Huur een boot op Curaçao en ga varen bij Willemstad.

Wat te doen op Curaçao met een boot

Curaçao is een populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Dat is niet voor niets natuurlijk, want het eiland biedt alles. Heerlijk weer, prachtige natuur, helderblauw water en ga zo maar door. Veel van de toeristen brengen ook graag de winter door op het eiland. Je kunt er namelijk prima vertoeven terwijl in Nederland het water met bakken uit de hemel komt en de pannen van het dak waaien. Er is veel te doen op het eiland. Zeker als je een boot huurt op Curaçao. In dit blog vertellen we je wat er allemaal te doen is op Curaçao. Lees snel verder!

Waarom een boot huren op Curaçao?

Op het water is er veel te doen op Curaçao. Het eiland ligt in de Caribische Zee, die natuurlijk bekend staat om de heerlijke temperatuur en het helderblauwe water. Er zijn verschillende mogelijkheden om een boot te huren op het eiland. Zo kun je er bijvoorbeeld een leuk uitstapje voor een dag van maken, maar je kunt er ook voor kiezen om je hele vakantie aan boord door te brengen. Op de website van Nautal zijn er namelijk boten beschikbaar op Curaçao die van alle gemakken voorzien zijn. Deze motorjachten doen zeker niet onder voor een vakantiehuisje op het land! Voor de echte avonturiers zijn er natuurlijk ook zeilboten te huur op Curaçao. Hoe dan ook is een onvergetelijke vakantie gegarandeerd wanneer je een boot huurt op het eiland.

Wanneer je een boot huurt op Curacao kom je langs de mooiste stranden.
Wanneer je een boot gaat huren op Curaçao ontdek je de mooiste natuur.

Zon, zee en strand

Op Curaçao vind je de mooiste stranden. Dat kan alleen wel betekenen dat het er erg druk kan zijn met toeristen. Met je boot heb je hier geen last van. Ga lekker voor anker bij de mooiste stranden, geniet van de zon en maak de mooiste foto’s. We zetten een aantal mooie opties voor je op een rijtje.

Het bekendste strand ligt in het noordwesten van Curaçao het heet Playa Abou, maar wordt ook wel Grote Knip genoemd. Het strand Playa Lagun is niet veel mooier dan andere stranden, maar staat vooral bekend om de prachtige onderwaterwereld en is ook populair onder snorkelaars. Playa Grandi staat bekend om de zeeschildpadden die er te vinden zijn. Als je van surfen houdt moet je langs Playa Kanoa gaan. Dit strand aan de oostkust van het eiland is door de sterke wind namelijk populair onder surfers. Mambo Beach is ook een bekend strand. Het ligt vlakbij het Sea Aquarium. Er zijn vaak optredens van artiesten. Kokomo Beach is een klein strand dat tegen een heuvel aan ligt, waardoor het extra bijzonder is.

Boot huren Curacao. Bezoek de mooiste stranden van Curacao.
Bezoek de mooiste stranden door een boot te huren op Curaçao. Foto door: Jorgen Hendriksen.

Voor sommige van de stranden moet je entree betalen, maar de meeste stranden hebben gratis toegang. Neem sowieso je duikbril en snorkel mee, want je komt prachtige vissen en misschien zelfs koraal tegen onder water!

Koraalrif bekijken

Als je de onderwaterwereld echt wilt bekijken moet je natuurlijk een stukje bij het eiland vandaan varen. Er zijn wel 100 locaties waar je prachtig rif kan zien wanneer je gaat duiken of snorkelen.

Een populaire locatie is Playa Kalki, dat ook wel Alice in wonderland wordt genoemd. Als je hier een klein stukje onder water duikt kom je de koraalwand al tegen. Het zicht onder water is wel 30 meter. Andere mooie locaties zijn het Mushroom forest en The Cave. Hier ziet het koraal eruit als Paddestoelen die op de bodem groeien. De Caracasbaai is ook een leuke locatie. Hier kun je duiken en snorkelen rond een gezonken boot op slechts 5 meter diepte die begroeid is met koraal. Iets verderop is er een steile koraalwand. Een ander mooi gebied heet Superior Producer. Hier ligt ook een wrak op de bodem op ongeveer 24 meter onder de zeespiegel. Het water kan er wel ruig worden.

Flamingo's spotten bij Willibrordus, de Jan Thiel Zoutpannen en op weg naar de Bullenbaai.
Flamingo’s op Curacao. Foto door: Stephan van de Schootbrugge.

De meeste plekken met koraalrif zijn makkelijk te bereiken met de boot, hoewel het soms goed kan zijn om iemand met kennis van de omgeving in te schakelen. Het is fijn om een boot te huren, zodat je op eigen gelegenheid naar de beste plekjes om het koraal te bekijken kan varen.

Dieren spotten op Curaçao

We noemden al even de schildpadden die je kunt spotten op Playa Grandi. Je vindt de prachtige dieren ook op Playa Lagun en op Klein Curaçao. Wees wel voorzichtig met je boot als je in de buurt komt van de dieren, zodat ze niet verstoord worden. Naast schildpadden kun je ook flamingo’s spotten op Curaçao. Je vindt ze bij Willibrordus, de Jan Thiel Zoutpannen en op weg naar de Bullenbaai. Een bijzonder gezicht zijn de varkens die rondzwemmen op Playa Porto Marie. Het is wel de bedoeling dat je de varkens op dit strand zoveel mogelijk met rust laat.

Varkentjes spotten op Playo Porto Marie.
Varkentjes op het strand van Curaçao. Foto door Bruno van der Kraan.

Klein Curaçao bezoeken

Dicht bij Curaçao vind je het eiland klein Curaçao. Het voordeel van het huren van een boot is dat je de vrijheid hebt om gewoon naar dit eiland toe te varen. Het eiland heeft parelwitte stranden en een azuurblauwe zee, waar je ook weer het mooiste koraalrif in vindt.

Andere Caraïben bezoeken

Je kunt natuurlijk ook naar de andere Nederlandse Cariben varen, want dicht bij Curaçao liggen natuurlijk Aruba en Bonaire. Beide ook geweldige eilanden om eens te bekijken. Als je wilt kun je natuurlijk ook een boot huren op Aruba of Bonaire, om vanaf daar bijvoorbeeld naar Curaçao te varen!

Wat te doen op Curaçao zelf

Wanneer je een boot huurt wil je natuurlijk ook wel eens aanleggen om het eiland zelf te bekijken. Je moet natuurlijk aanleggen in Willemstad (nadat je even geflaneerd hebt in de baai voor de stad natuurlijk. Hier is de wijk Pietermaai een echte aanrader. Vroeger was dit een vervallen gebied, maar vandaag de dag is de wijk helemaal opgefleurd met hippe clubs, gezellige restaurants en kleurrijke gebouwen. De beroemde pontjesbrug mag je ook niet missen.

Boot huren Curacao. Willemstad.
Wanneer je een boot gaat huren op Curaçao kun je Willemstad natuurlijk niet overslaan.

Je moet ook zeker eens gaan kijken in een nationaal park. Het Christoffelpark is het grootste park, maar het Shete Boka park ernaast is ook zeker de moeite waard. Het heeft een prachtige kustlijn, waar de ruige golven stukslaan op de rotsen en kliffen.

Meer weten over de Caraïben? Lees dan ons blog over de Caraïbische eilanden, of over de Grenadines!