Bootverhuur > Nederland > Friesland

Boot huren in Friesland

37752 reviews

Huur zeilboot Bavaria 45 CRUISER in Burgemeester de Hooppark, Friesland

Zeer fraai en ruim zeiljacht. Moderne snelle zeiler door Farr Yachtdesign

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon

Zeilboot Bavaria 45 CRUISER (2010, opknapbeurt 2019) 14,27 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 4 badkamers 10 plaatsen 8 Slaapplaatsen Burgemeester de Hooppark (Friesland)
vanaf € 236 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorjacht Treffer 42 AK in Heerenveen, Nederlands, Friesland

Vaar met 6 tot 8 personen over de Friese meren

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon
Motorjacht Treffer 42 AK (2000) 12,50 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Heerenveen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 100 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorjacht Aqualine 42 AK in Heerenveen, Nederlands, Friesland

Huur een Aqualine 42 in Heerenveen ideaal voor 3 echtparen

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon
Motorjacht Aqualine 42 AK (2004) 12,50 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 3 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Heerenveen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 100 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Friesland

Via Nautal kunt u een boot huren in Friesland met of zonder schipper. Bekijk zeilboten en meer in Friesland of op een andere bestemming. Flexibele annulering of datumwijziging is mogelijk bij bepaalde boten tot 15 dagen voor het inchecken. Friesland is een van de meest populaire Nederlandse provincies om een boot te huren. Vooral de watersportliefhebber kan het best een boot huren in Friesland. De zoete meren en kanalen, die onderling verbonden zijn, creëeren een uitgebreid waternetwerk in de provincie. Het prachtige landschap samen met de rust van de Friese wateren trekt elk jaar opnieuw verschillende soorten watervogels die overwinteren in het Waddengebied. Er valt zoveel te ontdekken! 


Hoeveel kost het een boot te huren in Friesland?

Het huren van een boot in Friesland kan al vanaf  250 euro per dag en vanaf 650 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen is de prijs voor het huren van een boot in Friesland vanaf 300 euro per dag en vanaf 850 euro per week. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de verhuur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en gekozen extra's van invloed op de prijs. Weet ook dat op veel boten een grote capaciteit is voor passagiers, waardoor de kosten verdeeld kunnen worden en een boot huren veel voordeliger wordt. 


Is het mogelijk om een boot te huren in Friesland met of zonder schipper? 

Het huren van een boot in Friesland met schipper is ideaal als u optimaal wilt genieten van het varen terwijl u meegenomen wordt naar de mooiste plekken in de omgeving. Maak er gebruik van om te ontspannen en laat u zorgeloos meenemen op het water. Een schipper is meestal ook een expert van de lokale omgeving. U krijgt op deze manier de mooiste en minder bekende plekken van Friesland te zien.

U kunt natuurlijk ook een boot huren in Friesland zonder schipper als u het juiste vaarbewijs bezit of als er boten te huur zijn die geen vaarbewijs vereisen. Het is ongetwijfeld een mooie ervaring om het roer in eigen handen te nemen en te genieten van meer privacy en quality time met uw gezelschap. 


Hoe is het weer in Friesland?

Als u op zoek bent naar de juiste periode om een boot te huren in Friesland moet u wel rekening houden met het klimaat. Door de nabijheid van de Noordzee heerst er in Friesland een gematigd zeeklimaat. Vooral de warme zomer in Friesland nodigt uit om een boottocht te maken in deze prachtige regio. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 20ºC. De watertemperatuur ligt in de zomermaanden gemiddeld rond de 16ºC. Tijdens de maanden oktober-februari veroorzaken regelmatige regenbuien sterkte stormen. Het weer is gedurende deze maanden ook zeer onvoorspelbaar.  


Wat te doen in Friesland?


Andere nabijgelegen vaargebieden

  • Boot huren Akkrum


Een boot huren in Friesland voor een dag of een heel weekend

Om een boot te huren in Friesland is het belangrijk te weten uit hoeveel personen uw gezelschap zal bestaan. Daarbij hebt u de keuze om een boot te huren die u kan besturen met vaarbewijs, of zonder. De (motor)boten die u zonder vaarbewijs mag besturen, zijn korter dan 15 meter en gaan niet harder dan 20 kilometer per uur. Een boot huren in Friesland is een fijne manier om met uw gezelschap een gezellige dagtocht te maken. Maar het is ook zeker de moeite waard om een ruime boot te huren in Friesland en er het weekend op door te brengen. Hiervoor zijn woonboten of bungalowboten ideaal. Het zijn als het ware vakantiehuisjes op het water en bieden toch de mogelijkheid om te varen en te genieten van de natuur. U kunt bij ons terecht voor boten die van alle gemakken zijn voorzien en voldoende slaapplaatsen bieden.


Vervoer in Friesland

Als u besluit een boot te huren in Friesland moet u daar eerst zien te komen. Friesland is het gemakkelijkst  te bereiken met de auto via de A31 / N31, N32 en N355 uit Duitsland. Maar ook een reis met het openbaar vervoer is mogelijk. Met de trein kunt u bijvoorbeeld uitstappen in Leeuwarden.

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie.