Boot huren in Barcelona

Boot huren Barcelona

Barcelona is één van de beroemde steden van Spanje, die elk jaar miljoenen toeristen trekt met haar unieke architectuur en kosmopolitische sfeer. Wie de Catalaanse hoofstad eens op een andere manier wil bewonderen wordt aangeraden om een zeilboot of jacht te huren en vanuit de zee de Sagrada Familia en de haven van Villa Olympica te aanschouwen.

Zeilomstandigheden

Het gebied rond Barcelona biedt uitstekende zeilcondities, met meestal een milde tot matige termische wind (15 – 20 knopen). Stormen zijn er alleen maar af en toe in de winter maanden. Zelfs begin zeilers ondervinden zelden problemen op het water. De haven is erg goed beschermd en bovendien is er weinig getij. Locals maken in Barcelona graag gebruik van de lagere tarieven. Dit houdt in dat ze in Barcelona een boot huren en vervolgens met de boot richting de Balearen gaan, bijvoorbeeld Mallorca. Dit is een tocht van 100 zeemijl. Om problemen te voorkomen raden wij aan om met de booteigenaar te overleggen als u van plan bent deze reis af te leggen.  

Bezienswaardigheden

De havens van Barcelona en de omgeving zijn ideaal om het gebied ver weg van massatoerisme te ontdekken. Richting het zuiden vindt u de dorpen Vilanova de la Geltrud, Gava en Sitges. Deze plaatsjes staan bekend om hun bruisende nachtleven en de mooiste stranden die Spanje te bieden heeft. In het noorden vindt u de stranden van Badalone en Mas Nou waar men heerlijk kan zwemmen. Mensen die nog verder zeilen of varen komt langs afgelegen baaien zoals Cala Maset bij Sant Feliu de Fuixols, waar u de heerlijke paella moet proberen. 

Haven

Direct in Barcelona vindt u de oude haven Port Vell, die wordt omgeven door tal van restaurants. Hier en in Port Forum liggen vele prachtige luxe jachten te vinden. De haven Port Olympic is zeer centraal gelegen, hier liggen de meeste huurboten en ook hier zijn er veel restaurants. Port Ginesta, ongeveer 20 minuten van Barcelona, wordt gezien als de grootste jachthaven van Spanje en is gelegen in het natuurreservaat van Garraf. De haven van Badalona, die wat noordelijk van Barcelona, beschikt over ruime installaties voor onderhoud tijdens de wintermaanden. De VIPs van de stad behoren ofwel bij de Real Club Nautico of bij de Real Club Maritmo, beide accepteren geen charterboten op hun steigers.

Reizen

Port Ginesta ligt 5 minuten van luchthaven “El Prat” vandaan, de belangrijkste havens zijn met de taxi of bus binnes 20–30 minuten bereikbaar. Vanuit het centrum zijn er goede verbindingen met de regionale treinen naar de kleinere havens in de omgeving. Bijna alle treinen vertrekken vanuit centraal station “Estació de Sants“

Klantbeoordelingen Barcelona

492 reviews

Zie alle beoordelingen

Bootverhuur > Boten > Spanje > Barcelona
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.