Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen

 Zeilen in Bretagne 

Ieder jaar zeilen er veel Nederlanders in Bretagne, dit vindt plaats in het Noorden als in het Zuiden van Bretagne. Het is niet alleen een fantastisch vaargebied, maar het ligt ook erg dichtbij, met lage reiskosten. Nautal biedt een breed scala aan zeilboten en catamarans in Bretagne. Bovendien geven onze partners in Bretagne iedereen, ieder jaar weer, een warm onthaal. Bretagne biedt uitstekende zeilomstandigheden voor de ervaren zeiler. Als eerste is er het noorden van Bretagne, dit gebied is te vergelijken met de zuidwest kust van Engeland. Maar zodra men ten zuiden van de Loire komt is het klimaat warmer en meer betrouwbaar in de zomer.

Varen met getijden 

Er zijn een aantal factoren die van Bretagne een populaire zeilbestemming maken. Behalve dat het niet zo heet is als in diverse bestemmingen in de Middellandse Zee, kan men zeilen in Bretagne op getijden. Het getij is ook wel een golf. Deze rijzen en dalen van het water volgt uit het verschil van de horizontale stroming links en rechts van dat punt. Deze getijden worden beïnvloed door de stand van de zon en maan boven de horizon.

Havens en bezienswaardigheden Bretagne 

Bretagne was eerst het Hertogdom Bretagne en werd in 1532 onder één kroon met Frankrijk verenigd. Na de Franse Revolutie werd de provincie Bretagne in vijf departementen verdeeld: Côtes du Nord, Finistère, Ille-et-Vilaine, Loire Inférieure en Morbihan. Bretagne telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners en vormt een van de zes Keltische naties. Belangrijke en grote steden in Bretagne zijn bijvoorbeeld Nantes, Rennes en Brest. Veel zeilers kiezen ervoor om langs de Granietkust te varen, of een wandeling over deze roze rotsen te maken. Bretagne is rijk aan bezienswaardigheden, maar is ook een prima bestemming om even tot rust te komen op het strand, of een duik te nemen in smaragdgroene zeeën. Een groot deel van het binnenland bestaat uit een natuurlijk en historisch erfgoed. Of u nu een liefhebber bent van een heerlijke strandvakantie, een actieve zeilvakantie of culturele uitstapjes, huur een boot in Bretagne en ontdek wat deze historische plek allemaal te bieden heeft. Vaar met een gehuurde boot langs de kust van Côtes d’Amor. Hier zijn karakteristieke dorpjes, prachtige zandstranden te vinden in samenhang met een rotsachtige kustlijn. Dit noordelijke stukje van Bretagne is werkelijk oogverblindend. Een smakelijke mix van natuur, cultuur en veel prachtige bezienswaardigheden maken de Côtes d’Amor een must-see tijd een vaarvakantie in Bretagne, zowel landinwaarts als aan de kust. Huurt u een boot in Bretagne voor de rust en zomergevoel, zet koers richting Locquirec, een pittoresk badplaatsje in Bretagne. Locquirec hangt de typische, gezellige sfeer van Bretagne. Overigens grenst dit badplaatsje aan de Roze Granietkust waar het wordt ingesloten door twee stranden met helder blauw zee. Bij laag tijd verandert de zee in een enorme uitgestrektheid van zand. U kunt hier uw zeilboot ankeren of droogliggen en ervoor kiezen het pad langs dit stukje Bretagne te bewandelen. Of vaar met uw zeilboot of zeiljacht door naar de fijne zandstranden van de Smaragdkust. Deze stranden zijn bezaaid met leuke badplaatsjes en oude vissersdorpjes. Dit noordelijke gedeelte van Bretagne strekt zich uit tussen Kaap Fréhel en Cancale. Deze prachtige stranden bieden een uitzonderlijk zicht over de zee, zeker één van de meest verbluffende bezienswaardigheden van Bretagne. Wilt u even een pauzeren van de tijd op uw zeilboot of motorboot, verplaats dan landinwaarts. Vaar bijvoorbeeld richting Cap Fréhel  en bekijk hier het kasteel Fort La Latte. Dit kasteel is een juweeltje in Bretagne. De kasteel wordt beschermd tegen de zee door twee steile kliffen. Fort La Latte diende als een sterke verdediging langs de kust en wordt nu geclassificeerd als historisch monument. Of verder landinwaarts ligt Dinan, de stad van kunst en geschiedenis. Hier zijn pittoreske straatjes met oude vakwerkhuizen, kerkjes en kloosters te vinden. Deze middeleeuwse stad beschikt over een charme die tijdloos is.

Bretagne beschikt ook over talloze eilandjes die vlak van de kust liggen. Zo is er het bloemeneiland genaamd Ile de Bréhat. Een doolhof van smalle straatjes en diverse bloementuinen lenen de bijnaam aan dit wonderschone eiland. Het milde klimaat van dit eiland zorgt voor een verbazingwekkende exotische vegetatie.

Of zeil naar Ille et Vilaine in het oosten van Bretagne. Dit departement wordt gekenmert door haar prachtige landschappen en charmante dorpjes met historische infrastructuur. Hier is de oester hoofdstuk van Bretagne te vinden. Cancale is het noordelijkste puntje van Ille et Vilaine Een leuke bezienswaardigheid hier zijn de pittoreske havens met mooie wandelpaden langs de kust, erg makkelijk dus om per boot te verkennen. Overigens is Cancale de perfecte plek om de gastronomie van Bretagne te proeven. Bretagne biedt eindeloos veel opties om uw tijd tijdens het huren van een boot memorabel te maken. Eén daarvan is Roscoff, een schilderachtig badplaatsje ook aan de noordkust van Bretagne. Of vaar met een zeilboot naar de helderblauwe zee bij de baai van Morlaix. U kunt hier ook doorzeilen naar Belle île en Mer, één van de mooiste eilandjes te vinden in Bretagne. Conlcuderend, Bretagne heeft zo veel aan te bieden. Eén ding is zeker, u hoeft zich niet te vervelen wanneer u een zeilboot huurt in Bretagne.

Vervoer 

De prijzen voor bootverhuur in Bretagne liggen ongeveer even hoog als in het Middelands Zeegebied, echter is Bretagne stukken dichterbij huis. Dit is zeker een voordeel wanneer u met kinderen op vakantie gaat. 

Bootverhuur > Bretagne

Boot huren in Bretagne

528 Bootverhuur

25470 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.