Harderwijk per boot te ontdekken

Vier redenen om Harderwijk per boot te ontdekken

Als Zuiderzeestad is Harderwijk al eeuwenlang decor van handel en visserij op het water. Ook het toerisme dat er komt is verbonden met het water. Er zijn dan ook redenen genoeg om een boot te huren in Harderwijk. Hier leest u waarom het zo leuk is om deze Hanzestad juist per boot te ontdekken.

Waarom een boot huren in Harderwijk?

Als u zich afvraagt waar te zeilen in Nederland, is Harderwijk, vanwege zijn waterrijke omgeving en geschiedenis als Hanzestad, zeker het overwegen waard

1. de vele wateren rondom Harderwijk

Harderwijk is nog gevarieerder vanaf het water. Hier vaart u langs het stadsstrand met de stad op de achtergrond, maar ook over de Veluwerandmeren met natuurrijke vergezichten. Als visser of watersporter kunt u uitstekend op het Veluwemeer terecht. Of kijk vanaf het dek hoe de zon in het Wolderwijd zakt. Het bouwproject Waterfront heeft een mooie boulevard en nieuwe havens met veel faciliteiten en horecagelegenheden waar u als passant van harte welkom bent.

de vele wateren rondom Harderwijk

2. de bezienswaardigheden en waterrijke historie

Harderwijk heeft veel oude gebouwen en andere bezienswaardigheden, die alles met de waterrijke geschiedenis te maken hebben. Hier bezichtigt u de Vischpoort, de Vischmarkt, het Stadsmuseum en de Grote Kerk. Omdat zoveel van deze bezienswaardigheden verbonden zijn aan het waterrijke verleden van de stad is het extra bijzonder om deze per boot te bezoeken.

3. de omringende natuur

De historische stad Harderwijk ligt aan de rand van de Veluwe, dus na een jacht te huren in Harderwijk kunt u eenvoudig een bezoek aan dit natuurgebied brengen. Hier leven dieren zoals dassen, moeflons, vossen en herten en bijzondere vogelsoorten zoals de zwarte specht in de omgeving met bossen en heidevelden. Ook vanaf het water is dit gebied uitstekend te ontdekken, via de Veluwerandmeren.

de omringende natuur in Harderwijk

4. uitstapjes tijdens uw vaarvakantie

In Harderwijk bezoekt u het Dolfinarium, de Zwaluwhoeve en het Marius van Dokkum Museum. In de omgeving liggen daarnaast het Kröller-Müller Museum, Paleis Het Loo en het Nederlands Openluchtmuseum. Ook de dierentuinen Apenheul en Burgers’ Zoo liggen in de buurt.

Nog meer redenen om een boot in Harderwijk te huren

Gaat u een boot huren in Harderwijk, dan kunt u aanmeren in diverse havens:

  • Havenmeesters Harderwijk: Havendam 56 A
  • Jachthaven van Holland Marine Center (HMS): Harderhaven 40
  • Jachthaven de Knar: Knarweg 2-4-6

Hebt u geen vaarbewijs? U kunt ook een boot zonder vaarbewijs huren in Harderwijk. Of huur een boot met een schipper, zodat u kunt genieten van uw gezelschap en het uitzicht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *