Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Italië > Gardameer

Boot huren aan het Gardameer

105 Bootverhuur

25282 reviews

Een boot huren op het Gardameer is een heerlijke manier om dit beroemde Italiaanse meer en zijn prachtige omgeving te verkennen. Geniet van de zonnestralen die worden weerkaatst op het water en de majestueuze bergen rondom het meer. De beste tijd om een boot te huren op het Gardameer is tussen mei en oktober, met temperaturen die boven de 20 graden uitkomen. De watertemperatuur is met gemiddeld 20 graden het aangenaamst tussen juni en september. Wanneer u een zeilboot bij ons huurt, is de wind belangrijk. In de zomer waait rond het meer 's ochtends de Peler vanuit het noorden, en 's middags de Ora vanuit het zuiden.

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Huur een boot aan het Gardameer voor uw vakantie

Geniet met de boot van de zachte wateren van het Gardameer, terwijl u de zon ziet oplichten over de toppen van de omliggende bergen en de daken van de dorpjes die verspreid liggen langs de oevers van het meer. Het huren van een boot aan het Gardameer is de beste manier om volop te genieten van alle schatten die dit juweel in Noord-Italië te bieden heeft. Cultuur, sport en veel ontspanning om te genieten op de kleine stranden die de kustlijn van dit meer verrijken.

Waar vaart u aan het Gardameer?

Omdat het een meer is, kunt u in Garda een boot huren in een van de vele jachthavens verspreid langs de twee belangrijkste banken. U kunt de perfecte motorboot voor uw excursie in de volgende havens vinden:

  • Porto Dusano
  • Jachthaven van Sirmione
  • Porto di Torri del Benaco
  • Lungolago Zanardelli
  • Porto Peschiera del Garda


De havens om een boot te huren op het Gardameer bieden een schitterend uitzicht over het water en zijn omringd door gezellige restaurantjes met terras, waar u geniet van de Italiaanse keuken of een verse cappuccino. Vaak is het slechts enkele straatjes voor u het charmante centrum met kleine boetiekjes en authentieke ijssalons bereikt. U kunt ook andere plaatsen langs het meer bezoeken, bijvoorbeeld door een boot te huren om Riva del Garda te ontdekken. Deze levendige plaats heeft een grote haven waar u makkelijk aan kunt meren.

Het klimaat van het Gardameer

Het Gardameer heeft een heel bijzonder klimaat, dat evenzeer wordt beïnvloed door het water van het bassin als door de nabijgelegen luchtstromingen die uit de vlakte en de Alpen komen. Het meest geschikte seizoen om te varen loopt van mei tot begin oktober, waarbij de luchttemperaturen tussen de 24ºC en 32ºC liggen, terwijl het water rond de 17ºC - 27ºC ligt, maar het is ook de periode van de grootste toeristische drukte. De lente en de herfst zijn zacht en gematigd, voor het geval u op zoek bent naar rustiger zeilen met temperaturen gemiddeld rond 20º - 25ºC.

De winden die sterker blazen zijn echter bergstromen uit de nabijgelegen Alpen, waarvan de Pelér afkomstig is uit het noorden en typerend voor de vroege uren van de ochtend, en de Ora die 's middags en' s avonds uit het zuiden waait. 

Waar te gaan en wat te zien aan het Gardameer

Het Gardameer biedt veel verschillende opties om een ​​heerlijke vakantie door te brengen. De bijzonderheid van een meer is dat het een unieke vaar-ervaring biedt, en de nabijheid van zowel de karakteristieke dorpen als de bergen vergroot de beschikbare opties voor de bezoeker.

Voor degenen die graag onderweg zijn, is het mogelijk om activiteiten in en uit het water te doen: kitesurfen, waterskiën, windsurfen, duiken, maar ook paardrijden, wandelen, klimmen en fietsen. Er is altijd wel iets te doen voor degenen die de nodige energie hebben!

Als u het culturele aspect niet wilt verwaarlozen, zijn middeleeuwse dorpjes, historische muren maar ook de Scaliger-kastelen en luxe villa's open voor bezoekers. Palazzo Bettoni, de Vittoriale degli Italiani van d'Annunzio en de Romeinse overblijfselen van de Grotte di Catullo zijn bestemmingen die rijk zijn aan cultuur, maar ook aan schoonheid van het goede leven oude mensen die de geschiedenis van dit land hebben gemaakt.

Door het huren van een motorboot in het Gardameer kunt u vervolgens een bezoek brengen aan de talloze dorpen aan de oevers: Sirmione, Desenzano, Bardolino en alle andere betoverende steden vol groen en rust.

Boot huren op het Gardameer voor acht of meer personen

Een boot huren om over het Gardameer te varen, is een gezellige manier om samen of met uw familie de omgeving te ontdekken. Bij ons kunt u een boot huren op het Gardameer die ideaal is voor een beperkt gezelschap, maar ook een ruime boot die plaats biedt aan bijvoorbeeld acht personen. Wilt u een boot huren op het Gardameer maar bent u geen ervaren schipper? Geen probleem: bij ons huurt u ook kleinere boten waarbij geen vaarbewijs nodig is.

Handige informatie voor reizen rondom Gardameer

Het bereiken van het Gardameer is niet moeilijk, omdat het op een strategische positie ligt dicht bij veel grote steden. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Verona-Villafranca, Brescia-Montichiari en Bergamo-Orio al Serio.

Talrijke regionale en interregionale treinen verbinden nabijgelegen steden en kunnen worden gebruikt om uw gehuurde boot aan het Gardameer te bereiken.
Talloze boten verbinden de verschillende landen aan de oevers van het meer, wat handig kan zijn om snel uw boot te bereiken. De navigatie in het Gardameer heeft wetten en beperkingen die verschillen van die op zee, informeer jezelf vooraf over de toegang en snelheidslimieten!
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.