genieten van een herfstboottocht

Waar geniet u het beste van een herfstboottocht?

Niet alleen de zomer en lente, maar ook de herfst leent zich uitstekend voor een dagje varen of een vaarvakantie. Tijdens deze periode is het wel verstandig om naar het buitenland te reizen voor rustiger vaarwater en mooier weer. We hebben de mooiste bestemmingen voor een herfstboottocht voor u uitgelicht, zodat u ook in het najaar nog kunt genieten van een vakantie op het water

Bestemmingen voor een herfstboottocht

Een boot huren in de herfst kan bijvoorbeeld in de herfstvakantie, maar ook daarbuiten. Bij voorkeur kiest u voor een zonnige bestemming, waardoor u niet alleen geniet van het mooie weer maar ook van rustig vaarwater. Een paar tips:

Italië

In de maanden september en oktober is het nog goed mogelijk om te genieten van de nazomer in Italië. Hier is de temperatuur vaak nog aangenaam en krijgt de lucht een prachtige gloed, waardoor u wordt getrakteerd op schitterende vergezichten vanuit uw boot. Zo kunt u een boot huren op het Gardameer, waar het in de omringende dorpjes in deze periode aanzienlijk minder druk is. Even genieten van een vakantie in alle rust dus, ver van het massatoerisme. Verken de wateren van het Gardameer en maak tussenstops bij culturele bezienswaardigheden. Dit is overigens ook de ideale plek om een jetski te huren in Italië en lekker te gaan watersporten.

Italië

Ibiza

Hoewel Ibiza bekendstaat om zijn zomerse feesten, is het er ook buiten de zomer prachtig. Bovendien geniet u dan in alle rust van dit prachtige eiland. Vaar langs de kusten van het eiland en bezoek schitterende plekjes en mooie stranden en baaitjes. Gaat u een boot huren op Ibiza, vergeet dan ook zeker niet om hier en daar aan land te gaan om te genieten van de culturele bezienswaardigheden en de dorpjes met winkeltjes en terrasjes. Op Ibiza liggen diverse grotten die de moeite van het bezoeken waard zijn, zoals de grotten van Culleram en de Cova de Can Marca in Puerto de San Miguel. Geniet ondertussen van heerlijke tapas, een glaasje sangria en mooie vergezichten.

Ibiza

Kroatië

Of maak in de herfst uw rondreis door Kroatië langs Trogir, Split en de Dalmatische eilanden. In Kroatië is de herfst eerder een nazomer te noemen. Dit dankzij de aangename temperaturen en de mogelijkheid om tot en met oktober nog in zee te zwemmen. De hitte van juli en augustus is verleden tijd, waardoor er een wereld aan activiteiten voor u opengaat. Zo kunt u tijdens uw rondreis wandelen, klimmen, hiken of mountainbiken. Ook wordt het zeilen zelf er uiteraard ook een stuk aangenamer door. Kroatië heeft prachtige nationale parken die een bezoek zeker waard zijn en waarvan u er tijdens deze rondreis diverse kunt bezoeken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *