Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Boten > Canal du Midi

Boot huren aan het Canal du Midi

362 Boten

Boot huren langs het Canal du Midi

Voor degenen die het liefst over rivieren varen, is het Canal du Midi uw beste speeltuin. Het is niet onterecht een van de mooiste waterwegen ter wereld. Dit kanaal werd ontwikkeld tijdens het bewind van Lodewijk XIV om de Middellandse Zee te koppelen aan de Garonne om een ​​lange omweg door de Straat van Gibraltar en de Portugese kust te voorkomen. Geklasseerd als een wereldwonder door UNESCO in 1996, zult u niet teleurgesteld zijn wanneer u besluit een boot te huren langs het Canal du Midi.

Havens en bezienswaardigheden 

De havens die het beste uitgangspunt zijn voor een onvergetelijke reis, zijn: Agde, Colombiers, Capestang, Le Somail, Homps, Trebes, Carcassonne, Bram, Castelnaudary, Port Lauragais.

Het Canal du Midi brengt u een route vol geschiedenis en is rijk aan erfgoed, te beginnen met de beroemde middeleeuwse stad Carcassonne. De geschiedenis gaat terug tot de oudheid, maar de huidige plannen dateren uit de Middeleeuwen. De stad bestaat uit 52 torens, 22 waterputten en 3 kilometer aan wallen. De basiliek van Saint Nazaire, Château Comtal en de Narbonne mogen niet ontbreken voor alle geschiedenisliefhebbers die een bezoek brengen aan deze stad aan de rand van de Aude. 

Van de 63 sluizen langs de route van het Canal du Midi, is de bekendste ongetwijfeld die van Fonsérannes nabij Beziers, wat eruit ziet als een ´water-trap´ bestaande uit 8 opeenvolgende sluizen. 

Tot slot zullen liefhebbers van gastronomie niet buitengesloten worden tijdens een cruise in deze regio. Inderdaad, door een boot te huren in Castelnaudary kunt u zijn beroemde cassoulet ontdekken die over de hele wereld bekend is. Andere heerlijke gerechten zoals Béziers-knoflooksoep of Sète-bouillabaisse moeten ook zeker op uw menu staan. 

Klimaat en weersomstandigheden

Zuid-Frankrijk heeft het hele jaar door een relatief gunstig klimaat. De winter is echter nog steeds het moeilijkste seizoen en het is tijdens deze periode niet aan te raden om een ​​boot te huren op het Canal du Midi. Lente en herfst zijn hier prachtige seizoenen en de vegetatie is nog verrassender. De zomer is zonder meer beste seizoen met hoge temperaturen en weinig regen. Het is echter ook het meest toeristische seizoen.

Vervoer

Toulouse en Montpellier zijn de twee dichtstbijzijnde luchthavens wanneer u besluit een boot te huren langs Canal du Midi. Alle havens zijn natuurlijk ook bereikbaar met de auto. Ook gaan er treinen naar vele grote steden in de omgeving. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.