Bootverhuur in Friesland - Info

Friesland is een van de meest geliefde Nederlandse provincies om een boot te huren. Vooral de watersport liefhebber kan het beste een boot huren in Friesland. De zoete meren en kanalen, die onderling verbonden zijn, creëeren een uitgebreid waternetwerk in de provincie. Het prachtige landschap samen met de rust van de Friese wateren trekt elk jaar opnieuw verschillende soorten watervogels die overwinteren in het Waddengebied. Weet u al met welke boot u Friesland gaat ontdekken? Als yachtcharter hebben wij een ruime keuze voor u! Afhankelijk van de precieze locatie bieden wij bootverhuur in zeilboten, zeilschepen, motorboten en motorjachten. Maar ook snelle RIBs, comfortabele sloepjes en van jetski´s tot catamarans en jachten maken onderdeel uit van onze yachtcharter. Wellicht houdt ú ervan rustig rond te tuffen, maar heeft uw gezelschap er liever wat vaart in zitten. Afhankelijk van de lengte van uw tocht, bestemming, weersomstandigheden, ervaring én voorkeur kunnen wij als yachtcharter u helpen de juiste boot te kiezen, voor u én uw gezelschap

Dankzij het uitgebreide waternetwerk van meren en kanalen is een boot huren in Friesland de mooiste en meest praktische manier om deze waterrijke provincie te ontdekken. Een boot huren in Friesland kunt u het beste doen tussen mei en september, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de zonuren het hoogst. De watertemperatuur ligt in de zomermaanden gemiddeld rond de 16 graden.

Hoeveel kost het om een boot te huren in Friesland?  

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden: type boot, lengte, leeftijd, capaciteit, seizoen, duur van de charter, met of zonder schipper, extra's, enz.

  • Motorjachten 

1 week: vanaf € 770 in het laagseizoen en vanaf € 2.400 in het hoogseizoen

  • Zeilboten

1 dag: vanaf € 890 in het laagseizoen en € 1.200 in het hoogseizoen
1 week: vanaf € 2.100 in het laagseizoen

  • Motorboten

1 week: vanaf € 400 in het laagseizoen en vanaf € 1.700 in het hoogseizoen

  • Boten zonder vaarbewijs

1 week: vanaf € 680 in het laagseizoen en vanaf € 1.400 in het hoogseizoen

Havens en activiteiten in Friesland

De talrijke evenementen en activiteiten die worden aangeboden rond de Friese Meren dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Friesland. Wat een boot huren in Friesland zo populair maakt zijn de uiteenlopende wateren. U kunt bijvoorbeeld een motorboot of motorjacht huren in Friesland en al de verschillende Friese Meren ontdekken. Bij Nautal zult u de juiste boot vinden zodat u het prachtige landschap van Friesland kunt ontdekken. Het is vooral dankzij de brede selectie aan verschillende routes en het grote aantal jachthavens en ligplaatsen, dat Friesland dikwijls geprefereerd wordt om bijvoorbeeld een zeilboot te huren. De infrastructuur van deze toeristische provincie is sterk verbeterd dankzij het Friese Meren Project dat in het jaar 2000 van start is gegaan. Door dit project zijn er vandaag 7 routes te bevaren door de provincie Friesland.

Een boot huren in Friesland doet u bij ons in meerdere havens, waaronder:

In Sneek vindt jaarlijks de Sneekweek plaats, dit grote evenement wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de gemeenschap "Zuidwest" Friesland. Tijdens deze week zijn er dagelijks zeilwedstrijden in verschillende categorieën. Ze worden gehouden op het Sneekermeer en Goëngarijpsterpoelen. 's Avonds is er veel te ontdekken in de Sneekweek, in de nacht wordt een boot show gehouden met vuurwerk en verschillende muziek acts. De "Sneekweek" en vindt begin van augustus plaats. Een jacht huren is luxe en comfortabele optie om optimaal van dit spektakel te genieten. Een andere mogelijkheid is een boot huren in Heerenveen en naar Sneek varen. Ook kunt u een boot huren in Lemmer, echter is dit wel verder varen.

Een van deze routes is de "Woudaaproute". Deze route is in het bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Tijdens deze route zult u vergapen aan sfeervolle dorpen, spectaculaire kerken, grachten en grote musea in de omgeving. Om deze route te bevaren kunt u het beste een boot huren in Heeg of een boot huren in Terherne.


Vaargebieden: Makkum, Harlingen, Koudum, Hindeloopen, Terkaple, Stavoren

Een boot huren in Friesland voor een dag of heel weekend

Een boot huren in Friesland hangt af van de grootte van uw gezelschap. Wij bieden boten aan met plaats tot wel 60 personen. Daarbij hebt u de keuze om een boot te huren met vaarbewijs of zonder. De (motor)boten die u zonder vaarbewijs mag besturen, zijn korter dan 15 meter en gaan niet harder dan 20 kilometer per uur. Een boot huren in Friesland is een fijne manier om met uw gezelschap een gezellige dagtocht te maken. Maar het is ook zeker de moeite waard om een ruime boot te huren in Friesland om er het weekend door te brengen. U kunt bij ons terecht voor boten die van alle gemakken zijn voorzien en voldoende slaapplaatsen bieden.

Klimaat in Frisland
Als u op zoek bent naar de juiste datum om een boot te huren in Friesland moet u wel rekening houden met het klimaat. Door de nabijheid van de Noordzee heerst er in Friesland een gematigd zeeklimaat. Vooral de warme zomer in Friesland nodigt uit om een boottocht te maken in deze prachtige regio. In de zomer is de gemiddelde temperatuur is 20ºC. Tijdens de maanden oktober-februari, veroorzaken moessons sterkte stormen. Het weer is gedurende deze maanden ook zeer onvoorspelbaar.

Vervoer in Frisland
Als u besluit een boot te huren in Friesland moet u daar eerst zien te komen. Friesland is het gemakkelijkst  te bereiken met de auto via de A31 / N31, N32 en N355 uit Duitsland. Maar ook een reis met het openbaar vervoer is mogelijk. Met de trein kunt u bijvoorbeeld uitstappen in Leeuwarden.
Bootverhuur > Nederland > Friesland

Boot huren in Friesland

419 Bootverhuur

35139 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.