Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Frankrijk > Alpes Maritimes - Cannes

Boot huren in Cannes

73 Bootverhuur

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren Cannes

Is een boot huren in Cannes uw plan? Dan kunt u alle schoonheid van de Côte d’Azur ontdekken met haar stranden aan de kust. Maar wie denkt aan Cannes, denkt niet uitsluitend aan het grote aantal prachtige zandstranden. De omgeving van Cannes, aan de Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk, maakt de plaats een unieke vakantiebestemming. Vanuit de brede zee kunt u de prachtige stranden van het litoraal, de dorpen op hoge kliffen en de omliggende bergen bewonderen, waarvan de pieken boven de 3000 meter kunnen liggen. Als een van de beroemdste plaatsen aan de Côte d’Azur, overtuigt Cannes met haar prachtige, palm beklede “Croisette”, de strandpromenade van Cannes. Hier zijn een aantal grote luxe hotels te vinden en het beroemde Filmfestival, dat jaarlijks in mei plaatsvindt. Huur een jacht of een zeilboot bij Nautal en wees betoverd door de unieke flair van Cannes. 

Havens en bezienswaardigheden in Cannes

Cannes heeft 5 havens met in totaal 2125 ligplaatsen. De meest bekende haven is de “Vieux Port”, de oude haven in het stadscentrum, dat vaak wordt bezocht door luxe jachten. 

Cannes biedt vele unieke mogelijkheden om een boot te huren en de prachtige omgeving te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een reis nemen naar L‘île Sainte-Marguerite, dat op slechts 15 minuten van Cannes ligt. Hier kunt u in de verfrissende turquoise blauwe zee baden en genieten van de rust in de afgelegen baaien. Als u het eiland Sainte-Marguerite wilt bezoeken, kunt u zich verheugen op een unieke sfeer. Dankzij een rijk natuurlijk landschap en een diverse cultuur kunt u ontspannen op het prachtige eiland en genieten van haar flair. Ook een wandeling over de afgelegen paden van het eiland is een bezoek waard. Ga bijvoorbeeld op reis naar Batéguier en adem de diversiteit van het eiland in. Het werd gebouwd onder Richelieu en uitgebreid door de militaire architect Vauban. Om deze reden heet het kasteel vandaag Fort Vauban. Dit belangrijke historische monument wordt omgeven door dennen en eucalyptus, waarvan de typische zuidelijke Franse geur doordringt door de hele omgeving. 

Maar ook in Cannes zelf is er veel te ontdekken. Op de terugweg naar Cannes zou u even langs moeten gaan bij de badplaats “Juan-les-Pins”. Deze veelbezochte badplaats is rijk aan pompous prive villa’s en biedt een uitzonderlijk mooi panorama. 

Terug in Cannes moet u een kleine wandeling maken over de steile straten en droomrijke trappen, tot aan de oude stadsheuvel “Suquet”. Boven, neemt u een duik in het verleden en wandelt u door de steegjes van het historische kwartier van Cannes. Geniet van het unieke uitzicht op de baai van Cannes, de stad, de haven, de Croisette en de Lerins eilanden. Als u de bezienswaardigheden van de “Suquet” wilt bezoeken, kunt u de stadsmuur, de musea “de la Castre” en de kerk bewonderen. Als u een boot in Cannes huurt, moet natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Filmpalast. Dit is waar het Cannes International Film Festival jaarlijks plaatsvindt. Op de Esplanade Pompidou voor de Filmpalast kunt u ook de handafdrukken en handtekeningen van belangrijke film regisseurs, acteurs en andere beroemdheden ontdekken. 

Klimaat- en windomstandigheden in Cannes


Het mediterraan klimaat in Cannes biedt de beste condities om te zeilen van mei tot oktober. In deze maanden zijn de temperaturen boven de 20 graden en de kans op neerslag vrij laag. Met gemiddeld 28 graden is juli de warmste maand, die alleen in augustus wordt gevolgd, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Als u een zeiltocht vanuit Cannes wilt plannen, dan moet u de maanden oktober tot januari vermijden. Op dit moment heerst het regenseizoen in Cannes en op de boot kan het snel ongemakkelijk worden. Beschermd door het Esterel-massief blaast de Mistral af en toe in Cannes. De Levant en de Scirocco kunnen vaker optreden, maar ze blijven zelden lang. 

Hoe kom ik in Cannes?


Het beste is om Cannes per vliegtuig te bereiken. De reis brengt u naar de luchthaven van Côte d’Azur in Nice. Vanaf daar is het slechts 27 kilometer naar Cannes. Directe vluchten zijn beschikbaar vanaf Nederland met bijvoorbeeld Transavia, Vueling of EasyJet. Luchthavens zijn Brussel, Eindhoven en Amsterdam. Vanaf het vliegveld bereikt u per bus, die elke 30 minuten rijdt, binnen 45 minuten Cannes.

Voor degene die met de trein komen kunnen vanuit Amsterdam bijvoorbeeld richting Parijs, en vanuit Parijs door naar Cannes. Van Parijs naar Cannes is het per trein ongeveer 5 uur en 15 minuten.

Als u flexibel wilt zijn in Cannes, kunt u met de auto komen. Cannes ligt aan de snelweg “La Provençale” van de A8 en heeft twee uitgangen: Cannes La Bocca en Mougins / Cannes. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.