FAQs

Waar te zeilen in Frankrijk?

U kunt ervoor kiezen om op zee of op rivieren te varen. De favoriete gebieden in Frankrijk zijn de Côte d'Azur en Corsica, terwijl het prachtige Canal du Midi een van de mooiste kanalen van het land is.

Wat kost een huurboot in Frankrijk?      

Een boot huren in Frankrijk kan al vanaf 80 euro per dag en 420 euro per week in het laag. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de verhuur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en gekozen extra's van invloed op de prijs.Als u met een schipper wilt huren moet u ongeveer 140 euro per dag aan uw budget toevoegen.Afhankelijk van het type boot kunnen de kosten zijn:


 • Motorboten

1 dag: vanaf € 150 in het hoogseizoen

1 week: vanaf € 600 in het hoogseizoen

Schipper: vanaf 140 € per dag


 • Motorjachten

1 dag: vanaf € 340 in het laagseizoen 

1 week: vanaf € 1.180 in het laagseizoen


 • Zeilboten

1 dag: vanaf € 80 in het laagseizoen en € 110 in het hoogseizoen

1 week: vanaf € 420 in het laagseizoen en vanaf € 760 in het hoogseizoen

Schipper: vanaf 200 € per dag


 • Ribs 

1 dag: vanaf € 120 in het laagseizoen en € 135 in het hoogseizoen

1 week: vanaf € 600 in het laagseizoen en vanaf € 750 in het hoogseizoen


Welke boten zijn er te huurt in Frankrijk?    

De meest populaire boottypes in Frankrijk zijn zeilboten, RIB's, bijboten, catamarans en jachten. Kies degene die het beste bij u past.

Welk vaarbewijs heb ik nodig in Frankrijk?     

Om een zeilboot of een catamaran in Frankrijk te huren is het bezit van een nautisch curriculum belangrijk. Jachten worden meestal verhuurd met bemanning en kapitein, en het huren van kleine boten kan meestal zonder vaarbewijs. Hierbij krijgt u vaak wel een training vooraf.  

Bootverhuur in Frankrijk

Dankzij de diversiteit van het landschap, de geschiedenis, de culturele, historische en artistieke aspecten, de gastronomie en de uitstekende geografische ligging, is Frankrijk een land in Europa dat jaarlijks een van de meeste toeristen ontvangt. Als u besluit om een boot te huren in Frankrijk, kunt u genieten van de bergen, meren, rivieren, en natuurlijk de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Zo zal u Frankrijk ontdekken zoals nooit tevoren: vanaf de zee aan boord van allerlei soorten huurboten in Frankrijk. Wij bieden een brede selectie van boten zoals zeilboten, catamarans, motorboten en jachten.

Wilt u een boot huren in Frankrijk? Ons aanbod is uitgebreid, met onder meer sloepen, zeilschepen en catamarans, voor een mooie prijs! Een boot huren in Frankrijk is een bijzondere manier om dit populaire vakantieland te verkennen. Frankrijk heeft alles; een prima klimaat, lekker eten en prachtige omgevingen. Hierdoor weten enorm veel toeristen dit land jaarlijks te vinden. 

Het weer in Frankrijk 

Frankrijk staat bekend om verschillende klimaten. Van een vochtig en zacht zeeklimaat in het noorden naar een warm Mediterraans klimaat in het zuiden. In de zomer staan alle gebieden in Frankrijk het teken van de zon. 

Tussen juni en september, als het kwik oploopt tot ruim boven de 20 graden, is het sowieso goed toeven op het water. De zeewatertemperatuur komt in de zomermaanden aan de Middellandse Zeekust gemiddeld rond de 23 graden uit, dus een frisse duik vanaf de boot kan prima. Aan de Atlantische kust is de zeewatertemperatuur gemiddeld wat lager, met 18 tot 20 graden in de zomermaanden.

De winden in de Middellandse Zee veranderen gemakkelijk. Meestal waaien winden uit het westen, noordwesten en oosten. De winden van de Middellandse Zee zijn talrijk en hebben verschillende namen, afhankelijk van hun richting. Onder hen: De mistral, de noordenwind, de zuidenwind, de sirocco en de marin. 

Watertemperatuur en zwemmen vanaf de boot

De temperatuur van de Middellandse Zee is tussen juli en september ruim 20 graden, zeer aangenaam voor een verkoelende duik vanaf uw gehuurde boot. Dan geldt ook voor de binnenwateren. De watertemperatuur van de Atlantische Oceaan ligt een stukje lager, zo rond de 17 graden.

De winden in de Middellandse Zee veranderen gemakkelijk

Meestal waaien winden uit het westen, noordwesten en oosten. De winden van de Middellandse Zee zijn talrijk en hebben verschillende namen, afhankelijk van hun richting. Onder hen: De mistral, de noordenwind, de zuidenwind, de sirocco en de marin. 

Havens in Frankrijk

De 3427 kilometer lange kustlijn van Frankrijk is ideaal om aan boord van een gehuurde boot te ontdekken. De kusten aan de Middellandse Zee zijn gunstig om vreedzaam te bevaren, terwijl die aan de Atlantische Oceaan een unieke ervaring kunnen bieden om de volle zee te trotseren aan boord van bijvoorbeeld een zeilschip in Frankrijk.

U huurt bij ons boten in Frankrijk in talloze havens in departementen en streken verspreid over het land:

 • Morbihan
 • Canal du Midi
 • Nièvre
 • Var
 • Corsica
 • Moezel
 • Saône
 • Côte d'Azur
 • Languedoc-Roussillon
 • Bourgondisch Kanaal
 • Alpes-Maritimes
 • Aquitaine


Bezienswaardigheden en vaarroutes in Frankrijk

Frankrijk heeft talloze vaarroutes die u naar prachtige bezienswaardigheden leiden. In Parijs huurt u een boot om meer afgelegen delen van de Franse hoofdstad te verkennen. Het Franse binnenland heeft duizenden sluizen die de waterwegen met elkaar verbinden, dus u stippelt moeiteloos een mooie route uit. Zeilliefhebbers kunnen terecht in Normandië en Bretagne of aan de mondaine Côte d'Azur. Hier maakt u stops bij typische Zuid-Franse stadjes als Nice, Cannes en Monte Carlo. Een absolute aanrader is een vaartocht over Canal du Midi, tussen Toulouse en de Middellandse Zee. Blikvangers onderweg zijn het kanaal bij Castelnaudary met vier sluizen, de sluizentrappen bij Fonserannes en het aquaduct bij Béziers.

Bootverhuur in Frankrijk zonder vaarbewijs

Om een boot in Frankrijk te huren, hebt u geen vaarbewijs nodig, mits u een exemplaar met minder dan 6 pk kiest. Bent u in het bezit van Vaarbewijs I, dan mag u de rivieren, binnenmeren en kanalen op. Aan de kust is Vaarbewijs II verplicht.

Botenverhuur in Frankrijk met of zonder schipper

Ons aanbod omvat allerlei verschillende boten, geschikt voor grote of kleine gezelschappen, en al dan niet met schipper. Gaat u liever zonder schipper varen? In veel gevallen is een vaarbewijs nodig, maar er zijn enkele uitzonderingen. Zo mag u op de Franse binnenwateren zonder vaarbewijs varen met een motorboot van minder dan 6 pk. Is het aantal pk hoger, maar de boot korter dan 20 meter, dan is Vaarbewijs 1 verplicht. Bij een boot langer dan 20 meter hebt u Vaarbewijs 2 nodig, ook op de binnenwateren van Frankrijk. Aan de kust varen met een motorboot kan alleen met Vaarbewijs 2. Huurt u een zeilboot of catamaran in Frankrijk, dan is een vaarbewijs niet verplicht.

Vervoer

Hoe kunt u uw boot vanuit het buitenland bereiken? Frankrijk heeft vele luchthavens, dus u zult hoe dan ook in staat zijn om een luchthaven nabij uw bestemming te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan Charles de Gaulle in Parijs, Orly in Parijs, de luchthaven Saint Exupéry in Lyon, Marseille Provence in Marseille, Toulouse Blagnac luchthaven of luchthaven Nantes Atlantique in Nantes.

Een andere interessante optie is om met de trein te gaan. Vanuit Nederland kunt u bijvoorbeeld de trein pakken naar Lille of Parijs, waarvandaan u veel bestemming in Frankrijk kunt bereiken!
Bootverhuur > Frankrijk

Boot huren in Frankrijk

3688 Bootverhuur

36089 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.