havens van Friesland

De 10 beste havens van Friesland

Wilt u gaan varen en bent u op zoek naar de beste havens van Friesland, voor vertrek of om aan te meren? Hier leest u alles over de mooiste havens met uitstekende faciliteiten. In Friesland is veel water en er zijn dan ook diverse havens waar u gebruik van kunt maken. Alle reden om een boot te huren in Sneek of Dokkum: overal kunt u aanmeren en aan wal gaan om de omgeving ook daar verder te verkennen.

havens van Friesland

Aanmeren in de mooiste plaatsen in Friesland

Gaat u een sloep, zeilschip of motorjacht in Friesland? Dan mag u de beste havens van Friesland niet missen, met een fijne haven en ook aan land van alles te doen:

  • Sneekermeer: aan het Sneekermeer geniet u van watersporten en uitzicht over het water. Op diverse plaatsen kunnen de kinderen terecht in een speeltuin en waait u heerlijk uit op het strand.
  • Heerenveen: in Heerenveen bezoekt u in het centrum statige gebouwen zoals de Crackstate, Oenemastate en Pakhuisolieslagerij.
  • Drachten: in 2015 is de Drachtstervaart opnieuw uitgegraven, waardoor het centrum nu per boot te bereiken is. Regelmatig worden er in Drachten evenementen gehouden.
  • Lemmer: Lemmer ligt aan het IJsselmeer en heeft een gezellig centrum en veel watersportmogelijkheden.
  • Terherne: deze haven is mede bekend geworden door de kinderboeken over de Kameleon. Midden in de plaats ligt dan ook de Kameleonboerderij waar het dorp Lenten uit het boek is nagebouwd.
  • Grou: deze plaats ligt aan de meren en plassen van Nationaal Park De Alde Feanen. Het ligt vlak bij Akkrum en Eernewoude, waar u net als in Grou watersporten kunt ondernemen.
  • Workum: dit is een typisch Fries vissersdorp aan het IJsselmeer, vlak bij andere dorpen zoals Makkum en Stavoren. U kunt hier niet alleen watersporten beoefenen maar ook fietsen of neerstrijken op een terrasje.
  • Langweer: in het centrum van Langweer kunt u tot 16 uur gratis uw boot aanleggen. Het dorp grenst aan het meer de Langweerderwielen en heeft een klein strandje.
  • Dokkum: deze stad grenst aan zowel de Waddenzee als het Lauwersmeer. Aanmeren kan bijvoorbeeld op de Dokkumer Ee, midden in de stadskern
havens van Friesland

Een boot huren in Friesland is eenvoudig en leuk voor iedereen, van beginner tot gevorderd zeiler. Tijdens zonnige lente- en zomerdagen lenen de Friese meren, het IJsselmeer en de kanalen zich uitstekend voor een vaartocht. Hier kunt u zonder de mast te strijken van meer naar meer varen of zeilen.

Hebt u een vaarbewijs nodig?

Bent u benieuwd of een motorjacht huren in Friesland zonder vaarbewijs mogelijk is? Lees dan eerst wat met betrekking tot een vaarbewijs in Nederland de regels zijn. Zo kunt u straks zonder zorgen een boot huren in Sneek, Workum of Dokkum.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *