de perfecte zeilboot

Hoe kiest u de perfecte zeilboot?

Een zeilboot huren is niet alleen een kwestie van prijzen en voorwaarden vergelijken. Wat voor u de ideale zeilboot is, hangt ook af van uw wensen tijdens uw dagje varen, weekendje weg of vaarvakantie. Zo spelen uw zeilgezelschap, de bestemming, de faciliteiten op en de grootte van de zeilboot een rol bij het kiezen van de perfecte zeilboot.

Waar gaat u zeilen?

U kunt natuurlijk een boot huren in Zeeland of een van de andere provincies in Nederland. Dit kan in veel gevallen zonder vaarbewijs, en als u enige ervaring hebt, hebt u geen schipper nodig. Wilt u bijvoorbeeld een boot huren op Ibiza of zeilen in Dubrovnik? Dan is het waarschijnlijk wel een goed idee om een zeilboot met schipper te huren. Zij kennen onontdekte en prachtige plekken waar ze u graag naartoe brengen. Het loont dus zeker om hiernaar te informeren.

boot in zeeland

Hoe lang en met wie gaat u zeilen?

De eigenschappen van de zeilboot die u het best kunt huren, hangen er onder andere van af hoelang en met wie u gaat zeilen. Een aantal zaken waaraan u moet denken bij het kiezen van een zeilboot:

Hutten en sanitair

Een van de eerste dingen die u zich moet afvragen voor u een boot gaat huren, is hoelang u wilt varen. Wilt u meerdere dagen op het water doorbrengen, dan is de aanwezigheid van hutten en sanitair vereist. Het benodigde aantal hutten hangt uiteraard af van de grootte van uw gezelschap. Op sommige boten kunt u het aantal slaapplaatsen uitbreiden door zitbanken tot slaapplaats om te toveren. Daarnaast is het handig om te weten of de badkamers aan boord privébadkamers zijn, of voor gezamenlijk gebruik.

De lengte van de zeilboot

Hoe snel de te huren zeilboot gaat, hangt voor een deel af van zijn lengte. Bent u met een klein gezelschap maar vaart u graag wat sneller? Aarzel ook dan niet om voor een langere boot te kiezen.

zeilboot

Hoe oud is de boot?

Hoe oud de boot is die u gaat huren, heeft onder andere invloed op de navigatie. De kwaliteit van de romp van een boot gaat door zeewater gestaag achteruit, waardoor ook het navigeren lastiger wordt. Overweegt u een wat oudere boot te huren, vergeet dan niet om de staat van de zeilboot te controleren. Zo weet u of de boot net zo eenvoudig te besturen zal zijn als een nieuwe boot.

Of u nu een boot gaat huren in Harderwijk of op een verre bestemming, bij Nautal kiest u uit diverse modellen voor iedere bestemming.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *