Bootverhuur > Drachten

Boot huren in Drachten

45628 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorboot Hausboot Motor Tjalk in Drachten, Nederlands, Friesland

Geniet van uw avontuur in deze motorboot van 11 meter


Motorboot Hausboot Motor Tjalk (1980) 11 m

Zonder schipper (bareboat)

2 cabines 1 badkamer 4 plaatsen 6 Slaapplaatsen Drachten, Nederlands (Friesland)
vanaf € 95 /dag
Bekijk boot
Huur boot zonder vaarbewijs Custom made Morrakruiser FBB 1150 in Koudum, Nederlands, Friesland

Huur deze Morrakruiser FBB 1150boot zonder vaarbewijs en ontdek de wateren


Boot zonder vaarbewijs Custom made Morrakruiser FBB 1150 11,50 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Koudum, Nederlands (Friesland)
vanaf € 179 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Drachten

Bij Nautal vind je het grootste aanbod aan bootverhuur in Drachten. Drachten is een dorp in Friesland dat ontstond in de zeventiende eeuw, maar pas echt groot werd na 1950 toen Philips er een fabriek bouwde. Het dorp ligt midden in Friesland en is dan ook omringd door water. Ideaal dus, om een boot te huren in Drachten!

Hoeveel kost het om een boot te huren in Drachten?

De meeste boten in Drachten zijn te huur per week. De prijs is afhankelijk van de soort boot die je huurt en het vaarseizoen. Een kleine motorboot met kajuit huur je al vanaf 420 euro per week in het laagseizoen en vanaf 1000 euro per week in het hoogseizoen. Vanaf deze prijs kun je allerlei soorten motorboten huren in Drachten. Zo huur je een woonboot in Drachten vanaf 660 euro per week in het laagseizoen en vanaf 1390 euro in het hoogseizoen. Voor het huren van een grotere motorboot in Drachten met meer slaapplaatsen betaal je vanaf 560 euro in het laagseizoen en vanaf 1075 euro in het hoogseizoen. Een motorjacht huur je vanaf 100 euro per dag en vanaf 990 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen huur je een motorjacht in Drachten voor 250 euro per dag en 1710 euro per week. Voor sloepverhuur in Drachten is de prijs op aanvraag. Let op! Er kunnen extra kosten bij de verhuur komen. Zo moet je in sommige gevallen bijvoorbeeld extra betalen voor de brandstof en voor een eindschoonmaak. Informatie hierover kun je per boot vinden op de website van Nautal. Check altijd met de verhuurder wat je moet betalen. Er zijn ook extra’s die niet verplicht zijn, zoals de aanwezigheid van een schipper. De prijs wordt naast het vaarseizoen, de soort boot en de gekozen extra’s ook beïnvloed door de grootte en het bouwjaar van de boot.

Kun je een boot met schipper huren in Drachten?

In Drachten zijn er helaas niet veel mogelijkheden om een boot te huren met schipper. Gelukkig kun je in de buurt van Drachten wel een boot huren met schipper, bijvoorbeeld in Heerenveen. Een boot huren met schipper kan een uitkomst zijn voor je bootvakantie wanneer je nog geen vaarbewijs hebt, of nog niet veel ervaring met het varen. Een schipper heeft veel ervaring met het besturen van een boot en kan je er alles over vertellen. Wanneer je liever zonder schipper op pad gaat is dat natuurlijk ook mogelijk. Houd er dan wel rekening mee dat je in veel gevallen een vaarbewijs nodig hebt. Wanneer je boot tussen de 15 meter en de 25 meter lang is en/of de boot sneller kan varen dan 20 kilometer per uur heb je een vaarbewijs nodig. Op sommige wateren, zoals het IJsselmeer heb je in dat geval ook vaarbewijs 2 nodig. Natuurlijk is het bij Nautal ook mogelijk om een boot te huren in Drachten zonder vaarbewijs. Hierop kun je filteren in het menu. De verhuurders van deze boten vragen geen vaarbewijs bij de verhuur, omdat de boten aan de voorwaarden voldoen waarmee er geen vaarbewijs nodig is.

Wat is er te doen bij Drachten?

Het dorp Drachten verkreeg nooit stadsrechten, maar qua omvang zou het wel een stad genoemd mogen worden. Er zijn enkele bezienswaardigheden, zoals de Watertoren, het Karmelklooster en het Carillon. Om je vaarvakantie door te komen moet je echter niet binnen Drachten, maar naar de omgeving van Drachten kijken. Friesland is dé waterprovincie van Nederland. De provincie heeft net zoveel land als water. Wanneer je een boot huurt in Drachten kun je op ontdekkingstocht door de hele provincie. Friesland telt wel 24 meren, waarvan de Groote Brekken, het Sneekermeer, het Heegermeer, het Tjeukemeer en de Fluessen de grootste en bekendste zijn. De Friese meren zijn ideale watersportlocaties. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje suppen of surfen, maar ook vissen en kanoën. Er is meer dan genoeg ruimte voor de grootste watersport van allemaal: Zeilen! Het is natuurlijk ook heerlijk om te genieten van de rust en bijvoorbeeld lekker een boekje te lezen op het water. Op de Friese wateren kun je ook eilandhoppen. Veel meren hebben namelijk kleine eilandjes waar je aan kunt leggen en soms zelfs gratis kunt overnachten ‘s nachts!

Omdat Friesland zoveel water heeft, zijn alle dorpjes en steden makkelijk te bereiken via het water. Wanneer je een boot huurt in Drachten kun je binnen niet al te lange tijd naar grote watersportplaatsen als Grou, Lemmer en Sneek varen. Hier kun je aanleggen om een terrasje te pakken en wat bezienswaardigheden te bekijken.

Je bent zelfs niet beperkt tot de Friese wateren! Via dorpjes als Makkum, Stavoren en Lemmer kun je het IJsselmeer op en van daaruit kun je via het Markermeer en het IJmeer zelfs de grachten van Amsterdam bereiken! Je kunt er ook voor kiezen om door de sluis bij Kornwerderzand de Waddenzee op te varen. Op de Waddenzee kun je een bezoekje brengen aan een van de wadden.

Kortom, wanneer je een boot huurt in Drachten kun je alle kanten op! Ga op een onvergetelijke vaarvakantie op de Friese wateren!

Hoe is het weer in Drachten?

Drachten heeft te maken met een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de winters er mild zijn en de zomers warm, maar niet heet. In de maanden juli en augustus ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 21 graden Celsius. Het beste moment om een vaarvakantie te plannen in Drachten is tussen juni en september, wanneer de temperatuur niet onder de 18 graden Celsius komt. De regen kan in Nederland erg onvoorspelbaar zijn, dus houd altijd het weerbericht in de gaten.

Wat zijn populaire plaatsen in de buurt van Drachten?

Grote watersportplaatsen in de buurt van Drachten zijn Lemmer en Sneek. Hier kun je ook boten huren bij Nautal. Andere dorpen die je zeker eens moet bezoeken zijn Makkum, Hindeloopen en Stavoren. Prachtige stadjes aan het IJsselmeer met een rijke historie!

Hoe kom je in Drachten?

Drachten is goed te bereiken via de A7. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Groningen en Leeuwarden. Je kunt van hieruit Drachten makkelijk bereiken met de bus.


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie