Een dagje zeilen op een privéboot in Barcelona

Heeft u Barcelona al eens vanaf de zee kunnen bewonderen? Een boot huren en genieten van een privé zeiltocht langs de kust van Barcelona is een totaal andere manier om de stad te leren kennen. We kunnen u garanderen uit eigen ervaring dat het absoluut de moeite waard is!

Barcelona barst van fascinerende plekken. Buurten zoals de Gotische wijk, de Born, monumenten zoals de Sagrada Familia, bergen zoals Montjuic of Tibidabo en legendarische plekken als Las Ramblas, maken Barcelona tot een van de meest bezochte en gewaardeerde bestemmingen bij toeristen. En nu, dankzij het succes van het nautisch toerisme, heeft u nog een extra reden om deze prachtige stad te herontdekken.

In het artikel van vandaag willen we de ervaring aan boord delen die het Nautal-team heeft mogen beleven, dankzij Sara, een van de booteigenaars van onze community.

Sara heeft een vloot van 16 boten (voornamelijk jachten, maar ook RIBs en zeilboten) verdeeld in de havens van Barcelona, Girona en de Balearen. Ze werkt met deskundige reders, echte kenners van de Middellandse Zee. Ze zijn ook de beste gastheren die je aan boord kunt hebben, vanwege de uitstekende service en het vertrouwen dat ze geven.

Een privéboot in Barcelona: ons avontuur aan boord begint

Uit Sara’s vloot kiezen we haar fantastische zeilboot om mee uit te varen en te genieten van de mooie en zonnige dag in Barcelona. Deze Jeanneau Sun Odissey van 14 meter lang biedt plaats aan 12 personen en heeft een gezellige eetruimte binnenin, 4 hutten en 2 badkamers om het verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Privéboot in Barcelona: zeilboot

Toch zijn er veel meer opties om uit te kiezen. Zo kunt u ook een catamaran huren als u op zoek bent naar ruimte en stabiliteit op het water, een motorboot als u snelheid en eenvoud wilt of u kan een jacht huren voor een luxe ervaring op zee.

3, 2, 1… en varen maar!

Zodra we de haven verlaten, begint het echte avontuur. We worden begeleid door Martin, een ervaren schipper die onze zeilboot bestuurt en ons zorgeloos laat genieten van de spectaculaire skyline van Barcelona. Bovendien beantwoordt hij al onze vragen en helpt om de ervaring aan boord nog boeiender te maken. Al vanuit de haven heb je een ongelooflijk uitzicht op de Montjuic heuvel, met een kasteel op de top, en de karakteristieke architectuur van Barcelona.

De zee is kalm, de zon schijnt in Barcelona en het zeilen loopt lekker. Onze favoriete muziek speelt op de achtergrond terwijl we door Playa de San Sebastian, Sant Miquel en tenslotte Barceloneta varen. Hoewel het nog lente is, zijn het strand en de boulevard gezellig druk. Vanop het water lijkt de stad helemaal voor onszelf, nog een goede reden om een boot te huren en van een privé-zeiltocht te genieten in Barcelona!

Luchtfoto van de stranden van Barcelona

De combinatie van de kustlijn, majestueuze monumenten zoals de Basiliek van de Sagrada Familia, moderne gebouwen zoals de Torre Glòries en de levendige natuur van het natuurpark van de Sierra de Collserola, maken het uitzicht tot een spektakel voor de zintuigen.

Zon aan boord

Op een privéboot in Barcelona, we varen verder langs het strand van Bogatell en gaan voor anker bij het strand van Llevant. Het is het perfecte moment om te zonnebaden, te ontspannen of te genieten van een frisse duik. Als we verder naar het noorden varen bereiken we Badalona en de andere steden van de Costa del Maresme, met ontelbare stranden, baaien en landschappen van ongelooflijke schoonheid.

Andere bestemmingen voor privé zeiltochten

Een andere optie, vooral als u meer tijd heeft, is om bijvoorbeeld een jacht te huren voor een week en door te varen tot Blanes, waar de Costa Brava begint. Deze kustlijn herbergt enkele van de mooiste baaien en stranden in Spanje, met warm, kristalhelder water, ruige landschappen en wilde natuur. De meeste baaien zijn klein en moeilijk bereikbaar over land, wat een bezoek met de boot des te onvergetelijker maakt.

En aangezien nautisch toerisme steeds populairder wordt… waarom probeer u zelf niet eens de zeilen te hijsen deze zomer? Sara en haar geweldige team wachten op u in Marina Vella Barcelona met hun hele vloot!

Klaar voor het avontuur van uw leven aan boord? Lees over de vereiste vaarbewijs in Spanje.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *