Boot huren in Athene

Boot huren in Athene -Tips van Nautal

Ontdek de Aegeaische Zee vanuit Athene en laat u verrassen door de variatie aan cultuur en gevoel dat elk eiland biedt. Leer de 4 verschillende eilanden vrij kennen door zelf per boot te pendelen door de Saronische golf. Bij Nautal kunt u een boot huren in Athene. U kunt keuze maken uit een wijd aanbod aan zeilboten om deze prachtige omgeving te verkennen en om heerlijk te ontspannen aan een van de vele strandjes dat deze zee kent. 

Havens en bezienswaardigheden in Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland, bevindt zich in de provincie Attica, en is met haar 3,2 miljoen inwoners een van de grootste steden van Europa. De stad is een wereldwijd cultureel centrum, reeds 2,300 jaar geleden werd hier het fundament gelegd voor de Europese-kunst en de Westerse filosofie. Naast de buitengewoon interessante geschiedenis en de hieruit vooruitspringende architecturale hoogstandjes, is Athene een levenslustige en geliefde metropol. De Akropolis is ongetwijfeld een van de meest fascinerende overblijfselen uit de oudheid. 

Dankzij de Olympische Spelen van 2004 is er in Athene geld vrijgekomen voor allerlei verbetering, ook kon Athene buitenlandse kennis naar het land halen. Verder kwam er ook een nieuwe luchthaven.

Wanneer u optimaal wilt genieten van een verblijf op een zeilboot kunt u het beste naar Alimos Kalamaki gaan. Deze is gelegen 12 km ten zuiden van Athene en is makkelijk te bereiken. Hier bevindt zich Marina Kalamaki, door haar ligging is ze het perfecte vertrek- en aankomstpunt om de verbazingwekkende eilanden te ontdekken. Bovendien heeft Nautal hier haar grootste boot aanbod, en kunt u keuze maken uit een totaal van 684 boten in deze haven alleen! 

Van plan per zeilboot de verschillende eilanden te bezoeken? De Saronische golf is ideaal om kortere zeilroutes te doen, deze wordt ook aangeraden voor minder ervaren zeilers door de relatief mildere winden in vergelijking met andere delen van Griekenland. Vanuit Marina Kalamaki kun je Aegina, Poros, Hydra en Spetses bezoeken. Een reisplan, ideaal voor een week lange zeilreis. 

De schoonheid van de verschillende eilanden

Hydra - Is werkelijk een gem in de Saronische Golf en staat bekend door haar “geen voertuigen” beleid. Geen autos. Geen scooters. Alleen marmer-keisteen wegens, ezels, rotsen en zee. Artiesten, musici en reizigers (u)  hebben zich altijd aangetrokken gevoeld tot Hydra. Naast de exquisit behouden architectuur, de criss-crossende rurale wegens en heldere, diepe wateren kun je ook een goede cappuccino vinden tussen de haven bewakers. Hierdoor kent Hydra twee gezichten: rustiek en chic. 

Aegina - Heeft het verleidelijke, en makkelijke character van een typisch Grieks eiland maar met de bonus van een redelijk aanbod aan prestigieuze antieke plaatsen. Verschillende Aegina lekkernijen zijn: een speciale overheerlijke pistachio noot, de schitterende 5de eeuws “Tempel van Aphaia” en de magische Byzantine ruïnes genaamd Paleochora. 

Spetses - Staat maar een paar kilometer van het vasteland Peloponnese af, maar er is een sterker gevoel van zorgeloosheid hier dan in andere eilanden aan de Saronische golf. Het levendige, historische oude centrum is het enige bewoonde deel van het eiland. De rest van het eiland, geringd door een enige hoofdweg, bestaande uit gebergtes, pijnbomen en glasheldere baaien. De ontspande Spetses heeft een geweldig nachtleven, enkele van de beste Saronische restaurants en prachtige, makkelijk bereikbare baaien. 

Poros - Wordt gescheiden van het Peloponnese vasteland door een nauw zeekanaal. Dankzij dit doet de hoofd nederzetting van het eiland denken aan een gezellig meer resort. Zijn pastelkleurige huisjes stapelen zich aan de bergwand tot aan de vuurtoren en geven een indrukwekkende eerste impressie. 

Klimaat en windcondities

In de zomermaanden is Athene regelmatig erg heet. Door de ligging van de stad ontbreekt een verkoelende wind vrijwel altijd. Niet voor niets ontvluchten veel locals de stad in de maanden juli en augustus en vertoeven zij op de Griekse eilanden waar het vaak aangenamer is  dan in de hoofdstad. Nog een reden om Griekenland per boot te verkennen!

Vervoer

In Athene kom je per vliegtuig. Vanuit daar kun je per bus of taxi naar het centrum.  Ook rijden er in Athene verschillende metro en tram lijnen.  Vanuit Athene heeft u verschillende opties wanneer u naar Alimos Kalamaki wilt. De taxi is de makkelijkste en snelste optie maar u kunt ook met de bus hier komen. 

Klantbeoordelingen Athene

98 reviews

Zie alle beoordelingen

Bootverhuur > Boten > Griekenland > Athene
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.