Bootverhuur > Dokkum

Boot huren in Dokkum

45628 reviews

Huur motorboot Hausboot Motor Tjalk in Drachten, Nederlands, Friesland

Geniet van uw avontuur in deze motorboot van 11 meter


Motorboot Hausboot Motor Tjalk (1980) 11 m

Zonder schipper (bareboat)

2 cabines 1 badkamer 4 plaatsen 6 Slaapplaatsen Drachten, Nederlands (Friesland)
vanaf € 95 /dag
Bekijk boot
Huur motorboot Hausboot Motor Tjalk in Drachten, Nederlands, Friesland

Hausboot motorboot te huur in Drachten, Nederlands


Motorboot Hausboot Motor Tjalk (1980, opknapbeurt 2020) 11 m

Zonder schipper (bareboat)

2 cabines 1 badkamer 8 plaatsen 6 Slaapplaatsen Drachten, Nederlands (Friesland)
vanaf € 110 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 20%
Huur motorboot  Stabila 1320 in Drachten, Nederlands, Friesland

Ontdek de kust van Friesland in uw Stabila 1320 motorboot


Motorboot Stabila 1320 (1996) 13,20 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Drachten, Nederlands (Friesland)
vanaf € 175 € 140 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Dokkum

Dokkum is een van de prachtige Friese elf steden in het noorden van Friesland. Wanneer je op vakantie gaat naar Friesland moet je er zeker eens naartoe varen. Dat is mogelijk door het geweldige waternetwerk van Friesland. Bijna elk dorp is te bereiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je vaarroute door Friesland te starten in Dokkum. Bij Nautal vind je en groot aanbod van boten in de buurt van Dokkum. Zo kun je bij ons een bootje huren in Dokkum om een dagje door Friesland te varen, of bijvoorbeeld een woonboot huren in Dokkum om je hele vakantie op door te brengen! Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden bij Nautal!

Hoeveel kost het om een boot te huren in Dokkum?

De kosten van het huren van een boot in Dokkum zijn natuurlijk afhankelijk van de soort boot die je huurt. Zo huur je een kleine sloep met kajuit in Dokkum vanaf 420 euro per week in het laagseizoen en vanaf 1000 euro per week in het hoogseizoen. Om een woonboot te huren in Dokkum betaal je vanaf 660 euro per week in het laagseizoen en vanaf 1390 euro per week in het hoogseizoen. Een groot motorjacht voor meerdere personen kun je huren in Dokkum vanaf 810 euro per week in het laagseizoen en vanaf 1660 euro in het hoogseizoen. Een zeilboot in Dokkum huren kan vanaf 440 euro per week in het laagseizoen en vanaf 535 euro per week in het hoogseizoen. Let op dat er verplichte extra kosten bij de verhuur kunnen komen, zoals brandstofkosten en schoonmaakkosten. Sommige verhuurders bieden ook optionele extra’s, zoals linnen en watersportartikelen.

Kun je een boot huren met schipper in Dokkum?

Weet je nog niet zeker of je wel alleen op pad kunt met een boot? Geen probleem! Bij Nautal kun je ook een boot huren inclusief een schipper in Dokkum. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf op pad te gaan zonder schipper. Avontuur gegarandeerd! Houd er wel rekening dat je voor veel boten een vaarbewijs nodig hebt. Op de meeste plaatsen heb je alleen vaarbewijs 1 nodig, maar wanneer je wilt varen op de grote wateren in de buurt van Dokkum zoals de Waddenzee, het IJsselmeer en het Markermeer heb je wel vaarbewijs 2 nodig. 

Wat is er te doen in Dokkum?

Dokkum is een prachtig historisch stadje met een rijke historie. De stad heeft internationale bekendheid omdat in het jaar 754 Bonifatius hier werd vermoord. Je komt nog steeds verwijzingen naar hem tegen, zoals bierbrouwer Bonifatius, waar je heen kunt voor een heerlijke versnapering. Wanneer je op vaarvakantie gaat naar Dokkum moet je er zeker ook een dag voor uittrekken om alle bezienswaardigheden in de stad te bekijken.

Natuurlijk hoef je niet alleen in Dokkum te blijven. Er zijn talloze vaarroutes mogelijk door Friesland. Je kunt bijvoorbeeld de elfstedenroute varen in plaats van schaatsen. Je kunt ook de beroemde Friese Meren bereiken en de Friese Meren route afleggen. Je hebt de Heerenveen Route, de Weerribben route en ga zo maar door. Alles is mogelijk! Sneek mag in ieder geval niet ontbreken van je vaarroute. Deze stad wordt gezien als de watersporthoofdstad van Nederland. Op het nabijgelegen Sneekermeer wordt ieder jaar in augustus de sneekweek gehouden, met zeilwedstrijden en andere festiviteiten.

Het is ook mogelijk om met je gehuurde boot vanuit Dokkum de Waddenzee te bereiken. Je moet dan over een paar kanalen varen om het Lauwersmeer te bereiken. Van hieruit kun je de waddenzee bereiken om bijvoorbeeld te gaan eilandhoppen tussen de waddeneilanden!

Hoe is het weer in Dokkum?

Je kunt het best gaan varen in Friesland tussen juni en september, wanneer de gemiddelde temperatuur 20 graden Celsius is. Ook is er dan niet veel wind, dus is het veilig om te gaan varen. Houd wel altijd de weerberichten in de gaten wanneer je het water opgaat!

Wat zijn leuke plaatsen dichtbij Dokkum?

Dokkum ligt in Friesland waar veel meer leuke plaatsen zijn om een bootje te huren. Wat dacht je van Drachten? Deze stad ligt iets naar het zuiden en je vindt er veel boten. Vanuit hier kun je ook alle plekken in Friesland bereiken. Mooie historische stadjes zijn Makkum en Hindeloopen aan het IJsselmeer. Hier kun je ook veel boten huren.

Hoe kom je in Dokkum?

Dokkum is te bereiken over de A31, de A32 of de A7 en vervolgens de N355 en de N356. Het dichtstbijzijnde busstation is in Leeuwarden. Vanaf hier kun je met de bus verder reizen om in Dokkum aan te komen.


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie