Bootverhuur > Nederland > Friesland

Boot huren in Friesland

36351 reviews

Huur zeilboot Bavaria - YachtBau C45 in Marina Stavoren, Friesland

Zeer fraai en ruim zeiljacht. Moderne snelle zeiler door Farr Yachtdesign

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon

Zeilboot Bavaria - YachtBau C45 (2010, opknapbeurt 2020) 14,27 m

Met of zonder schipper

4 cabines 3 badkamers 10 plaatsen 10 Slaapplaatsen Marina Stavoren (Friesland)
vanaf € 350 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 5%
Huur motorboot  Stabila 1320 in Drachten, Nederlands, Friesland

Geniet van deze 100 pk motorboot van het water

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon

Motorboot Stabila 1320 (1996) 13,20 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Drachten, Nederlands (Friesland)
vanaf € 134 € 127 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorjacht Vacance 42 in Heerenveen, Nederlands, Friesland

Vaar met 6 tot 8 personen over de Friese meren

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon
Motorjacht Vacance 42 (2000) 12,50 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Heerenveen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 203 /dag
Bekijk boot
- 5%
Huur motorboot  Impression 1400 (7Cab) in Drachten, Nederlands, Friesland

Geniet van deze De Drait Impression 1400 (7Cab) motorboot van 2006

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon
Motorboot Impression 1400 (7Cab) (2006) 14 m

Zonder schipper (bareboat)

7 cabines 2 badkamers 14 plaatsen 14 Slaapplaatsen Drachten, Nederlands (Friesland)
vanaf € 179 € 170 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Bootverhuur in Friesland

Via Nautal kunt u een boot huren in Friesland met of zonder schipper. Zeilboten en meer in Friesland of op een andere bestemming. Flexibele annulering of datumwijziging is mogelijk bij bepaalde boten tot 15 dagen voor het inchecken. Friesland is een van de meest geliefde Nederlandse provincies om een boot te huren. Vooral de watersport liefhebber kan het beste een boot huren in Friesland. De zoete meren en kanalen, die onderling verbonden zijn, creëeren een uitgebreid waternetwerk in de provincie. Het prachtige landschap samen met de rust van de Friese wateren trekt elk jaar opnieuw verschillende soorten watervogels die overwinteren in het Waddengebied. 

Wat is de prijs van bootverhuur in Friesland?

Het huren van een boot in Friesland kost vanaf  250 euro per dag en vanaf 650 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen is de prijs voor het huren van een boot in Friesland vanaf 300 euro per dag en vanaf 850 euro per week. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de verhuur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en gekozen extra's van invloed op de prijs. 

Is het mogelijk om een boot te huren in Friesland met of zonder schipper? 

Het huren van een boot in Friesland met schipper is ideaal als u optimaal wilt genieten van het varen terwijl u meegenomen wordt naar de mooiste plekken in de omgeving. U kunt een boot huren in Friesland zonder schipper als u het juiste vaarbewijs bezit of als er boten te huur zonder zonder vaarbewijsverplichting. Het is ongetwijfeld een mooie ervaring om zelf te varen.

Hoe is het weer in Friesland?

Als u op zoek bent naar de juiste datum om een boot te huren in Friesland moet u wel rekening houden met het klimaat. Door de nabijheid van de Noordzee heerst er in Friesland een gematigd zeeklimaat. Vooral de warme zomer in Friesland nodigt uit om een boottocht te maken in deze prachtige regio. In de zomer is de gemiddelde temperatuur is 20ºC. De watertemperatuur ligt in de zomermaanden gemiddeld rond de 16ºC. Tijdens de maanden oktober-februari, veroorzaken moessons sterkte stormen. Het weer is gedurende deze maanden ook zeer onvoorspelbaar.  

Wat te doen in Friesland?

  • De talrijke evenementen en activiteiten die worden aangeboden rond de Friese Meren dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Friesland. Wat een boot huren in Friesland zo populair maakt is het water in Friesland is zeer gevarieerd, u kunt bijvoorbeeld een motorboot of motorjacht huren in Friesland en al de verschillende Friese Meren ontdekken. Bij Nautal zult u de juiste boot vinden zodat u het prachtige landschap van Friesland kunt ontdekken.
  • Het is vooral dankzij de brede selectie aan verschillende routes en het grote aantal jachthavens en ligplaatsen, dat Friesland dikwijls geprefereerd wordt om bijvoorbeeld een zeilboot of zeilschip te huren. De infrastructuur van deze toeristische provincie is sterk verbeterd dankzij het Friese Meren Project dat in het jaar 2000 van start is gegaan. Door dit project zijn er vandaag 7 routes te bevaren door de provincie Friesland.
  • Een van deze routes is de "Woudaaproute". Deze route is in het bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Tijdens deze route zult u vergapen aan sfeervolle dorpen, spectaculaire kerken, grachten en grote musea in de omgeving. Om deze route te bevaren kunt u het beste een boot huren in Heeg of een boot huren in Terherne.
  • In Sneek vindt jaarlijks de Sneekweek plaats, dit grote evenement wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de gemeenschap "Zuidwest" Friesland. Tijdens deze week zijn er dagelijks zeilwedstrijden in verschillende categorieën. Ze worden gehouden op het Sneekermeer en Goëngarijpsterpoelen. 's Avonds is er veel te ontdekken in de Sneekweek, in de nacht wordt een boot show gehouden met vuurwerk en verschillende muziek acts. De "Sneekweek" en vindt begin van augustus plaats. Een jacht huren is luxe en comfortabele optie om optimaal van dit spektakel te genieten. Een andere mogelijkheid is een boot huren in Heerenveen en naar Sneek varen. Ook kunt u een boot huren in Lemmer, echter is dit wel verder varen.

Andere nabijgelegen vaargebieden

Boot huren Koudum

Boot huren Heeg

Boot huren Makkum

Boot huren Harlingen

Boot huren Akkrum

Een boot huren in Friesland voor een dag of heel weekend

Een boot huren in Friesland hangt af van de grootte van uw gezelschap. Wij bieden boten aan met plaats tot wel 60 personen. Daarbij hebt u de keuze om een boot te huren met vaarbewijs of zonder. De (motor)boten die u zonder vaarbewijs mag besturen, zijn korter dan 15 meter en gaan niet harder dan 20 kilometer per uur. Een boot huren in Friesland is een fijne manier om met uw gezelschap een gezellige dagtocht te maken. Maar het is ook zeker de moeite waard om een ruime boot te huren in Friesland om er het weekend door te brengen. U kunt bij ons terecht voor boten die van alle gemakken zijn voorzien en voldoende slaapplaatsen bieden.

Vervoer in Friesland

Als u besluit een boot te huren in Friesland moet u daar eerst zien te komen. Friesland is het gemakkelijkst  te bereiken met de auto via de A31 / N31, N32 en N355 uit Duitsland. Maar ook een reis met het openbaar vervoer is mogelijk. Met de trein kunt u bijvoorbeeld uitstappen in Leeuwarden.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.