Zeeland

De mooiste plekjes om te zeilen in Nederland

Vraagt u zich af waar te zeilen in Nederland, dan zijn er tal van prachtige streken om te ontdekken.

Ons land leent zich er het hele jaar voor, maar uiteraard is de zomer te verkiezen wanneer u enige zongarantie wilt. Natuurgebieden, Deltawerken, meren en kanalen liggen klaar om ontdekt te worden. In dit artikel leest u over de mooiste plekken om een boot te huren in Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Zeeland is een van de steden die we in Nederland niet mogen missen

Waar is zeilen in Nederland mogelijk?

Of u nu een weekendje gaat zeilen of op zeilvakantie in eigen land gaat, genieten op het water kan op veel manieren. Maak dagtochtjes met uw gehuurde zeilboot, of blijf ook ’s nachts aan boord. Als u zich afvraagt waar te zeilen in Nederland, dan kan dit behalve in Zeeland en Friesland ook in de provincie Noord-Brabant. Een boot huren in Noord-Brabant betekent een boot huren in een waterrijke provincie met gebieden als de Biesbosch, het Volkerak, het Markiezaatsmeer en de Mark. Rivieren en kanalen die prachtige zeiltochten opleveren zijn de Merwede en de Zuid-Willemsvaart. Vaar door steden als Breda, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Heusden en geniet niet alleen van de prachtige natuur maar ook van de vele bezienswaardigheden. 

Friesland met zijn kleurrijke huizen en boten

Meer ’s avonds aan in een van de havens en geniet van een maaltijd in deze bourgondische provincie. De jachthavens in de provincie hebben een centrale ligging. Zo meert u aan in de haven van Willemstad, waar u aan de kade gezellige terrasjes en restaurants vindt. In ‘s-Hertogenbosch meert u midden in het centrum aan in de passantenhaven en wandelt u zo deze historische stad binnen.

Meer plekjes waar u kunt zeilen in Nederland

Een andere mooie provincie om te zeilen is Zuid-Holland. Deze provincie bestaat voor een vijfde deel uit water en biedt dan ook volop mogelijkheden tot recreatie. De watersportgebieden staan bovendien in goede verbinding met elkaar. Vaar bijvoorbeeld vanuit Kortenhoef naar Uithoorn en door Leiden, Delft, Rotterdam en Gouda. Van hieruit doet u Montfoort en Maarssen aan, om via de Vecht in Kortenhoef terug te keren.

Het ongelooflijke en groene Rotterdam laat zijn molens zien

Of vaar over de Staande Mastroute, die begint in Noord-Holland. U vaart over het IJ en door Amsterdam, over de Hollandse IJssel, de Nieuwe Maas, de Oude Maas en de Dordtsche Kil. Vervolgens vaart u via het Hollandsch Diep de Zeeuwse wateren in. Beide vaarroutes voeren u langs een scala aan bezienswaardigheden en natuurrijke omgevingen.

Daarnaast staat Zuid-Holland bekend om zijn prachtige stranden. Zo hebben de badplaatsen Noordwijk en Katwijk aan Zee gezellige stranden met diverse watersport mogelijkheden. Bekijk van tevoren wat de regels voor een vaarbewijs in Nederland zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In veel steden aan het water vindt u ook jachthavens om aan te meren. Meer bijvoorbeeld aan in Leiden, Kaag, Zeewolde of Rotterdam en geniet van een dagje aan wal.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *