Waar zeilen in Nederland? Vijf reisdoelen met de mooiste bestemmingen

In Nederland vindt u de mooiste plekjes om te varen. Maar door al die mooie vaargebieden is het soms ook lastig kiezen waar u het beste een boot huren kunt. Wij helpen u graag om aan de hand van uw doel de beste bestemming te kiezen.

Zo weet u straks precies waar te zeilen in Nederland…

Weet u al precies wat u van een vaarvakantie verwacht, maar hebt u nog geen bestemming uitgekozen? Hieronder leest u over de beste bestemmingen voor uw ideale vakantie.

  • Een vakantie met kinderen: gaat u op vakantie met kinderen, dan is een boot huren in Harderwijk een uitstekende keuze. Hier vindt u gezinsvriendelijke stranden en het Dolfinarium Harderwijk voor een gezellig dagje uit. Op het Veluwemeer onderneemt u diverse watersporten. En aan de andere kant van het Veluwemeer ligt pretpark Walibi Holland.
boten in de haven van Harderwijk
  • Romantisch varen met zijn tweetjes: voor een stedentrip denkt u misschien niet direct aan een boot huren in Utrecht. Toch is dit een interessante manier om deze stad te verkennen. Meer aan om door de stad met romantische hofjes te wandelen en geniet van een drankje op een terrasje. In de provincie Utrecht liggen ook prachtige natuurgebieden, zoals de Vechtstreek en de Utrechtse Heuvelrug, waar u de mooiste wandelingen maakt.
  • Zeilen met avontuur en watersport: voor watersportliefhebbers is een boot huren in Friesland een goede keuze. Hier bevaart u onder andere de Friese meren en het IJsselmeer. Ook kunt u uitwijken naar de Waddenzee. Met name in de zomer is het genieten, want dan bezoekt u de Sneekweek met activiteiten op en rondom het water.
Boot met vlag van Friesland, achter landschap van groene vlakte
  • Ontspannen tijdens een bootvakantie: kom tot rust tijdens een weekend of weekje weg door een boot te huren op het Veerse Meer. Leg aan bij een van de vele onbewoonde eilandjes en overnacht onder de sterrenhemel. Overdag bezoekt u in Veere het oude centrum en strijkt u neer op de gezellige terrasjes. Bezoek de Oostwaterkering en kom meer te weten over het ontstaan van het Veerse Meer. Of wijk uit naar Goes, Middelburg of Vlissingen.
Veerse Meer
  • Gezellig varen met vrienden: een boot huren in Zeeland staat garant voor een gezellige tijd op het water. Hier vaart u langs gezellige kustplaatsen zoals Vlissingen en Zoutelande en meert u aan voor een cursus surfen. Ook steden als Middelburg, Zierikzee en Goes nodigen uit tot een middagje aan wal.

Kan ik zelf varen in Nederland?

Gaat u zelf varen in Nederland, bekijk dan wat de regels voor een vaarbewijs in Nederland zijn. Daarnaast kunt u ook een boot met schipper huren, zodat u optimaal geniet van uw gezelschap en de omgeving waarin u vaart.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *