Bootverhuur > Boten Caraïben > Boten Curaçao

Boot huren op Curaçao

45628 reviews

Boot huren op Curaçao 

Een mix van verschillende culturen, een diverse keuken en verschillende talen. Wilt u een boot huren op Curaçao? Dan is dit wat u te wachten staat! Een uniek mengsel van oorspronkelijk Caribische, West-Europese, West-Afrikaanse, Noord-Amerikaanse én Latijns-Amerikaanse elementen is op Curaçao terug te vinden. Elke bevolkingsgroep heeft zijn sporen op het eiland achtergelaten. Zo zijn er op Curaçao meer dan 100 nationaliteiten te vinden! Onder andere door het tropische savanneklimaat en de aanwezigheid van passaatwinden, is een boot huren op Curaçao de ideale keuze om de culturele diversiteit én de wateren rondom Curaçao te ontdekken. 
Een boot huren op Curaçao is verder prima te combineren met een dagje diepzeevissen. Wanneer u grote toeristenmassa's wil vermijden, kiest u voor een vaarroute richting de westkust van Curaçao. Hier zijn allerlei stille baaitjes en kunt u duiken naar de Blue Room, een onderwatergrot met een bijzonder blauw licht door de zon die door het water schijnt. En een vakantie op Curaçao is niet compleet zonder dat u een schitterende zonsondergang hebt ervaren. Dat kan wanneer u een boottocht aan het eind van de dag maakt! Een mix van verschillende culturen, een diverse keuken en verschillende talen. Een boot huren op Curaçao geeft uw tropische vakantie een extra dimensie. Het azuurblauwe water, een eindeloos uitzicht over zee en onderweg de mogelijkheid om een verkoelende duik te nemen: puur genieten!

Wat kost een boot huren op Curaçao

Weet u al met welke boot u Curaçao gaat ontdekken? Wij een ruime keuze voor u! Een boot huren in Curaçao kan al vanaf 597 euro per dag. Als u kiest voor een week wordt de prijs aanzienlijk lager namelijk vanaf 3.481 euro per week. Deze boot heeft tot wel 30 zitplaatsen, zo kan u samen met uw vrienden en familie Curaçao op een unieke manier verkennen. De prijs is afhankelijk van het type boot, de lengte van uw tocht en de bestemming. Naast de verhuurkosten kunnen er mogelijk extra verplichte kosten bij komen zoals brandstofkosten of een eindschoonmaak. Bekijk de details per boot op de pagina van de boot waar u geïnteresseerd in bent. 

Boten op Curaçao met schipper

In ons aanbod vindt u een gevarieerde selectie aan boten om te varen bij Curaçao. Die bieden plaats aan kleine en ook grote gezelschappen, tot wel 28 personen. Op een aantal boten kunt u overnachten. Bij alle boten op Curaçao in ons aanbod is een deskundige schipper inbegrepen. 

Vaargebieden op Curaçao 

Curaçao is een langgestrekt eiland, met een totale oppervlakte van 472 km². Bij Nautal kunt u een boot huren in de hoofdstad van het eiland, Willemstad. Gelegen aan de zuidoostkant van Curaçao, is Willemstad de perfecte uitvalsbasis om het Caribische eiland te ontdekken. De stad ligt aan een natuurlijke haven, genaamd Schottegat. Schottegat, de grootste natuurlijkste haven van het Caribisch gebied, staat via de Sint Annabaai met de Caribische Zee in verbinding. En een leuk weetje, de binnenstad van Willemstad staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen! Een boot huren in Willemstad is dus zeker aan te raden! 

Vaarroutes op Curaçao 

De altijd uit dezelfde hoek waaiende Noordoostpassaat maakt Curaçao tot een ideale bestemming om een zeilboot te huren. Populair is het om langs de zuidkust te varen naar Klein Curaçao en een weekendtrip te maken richting Bonaire. Het ´zeilcentrum´ van Curaçao is het Spaanse Water. De haven van Willemstad, Schottegat, is de grootste natuurlijke haven van Curaçao. Haar diepe, natuurlijke zeehaven is de beste van het Caribisch gebied en heeft een lange geschiedenis als belangrijke handels- en overslagcentrum in de regio. 

Houdt in gedachten dat om op het Spaanse Water te mogen varen een vaarbewijs nodig is, en dat de noordoostelijke kusten in tegenstelling tot de zuidoostelijke ruw zijn. 
Ook zeker een aanrader is Curaçao eind januari te bezoeken, vlak na het regenseizoen. Dan wordt er namelijk een zeilregatta gehouden! Doe mee, of kies er bijvoorbeeld voor een jacht te huren en vanaf een afstandje mee te kijken. 

Een boot huren op Curaçao is ook voor degenen die graag een duik nemen in het water aan te raden. Curaçao staat bekend om zijn spectaculaire duiklocaties. Beoordeeld als beste in de wereld is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van de koraalriffen en tropische vissen die je tegenkomt onder water. 

Wat te doen op Curaçao
Op Curaçao zijn genoeg leuke activiteiten te doen en is er altijd iets te beleven. Verken bijvoorbeeld de kleurrijke hoofdstad van het eiland: Willemstad. In deze stad vind je de typisch Hollandse bouwstijl, gecombineerd met vele kleuren waardoor het er vrolijk uit ziet. Verdwaal door de wijken en bezoek de bekende pondjesbrug. Geniet van de mooie natuur door een kijkje te nemen in het nationaal park Shete Boka. Of bekijk de zonsondergang bij Santa Martha Bay Lookout, vanaf hier heeft u namelijk een prachtig uitzicht. Een boot huren op Curaçao opent veel mogelijkheden om verschillende stranden te bezoeken. Daarnaast zijn er ook veel mooie plekken om te gaan snorkelen en de onderwaterwereld te ontdekken. Wist u dat het hier mogelijk is om tussen de schildpadden en tropische vissen te snorkelen?

Havens op Curaçao

  • Willemstad
  • Fisherman's Harbour


Weersomstandigheden op Curaçao 

Curaçao behoort tot de Benedenwindse Eilanden. De termen beneden- en bovenwinds dateren uit de tijd van de zeilvaart en duiden de ligging van de eilanden ten opzichte van het centrum van de passaatwinden aan. Op Curaçao waait vrijwel altijd een flinke oostelijke wind, de Noordoostpassaat, die ervoor zorgt dat de warmte nooit onaangenaam wordt. 

De hoeveelheid regen is aanzienlijk, maar het regent zeer onregelmatig. Enkele dagen per jaar komt het water met bakken uit de lucht, maar daarna is het weer maandenlang droog. Een boot huren op Curaçao tijdens het regenseizoen, dat loopt van oktober tot januari, raden wij dan ook niet aan. 

De temperaturen zijn vrij constant, met slechts kleine schommelingen gedurende het jaar. De gemiddelde jaartemperatuur is overdag 31.2 ºC en 's nachts 25.6 ºC. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26.5 ºC. De warmste maand is september met een gemiddelde temperatuur van 28.9 ºC. De temperaturen houden je in ieder geval nooit tegen een boot te huren op Curaçao. 

Reistips voor Curaçao 

Vanaf Amsterdam (AMS) kunt een directe vlucht pakken naar Curaçao (CUR). De duur van de vlucht varieert, afhankelijk van de windrichting, van 9 tot 11 uur. Houdt tijdens het boeken van uw vlucht ook rekening met het tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is dit 5 uur (vroeger), en in de zomer 6. 

Curaçao International Airport, ook wel bekend als Hato Airport of Aeropuerto Horta, is de enige internationale luchthaven op Curaçao. De luchthaven ligt aan de noordkust  van Curaçao, op slechts 12 kilometer afstand van Willemstad. Ideaal dus wanneer u vanaf het vliegveld reist naar Willemstad waar u uw boot heeft gehuurd! Vanaf het vliegveld kunt u een bus pakken, het enige openbare vervoermiddel op het eiland, richting Willemstad. De bussen rijden volgens een vaste dienstregeling, en door de grote hoeveelheid aan bushaltes hoeft u vrijwel nooit ver te lopen naar uw eindbestemming! Ook leuk: de bussen zijn heel goedkoop. 

Voordat u vertrekt naar Willemstad is het wellicht leuk even een kijkje te nemen bij de grotten van Hato, vlak bij het vliegveld! De grotten zouden al rond het jaar 500 n. Chr. bewoond zijn geweest door de Arawakindianen, de oorspronkelijke bevolking van Curaçao.

Heeft u meer vragen over een boot huren op Curaçao of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan contact op met Nautal, we helpen u graag.
Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie