Mooiste zandstrand Gardameer; ontdek het met deze route!

In Italië zijn vele prachtige meren te vinden waar je heerlijk rond kunt varen. Door het zandstrand Gardameer, de indrukwekkende bergen en de mooie natuur in de omgeving is het niet gek dat dit meer het bekendste meer van Italië is. Rond het hele meer vind je dorpjes en steden waarin je de Italiaanse cultuur kan ervaren.

Je vindt het Gardameer in de regio’s Lombardije (provincie Brescia), Trentino-Zuid-Tirol (provincie Trente) en Veneto (provincie Verona). Op het meer kan je volledig tot rust komen, rustig ronddobberen en genieten van de Italiaanse zon. Het is mogelijk om te zwemmen in het helderblauwe water van dit grote meer.

Ga op avontuur met een motorboot en bekijk de mooiste plekken. Het is ook mogelijk om een zeilboot te huren aan het Gardameer. Zo kan je genieten van deze uitdagende sport en de mooie omgeving bewonderen.

Zandstrand Gardameer ontdekken met een boot

Eén van de beste manieren om het Gardameer te ontdekken is natuurlijk per boot. Door een boot te huren aan het Gardameer kan je zelf heen gaan waar je maar wilt. Het is een snelle manier om het meer over te gaan en zo gemakkelijk alle plekken te bekijken. Je kan het Gardameer op een unieke manier ervaren; meer aan in één van de dorpjes om de cultuur te ervaren of geniet van een picknick op de boot. Ga voor anker in de buurt van een schitterend zandstrand Gardameer. Dit meer heeft alles!

Wist je dat je in Italië een boot zonder vaarbewijs kan huren met een vermogen tot 40pk?

Als je van plan bent om het Gardameer te ontdekken per boot, is het natuurlijk belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Daarom hebben wij een route voor jou samengesteld zodat je de mooiste stranden, dorpjes en uitkijkpunten kan bezoeken tijdens jouw reis. 

Als je graag de hele dag rond wilt varen of meerdere dagen hebt gepland om het meer te ontdekken, raden we je aan de lange route te kiezen en aan te meren bij de leuke dorpjes op de kaart. Met de korte route kom je langs een aantal van de mooiste stranden en onderweg een aantal schitterende plekken om te zien. 

De duur van de route is afhankelijk van hoe snel jouw gehuurde boot vaart, en hoe snel jij wilt varen. De lange route is 70 km en de korte route 40 km. Overleg voor meer informatie over de snelheid van de boot met de booteigenaar en bepaal jouw avontuurlijke route!

Moniga del Garda

Je kan deze route vanaf verschillende punten beginnen. Er zijn veel mogelijkheden om een boot te huren in Moniga del Garda, een dorpje gelegen in een heuvellandschap daarom starten wij op dit punt met de route beschrijving. In dit dorpje vind je een mooi kasteel en twee kerken die leuk zijn om een bezoekje aan te brengen. Het drukbezochte dorpje heeft een haven waar je je gehuurde boot kan ophalen en kan beginnen aan jouw avontuur.

Rocca di Manerba

Vanaf Moniga del Garda raden we je aan om koers te zetten richting het Noorden van het meer. Als je de route volgt kom je langs Rocca di Manerba, een natuurreservaat dat er vanaf het water schitterend uit ziet. Je kan ervoor kiezen om de indrukwekkende berg op te wandelen, deze route kan overigens wel een poosje duren.

Eilanden in het Gardameer

Als je langs Rocca di Manerba bent gevaren en je reis vervolgt richting het Noorden kom je vanzelf bij twee wonderbaarlijke eilanden. Isola di San Biagio, ook wel Konijneneiland genoemd, en Isola del Garda; het grootste eiland van het Gardameer. Vanaf hier kun je er voor kiezen om door te varen richting één van de mooiste dorpjes Gardone, of de kortere route te kiezen en richting het Oosten varen naar Parco Baia delle Sirene.

Gardone

Gardone is een dorpje aan het Gardameer dat je eigenlijk niet wilt missen. Het is gelegen aan de westelijke oever. Samen met Termosine zijn dit de enige twee dorpen aan het Gardameer die de erkenning van mooiste dorpen van Italië hebben ontvangen. Als je besluit om aan te meren kan je op avontuur gaan en het pittoreske oude centrum ontdekken. Ga bijzoorbeeld langs het Vittoriale degli Italiani, een landgoed waar de Italiaanse dichter en romanschrijver Gabriele d’Annunzio woonde, de Botanische tuin André Heller of het Mueseum Il Divino Infante.

Zandstrand Gardameer Toscolano

Als je langs de westelijk oever je reis vervolgt, kom je vanzelf bij één van de weinige zandstranden aan de westelijke zijde van het Gardameer terecht. Aan dit strand kun je een parasol of ligbed huren en er zijn kleedhokjes en speeltoestellen voor kinderen beschikbaar De ideale plek om even in alle rust van het zonnetje te genieten!

Torri del Benaco

Vanaf het zandstrand Gardameer Toscolano kan je oversteken naar de andere kant van het Gardameer. Hier vind je het dorpje Torri del Benaco, dat vooral bekend staat om zijn historische burcht. Gezien de geschiedenis van dit oude dorp, is het bijzonder dat deze burcht zo goed bewaard is gebleven.

Naast de burcht, die open is voor publiek, raden we je ook aan een bezoekje te brengen aan de verschillende winkels in de stad. Hier wordt olijfolie van de olijfbomen verkocht die gepland staan op de flanken van de berg Monete Baldo. Daarnaast is het Castello Scaligero, dat tegenwoordig een museum is gewijd aan vissers, een bezoekje waard. In dit dorpje is het ook mogelijk om een boot te huren, als je graag deze mooie plek als startpunt wilt gebruiken.

zandstrand gardameer zonsondergang uitzicht boot varen

Zandstrand Gardameer Baia delle Sirene

Als je op zoek bent naar een echte oase van rust moet je bij La Baia delle Sirene aan het Gardameer zijn. Dit zandstrand is een verborgen parel waar je kan genieten van een schitterende natuurlijke omgeving. Rondom het zandstrand liggen indrukwekkend mooie tuinen waar je de schaduw even op kan zoeken. Je kunt er ook restaurantjes en strandcabines vinden.

Lazise

Een ander dorpje dat je tijdens de route niet wil missen tijdens jouw avontuur met een gehuurde boot is Lazise. Vanaf het vorige zandstrand Gardameer vaar je in zuidelijke richting. Hier vind je een lang en breed zandstrand waar je heerlijk kunt genieten. Het dorpje verkennen is ook zeker een aanrader, het oude haventje waar je kan aanmeren is al een mooi zicht. Breng een bezoekje aan het historische centrum, de San Niccolò kerk en de autovrije wandelpromenade.

Lazise historisch dorpje gardameer haven

Sirmione

Als je vanaf Lazise richting het westen vaart kom je al snel bij het dorpje Sirmione, gelegen op een schiereiland in het midden van het zuidelijke gedeelte van het Gardameer. Het zou ook het begin van je route kunnen zijn, je kan hier namelijk ook een boot huren. Dit dorpje is een schitterend plaatje om langs te varen. Mocht je de tijd hebben, kun je aanmeren en een bezoekje brengen aan het kasteel; Castello de Sirmione. Op de top van het kasteel vind je een mooi uitzicht over Sirmione en het Gardameer.

Grotte di Catullo & Jamaica Zandstrand Gardameer

En last but not least: Jamaica Beach en Grotte di Catullo. Mooie zandstranden aan het Gardameer zijn er genoeg, maar Jamaica Beach is er eentje die je zeker niet wilt missen. Het zandstrand ligt op het puntje van het schiereiland waar Sirmione te vinden is. Hier vind je ook de Grotten van Catullus, een indrukwekkend archeologisch complex waar je de resten van een Romeinse villa kan bewonderen.

Sirmione eiland Gardameer

Dat was de route langs een aantal van de mooiste plekken en zandstranden aan het Gardameer. Wil je nog meer lezen over dit schitterende gebied? Neem een kijkje op onze blog over wat te doen bij het Gardameer.

Wat vind jij de mooiste plek aan het Gardameer? Deel het met ons in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *