Bootverhuur > Caraïben > Curaçao

Boot huren op Curaçao

42789 reviews

Een boot huren op Curaçao 

Een mix van verschillende culturen, een diverse keuken en verschillende talen. Wilt u een boot huren op Curaçao? Dan is dit wat u te wachten staat! Een uniek mengsel van oorspronkelijk Caribische, West-Europese, West-Afrikaanse, Noord-Amerikaanse én Latijns-Amerikaanse elementen is op Curaçao terug te vinden. Elke bevolkingsgroep heeft zijn sporen op het eiland achtergelaten. Zo zijn er op Curaçao meer dan 100 nationaliteiten te vinden! Mede door het tropische savanneklimaat en de aanwezigheid van passaatwinden, is een boot huren op Curaçao de ideale keuze om de culturele diversiteit én de wateren rondom Curaçao te ontdekken. 
Een boot huren op Curaçao is verder prima te combineren met een dagje diepzeevissen. Wanneer u grote toeristenmassa's wil vermijden, kiest u voor een vaarroute richting de westkust van Curaçao. Hier zijn allerlei stille baaitjes en kunt u duiken naar de Blue Room, een onderwatergrot met een bijzonder blauw licht door de zon die door het water schijnt. En een vakantie op Curaçao is niet compleet zonder dat u een schitterende zonsondergang hebt ervaren. Dat kan wanneer u een boottocht aan het eind van de dag maakt! Een mix van verschillende culturen, een diverse keuken en verschillende talen. Een boot huren op Curaçao geeft uw tropische vakantie een extra dimensie. Het azuurblauwe water, een eindeloos uitzicht over zee en onderweg de mogelijkheid om een verkoelende duik te nemen: puur genieten!

Yachtcharter 

Weet u al met welke boot u Curaçao gaat ontdekken? Als yachtcharter hebben wij een ruime keuze voor u! Afhankelijk van de precieze locatie bieden wij bootverhuur in zeilboten, zeilschepen, motorboten en motorjachten. Maar ook snelle RIBs, comfortabele sloepjes en van jetski´s tot catamarans en jachten maken onderdeel uit van onze yachtcharter. Wellicht houdt ú ervan rustig rond te tuffen, maar heeft uw gezelschap er liever wat vaart in zitten. Afhankelijk van de lengte van uw tocht, bestemming, weersomstandigheden, ervaring én voorkeur kunnen wij als yachtcharter u helpen de juiste boot te kiezen, voor u én uw gezelschap.


Vaargebieden op Curaçao 

Curaçao is een langgestrekt eiland, met een totale oppervlakte van 472 km2. Bij Nautal kunt u een boot huren in de hoofdstad van het eiland, Willemstad. Gelegen aan de zuidoostkant van Curaçao, is Willemstad de perfecte uitvalsbasis om het Caribische eiland te ontdekken. De stad ligt aan een natuurlijke haven, genaamd Schottegat. Schottegat, de grootste natuurlijkste haven van het Caribisch gebied, staat via de Sint Annabaai met de Caribische Zee in verbinding. En een leuk weetje, de binnenstad van Willemstad staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen! Een boot huren in Willemstad is dus zeker aan te raden! 

Weersomstandigheden op Curaçao 

Curaçao behoort tot de Benedenwindse Eilanden. De termen beneden- en bovenwinds dateren uit de tijd van de zeilvaart en duiden de ligging van de eilanden ten opzichte van het centrum van de passaatwinden aan. Op Curaçao waait vrijwel altijd een flinke oostelijke wind, de Noordoostpassaat, die ervoor zorgt dat de warmte nooit onaangenaam wordt. 

De hoeveelheid regen is aanzienlijk, maar het regent zeer onregelmatig. Enkele dagen per jaar komt het water met bakken uit de lucht, maar daarna is het weer maandenlang droog. Een boot huren op Curaçao tijdens het regenseizoen, dat loopt van october tot januari, raden wij dan ook niet aan. 

De temperaturen zijn vrij constant, met slechts kleine schommelingen gedurende het jaar. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,2ºC en ´s nachts 25,6º. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26,5. De warmste maand is september met een gemiddelde temperatuur van 28,9ºC. De temperaturen houden je in ieder geval nooit tegen een boot te huren op Curaçao. 

Vaarroutes op Curaçao 

De altijd uit dezelfde hoek waaiende Noordoostpassaat maakt Curaçao tot een ideale bestemming om een zeilboot te huren. Populair is het om langs de zuidkust te varen naar Klein Curaçao en een weekendtrip te maken richting Bonaire. Het ´zeilcentrum´ van Curaçao is het Spaanse Water. De haven van Willemstad, Schottegat, is de grootste natuurlijke haven van Curaçao. Haar diepe, natuurlijke zeehaven is de beste van het Caribisch gebied en heeft een lange geschiedenis als belangrijke handels- en overslagcentrum in de regio. 

Houdt in gedachte dat om op het Spaanse Water te mogen varen een vaarbewijs nodig is, en dat de noordoostelijke kusten in tegenstelling tot de zuidoostelijke ruw zijn. 
Ook zeker een aanrader is Curaçao eind januari te bezoeken, vlak na het regenseizoen. Dan wordt er namelijk een zeilregatta gehouden! Doe mee, of kies er bijvoorbeeld voor een jacht te huren en vanaf een afstandje mee te kijken. 

Een boot huren op Curaçao is ook voor degenen die graag een duik nemen in het water aan te raden. Curaçao staat bekend om zijn spectaculaire duiklocaties. Beoordeeld als beste in de wereld is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van de koraalriffen en tropische vissen die je tegenkomt onder water. 

Havens op Curaçao

  • Naast Willemstad kunt u bij ons ook een boot huren op Curaçao in Fisherman's Harbour.
  • Wat te doen op Curaçao

Boten op Curaçao met schipper

In ons aanbod vindt u een gevarieerde selectie aan boten om te varen bij Curaçao. Die bieden plaats aan kleine en ook grote gezelschappen, tot wel 28 personen. Op een aantal boten kunt u overnachten. Bij alle boten op Curaçao in ons aanbod is een deskundige schipper inbegrepen. 

Andere bestemmingen naar vis

+ Boot huren Friesland

+ Boot huren Kroatië

Boot huren Amsterdam

Boot huren Sneek


Reistips voor Curaçao 

Vanaf Amsterdam (AMS) kunt een directe vlucht pakken naar Curaçao (CUR). De duur van de vlucht varieert, afhankelijk van de windrichting, van 9 tot 11 uur. Houdt tijdens het boeken van uw vlucht ook rekening met het tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is dit 5 uur (vroeger), en in de zomer 6. 

Curaçao International Airport, ook wel bekend als Hato Airport of Aeropuerto Horta, is de enige internationale luchthaven op Curaçao. De luchthaven ligt aan de noordkust  van Curaçao, op slechts 12 kilometer afstand van Willemstad. Ideaal dus wanneer u vanaf het vliegveld reist naar Willemstad waar u uw boot heeft gehuurd! Vanaf het vliegveld kunt u een bus pakken, het enige openbare vervoersmiddel op het eiland, richting Willemstad. De bussen rijden volgens een vaste dienstregeling, en door de grote hoeveelheid aan bushaltes hoeft u vrijwel nooit ver te lopen naar uw eindbestemming! Ook leuk: de bussen zijn heel goedkoop. 

Voordat u vertrekt naar Willemstad is het wellicht leuk even een kijkje te nemen bij de grotten van Hato, vlakbij het vliegveld! De grotten zouden al rond het jaar 500 n. Chr. bewoond zijn geweest door de Arawakindianen, de oorspronkelijke bevolking van Curaçao.
Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie