Bootverhuur > Boten Nederland > Boten Friesland

Boot huren in Friesland

45588 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 40 (3Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Schönes Segelboot der Marke Bavaria für einen Bootsurlaub mit der Familie

Zeilboot Bavaria Cruiser 40 (3Cab) (2011) 12,35 m

Met of zonder schipper

3 cabines 2 badkamers 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 171 € 137 /dag
Bekijk boot
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 46 (4Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Geniet van een onvergetelijke vakantie met deze Cruiser 46 (4Cab) zeilboot

Zeilboot Bavaria Cruiser 46 (4Cab) (2016) 14,27 m

Met of zonder schipper

4 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 300 € 240 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 33 (2Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Geniet van uw reis op een zeilboot van 10.30 meter


Zeilboot Bavaria Cruiser 33 (2Cab) (2015) 10,30 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 4 plaatsen 4 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 121 € 97 /dag
Bekijk boot
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  36 Cruiser (3Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Ontmoet Friesland via de zee met een geweldige Bavaria zeilboot


Zeilboot Bavaria 36 Cruiser (3Cab) (2006) 11,40 m

Met of zonder schipper

3 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 129 € 103 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 20%
Huur zeilboot Hanse Varianta 44 (3Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Geniet van uw reis op een zeilboot van 13.18 meter


Zeilboot Hanse Varianta 44 (3Cab) (2011) 13,18 m

Met of zonder schipper

4 cabines 1 badkamer 10 plaatsen 10 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 179 € 143 /dag
Bekijk boot
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 33 (2Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Ontmoet Friesland via de zee met een geweldige Bavaria zeilboot

Zeilboot Bavaria Cruiser 33 (2Cab) (2015) 10,30 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 114 € 91 /dag
Bekijk boot
Huur motorboot Pasadena 1350 in Ijlst, Friesland

pasadena 1350


Motorboot Pasadena 1350 (1994, opknapbeurt 2022) 13,50 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 2 badkamers 10 plaatsen 8 Slaapplaatsen Ijlst (Friesland)
vanaf € 269 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren Friesland

Friesland is één van de populairste bestemmingen van Nederland en dat is natuurlijk niet voor niets. De provincie heeft veel te bieden. Je vindt er prachtige natuur en er is alle ruimte voor watersport. Altijd al een keer willen varen in Friesland? Nautal helpt je uit de brand, want bij ons kun je namelijk een boot huren in Friesland. Nautal is een platform, waar je zowel particulier als bij een bedrijf een boot kunt huren in Friesland. Kies de boot die bij jou past uit het grootste aanbod aan bootverhuur in Friesland en maak je dromen waar!


Wat kost het om een boot te huren in Friesland?

Wat het kost om een boot te huren in Friesland is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is het type boot. Om je een idee te geven, hebben we een aantal prijzen voor je op een rijtje gezet. 

Je kunt een motorboot huren in Friesland vanaf 50 euro per dag en vanaf 352 euro per week.

Je kunt ook een motorjacht huren in Friesland. Deze luxe jachten zijn vaak iets groter dan een motorboot en van alle gemakken voorzien. Je betaalt voor een motorjacht vanaf 86 euro per dag of vanaf 604 euro per week

Voor een zeilboot betaal je vanaf 59 euro per dag of vanaf 410 euro per week.

Naast de soort boot en de lengte van de verhuur, is ook het vaarseizoen van invloed op de prijs. In het laagseizoen profiteer je van extra lage prijzen! Als laatste is de grootte van de boot ook van invloed op de prijs. Je kunt bijvoorbeeld een boot voor 12 personen huren in Friesland, maar ook een boot voor 20 personen, bijvoorbeeld voor een uitstapje met de hele familie. Let op! Soms komen er extra kosten bij de huurprijs, zoals kosten voor de brandstofconsumptie of eindschoonmaak.


Kun je een boot met of zonder schipper huren in Friesland?

Zou je het leuk vinden om de Friese wateren een keer te verkennen, maar heb je nog niet veel ervaring met het besturen van een boot? Geen probleem. Bij Nautal kun je ook een boot huren met schipper in Friesland. Dit heeft ook nog een ander voordeel. Je kunt namelijk zelf optimaal ontspannen, terwijl je naar de mooiste plekken van Friesland gevaren wordt. Als je liever zelf het water op gaat, kan dat natuurlijk ook.


Kun je een boot huren zonder vaarbewijs in Friesland?

Wanneer je een boot wilt huren zonder schipper, moet je er wel rekening mee houden dat je in sommige gevallen een vaarbewijs nodig hebt. Gelukkig kun je ook een boot huren in Friesland zonder vaarbewijs. In Nederland mag je een boot die niet langer is dan 15 meter en niet harder kan dan 20 kilometer per uur huren zonder vaarbewijs.


Kan je een boot voor één dag huren in Friesland?

Er zijn genoeg schitterende Friese meren, dorpen en steden te ontdekken. Hierdoor is Friesland de perfecte provincie voor een meerdaagse vaarvakantie. Ook voor één dag is Friesland zeker de moeite waard. Kies jouw startpunt en verken een of een aantal van de Friese meren. Vaar bijvoorbeeld via het Dokkumer Ee kanaal van Leeuwarden naar Dokkum, de ideale route die natuur met stad verbind. 


Wat is er te doen in Friesland?

Friesland is een uniek watersportgebied. De provincie staat natuurlijk bekend om de Friese meren, waarvan de Groote Brekken, het Heegermeer, het Tjeukemeer, de Fluessen en natuurlijk het Sneekermeer de bekendste zijn. Bijna elke watersport is mogelijk op deze wateren. Houd je van zwemmen of vissen? Geen probleem! Wil je surfen, suppen of waterskiën? Vaak zijn er optionele extra’s mogelijk bij de bootverhuurder, zoals watersportartikelen om deze watersporten te beoefenen. Huur een boot en beoefen je favoriete watersport tijdens je boottrip. Wat betreft watersport verdient Sneek als watersporthoofdstad van Nederland extra aandacht. Hier vindt jaarlijks de Sneekweek plaats, het grootste watersportevenement op binnenwateren van Europa. Tijdens deze week zijn er dagelijks zeilwedstrijden in verschillende categorieën. Ze worden gehouden op het Sneekermeer en Goëngarijpsterpoelen. 's Avonds is er ook veel te beleven tijdens de Sneekweek. Zo wordt er een bootshow gehouden met vuurwerk en verschillende muziekacts.

Wanneer je besluit om een boot te huren in Friesland is er genoeg te beleven. Het leukste is natuurlijk om een boot te huren in Friesland waar je ook op kunt slapen. Deze boten zijn voorzien van slaapkamers, een keuken en een of meerdere badkamers. Deze boten zijn ideaal om je hele vakantie op door te brengen. Wanneer je zo’n vakantieboot huurt in Friesland is het leuk om een vaarroute af te leggen. Door de vele meren en kanalen door de hele provincie, zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om een vaarroute af te leggen. Wanneer je bijvoorbeeld een boot huurt op een van de Friese Meren kun je de Friese Meren vaarroute, of de Woudaaproute afleggen. De elfstedenroute, waarvan iedere winter gehoopt wordt dat hij op de schaats afgelegd kan worden, is ook een populaire route om te varen, net als de Turfroute. Als je het nog langer de tijd hebt, is het natuurlijk ook leuk om een route af te leggen over het IJsselmeer of de Waddenzee. Vanuit Friesland zijn deze wateren makkelijk te bereiken en er is een heleboel te beleven.

Kortom, er is genoeg te doen met een huurboot in Friesland. Huur een boot in Friesland en ontdek het zelf!


Hoe zijn de weersomstandigheden in Friesland?

Wanneer je wilt gaan varen in Friesland kun je het beste een boot huren tussen juni en september. Er is dan een aangename temperatuur van gemiddeld 20 graden Celsius en er valt weinig neerslag. Houd wel altijd de weersverwachtingen in de gaten wanneer je gaat varen!


Wat zijn populaire havens in Friesland?

Er zijn verschillende locaties voor botenverhuur in Friesland waarvandaan je kunt vertrekken. Allereerst natuurlijk Sneek. Deze stad ligt aan het Sneekermeer en er zijn verschillende vaarroutes die beginnen vanuit deze plaats. Drachten is ook een populaire plaats om een boot te huren. Deze stad ligt iets verder naar het westen van Friesland, maar door de vele waterwegen zijn de andere steden nog steeds makkelijk te bereiken. Er zijn ook een aantal plekken langs het IJsselmeer die populair zijn, zoals Stavoren, Hindeloopen en Lemmer.


Hoe kom je in Friesland?

Friesland is natuurlijk makkelijk met de auto te bereiken, maar ook een reis met het openbaar vervoer is mogelijk. Met de trein kun je bijvoorbeeld uitstappen in Leeuwarden, Sneek, Stavoren, Akkrum en nog veel meer dorpen.

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie