie gebieden alsnog verkennen. Vaar van eiland naar eiland en ontdek de mooiste natuur, dorpjes, stranden en grotten. Door te gaan eilandhoppen hoef je niet elke dag grote afstanden af te leggen, zo kan je rustig aan doen en toch veel mooie nieuwe dingen bekijken.

Achter een boot waterskiën in Italië

Op zoek naar avontuurlijke bucketlist voorbeelden? Zet dan waterskiën achter een boot op jouw lijstje. Bij deze vorm van waterskiën, ski je over het water terwijl je je stevig vasthoudt aan een touw dat verbonden is aan de boot. De bestuurder van de boot kan harder of zachter gaan varen, met scherpe bochten of juist rechte stukken. Zo kan je het voor jezelf zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Snorkelen met schildpadden op Zakynthos

Een ander magisch idee voor op jouw bucketlist lijstje is snorkelen met schildpadden op Zakynthos. Zakytnhos is een Grieks eiland, op het strand van Laganas leggen jaarlijks vele schildpadden hun eieren. Hierdoor is het de perfecte locatie om deze bijzondere dieren te spotten.

Je kan op het eiland mee doen met de massazoektochten naar de schildpadden. Als je liever de drukte wilt vermijden en op jouw tempo op zoek wilt gaan, kan je een boot huren op Zakynthos. Zorg er wel voor dat als je gaat snorkelen bij deze stranden je geen (schadelijke) zonnebrand draagt, minstens 2 meter afstand houdt en geen afval in het water achter laat.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *