wateractiviteit vrienden familie plezier zomer

Top 5 wateractiviteiten vanaf een boot!

Ben jij van plan om deze zomer op vaarvakantie te gaan? Heerlijk genieten van de zon, de wind en het water terwijl je met jouw gehuurde boot de mooiste plekken bezoekt. Je kan heerlijk relaxen afwisselen met een leuke wateractiviteit! Als je een boot huurt bij Nautal zijn er vaak mogelijkheden om deze extra’s bij jouw boot te boeken. Zo kunnen jij en je gezelschap genieten van de adrenalinekick van verschillende watersporten.

Snorkelen

Eén van de beste manieren om de schitterende onderwaterwereld te verkennen is door te gaan snorkelen. Als je snorkelt, drijf je meestal aan de oppervlakte van het water. Met een duikbril kan je de indrukwekkende flora en fauna onder je van dichtbij bekijken. Door de snorkel kan je ademhalen waardoor je voor een lange tijd rond kan kijken. Vaak zitten er ook zwemvliezen inbegrepen bij de verhuur, hierdoor kan je op een gemakkelijke en snelle manier zwemmen. Een ander voordeel van de zwemvliezen is dat je benen minder bewegen, waardoor je vissen en andere waterdieren niet snel afschrikt.

De mooiste gebieden om te gaan snorkelen vind je in de buurt van plekken met veel rotsen, waterplanten of andere beschutting voor waterdieren. Hier zal je veel mooie en verschillende onderwaterdieren kunnen vinden. Wist je dat je op sommige plekken zelfs schildpadden kan spotten tijdens het snorkelen? Huur een boot op Zakynthos en ga op zoek!

snorkelen wateractiviteit schildpad oceaan

Rondcrossen op een jetski of waterscooter

Op zoek naar meer adrenaline tijdens jouw vaarvakantie? Dan is jetskiën zeker een goede optie. Een jetski is vergelijkbaar met een scooter, maar dan op het water. Een jetski is vaak een snellere variant van een waterscooter, meestal wordt een jetski, maar door één persoon tegelijk gebruikt. Op een waterscooter kunnen tot wel drie personen per keer.

Vraag van tevoren bij de eigenaar aan welke mogelijkheden er zijn om een jetski of waterscooter bij de verhuur te boeken, voor sommige jetski’s heb je namelijk een vaarbewijs nodig. Vanaf jouw gehuurde boot rondcrossen over het water tijdens een zonsondergang is in ieder geval een geweldige ervaring!

jetski waterscooter

Waterskiën, wakeboarden of tuben

Een andere geweldige wateractiviteit is waterskiën, of een variant hierop zoals wakeboarden of tuben. Bij alle drie deze activiteiten houd je je vast aan een touw dat met de achterkant van de boot verbonden is. Bij waterskiën sta je op twee ski’s terwijl je je stevig vasthoudt en de boot (met hoge snelheden) over het water vaart. Hoe lang hou jij het vol?

Als je op zoek bent naar wat afwisseling zijn ook wakeboarden of tuben erg leuke opties. Wakeboarden is vergelijkbaar met snowboarden; je staat met beide benen op een board. Hierdoor kan je meer trucjes doen op het water. Een iets makkelijkere, maar alsnog ontzettend leuke optie, is tuben. Hierbij zit je in een soort donut/band terwijl je je aan het touw vasthoudt. Op deze manier kan je comfortabel door de bochten scheuren en genieten van deze avontuurlijke activiteit. Op zoek naar een luxe vakantie met alles er op en er aan? Bekijk deze jacht op Ibiza.

waterskien

Paddleboarden of suppen

Op zoek naar een iets rustigere wateractiviteit? Dan is paddleboarden, ook wel suppen (Stand-up Paddeling) genoemd, een goede optie. Een paddleboard is vergelijkbaar met een surfboard, maar vaak iets groter en hierdoor stabieler. Bij het suppen is het de bedoeling dat je op het board gaat staan, dit is makkelijker dan dat het klinkt ;), en jezelf vooruit duwt over het water met één paddel. Natuurlijk kan je ook zittend op het board proberen je balans te houden. Zo kan je op een leuke, sportieve maar ook comfortabele manier genieten van het water.

wateractiviteit suppen zonsondergang

Vissen

Er zijn veel voordelen aan het vissen vanaf een boot in plaats van vanaf de kant. Zo kan je jouw lijn spannen op plekken waar geen andere vissers in de buurt zijn, op plekken waar je normaal gesproken niet gemakkelijk bij kan komen. Zo kan je tijdens jouw reis deze heerlijk ontspannen wateractiviteit beoefenen. Misschien kan je zelfs je avondeten vangen! Houd er wel rekening mee dat er in verschillende landen/gebieden andere regels gelden. Zo zou het kunnen zijn dat je een vergunning nodig hebt of het bijvoorbeeld verplicht is om gevangen vissen weer vrij te laten in het water. Als je er nu voor kiest om een boot te huren in Noorwegen of een boot huurt in Spanje, er is genoeg visplezier aan boord!

vissen vanaf boot

Ben jij al enthousiast over jouw vaarvakantie? Je kan meer tips en mogelijkheden lezen op onze blog! Lees bijvoorbeeld deze blog over tips voor de eerste keer een boot huren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *