Huur een boot aan het Gardameer voor uw vakantie

Geniet met de boot van de zachte wateren van het Gardameer, terwijl u de zon ziet oplichten over de toppen van de omliggende bergen en de daken van de dorpjes die verspreid liggen langs de oevers van het meer. Het huren van een boot aan het Gardameer is de beste manier om volop te genieten van alle schatten die dit juweel in Noord-Italië te bieden heeft. Cultuur, sport en veel ontspanning om te genieten op de kleine stranden die de kustlijn van dit meer verrijken.

Hoeveel kost het om een boot te hurenann het Gardameer?

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden: type boot, lengte, leeftijd, capaciteit, seizoen, duur van de charter, met of zonder schipper, extra's, enz.

  • Motorboten

1 dag: vanaf € 220 in het hoogseizoen
1 week: vanaf € 1,150 in het hoogseizoen

  • Boten zonder vaarbewijs 

1 dag: vanaf € 210 in het laagseizoen
1 week: vanaf € 1,100 in het laagseizoen 

  • Zeilboten

1 dag: vanaf € 300 in het laagseizoen 
1 week: vanaf € 790 in het laagseizoen en vanaf € 1.490 in het hoogseizoen
Met een schipper: vanaf 150 € per dag

Waar vaart u aan het Gardameer?

Omdat het een meer is, kunt u in Garda een boot huren in een van de vele jachthavens verspreid langs de twee belangrijkste banken. U kunt de perfecte motorboot voor uw excursie in de volgende havens vinden:

  • Porto Dusano
  • Jachthaven van Sirmione
  • Porto di Torri del Benaco
  • Lungolago Zanardelli
  • Porto Peschiera del Garda


De havens om een boot te huren op het Gardameer bieden een schitterend uitzicht over het water en zijn omringd door gezellige restaurantjes met terras, waar u geniet van de Italiaanse keuken of een verse cappuccino. Vaak is het slechts enkele straatjes voor u het charmante centrum met kleine boetiekjes en authentieke ijssalons bereikt. U kunt ook andere plaatsen langs het meer bezoeken, bijvoorbeeld door een boot te huren om Riva del Garda te ontdekken. Deze levendige plaats heeft een grote haven waar u makkelijk aan kunt meren.

Het klimaat van het Gardameer

Het Gardameer heeft een heel bijzonder klimaat, dat evenzeer wordt beïnvloed door het water van het bassin als door de nabijgelegen luchtstromingen die uit de vlakte en de Alpen komen. Het meest geschikte seizoen om te varen loopt van mei tot begin oktober, waarbij de luchttemperaturen tussen de 24ºC en 32ºC liggen, terwijl het water rond de 17ºC - 27ºC ligt, maar het is ook de periode van de grootste toeristische drukte. De lente en de herfst zijn zacht en gematigd, voor het geval u op zoek bent naar rustiger zeilen met temperaturen gemiddeld rond 20º - 25ºC.

De winden die sterker blazen zijn echter bergstromen uit de nabijgelegen Alpen, waarvan de Pelér afkomstig is uit het noorden en typerend voor de vroege uren van de ochtend, en de Ora die 's middags en' s avonds uit het zuiden waait. 

Waar te gaan en wat te zien aan het Gardameer

Het Gardameer biedt veel verschillende opties om een ​​heerlijke vakantie door te brengen. De bijzonderheid van een meer is dat het een unieke vaar-ervaring biedt, en de nabijheid van zowel de karakteristieke dorpen als de bergen vergroot de beschikbare opties voor de bezoeker.

Voor degenen die graag onderweg zijn, is het mogelijk om activiteiten in en uit het water te doen: kitesurfen, waterskiën, windsurfen, duiken, maar ook paardrijden, wandelen, klimmen en fietsen. Er is altijd wel iets te doen voor degenen die de nodige energie hebben!

Als u het culturele aspect niet wilt verwaarlozen, zijn middeleeuwse dorpjes, historische muren maar ook de Scaliger-kastelen en luxe villa's open voor bezoekers. Palazzo Bettoni, de Vittoriale degli Italiani van d'Annunzio en de Romeinse overblijfselen van de Grotte di Catullo zijn bestemmingen die rijk zijn aan cultuur, maar ook aan schoonheid van het goede leven oude mensen die de geschiedenis van dit land hebben gemaakt.

Door het huren van een motorboot in het Gardameer kunt u vervolgens een bezoek brengen aan de talloze dorpen aan de oevers: Sirmione, Desenzano, Bardolino en alle andere betoverende steden vol groen en rust.

Boot huren op het Gardameer voor acht of meer personen

Een boot huren om over het Gardameer te varen, is een gezellige manier om samen of met uw familie de omgeving te ontdekken. Bij ons kunt u een boot huren op het Gardameer die ideaal is voor een beperkt gezelschap, maar ook een ruime boot die plaats biedt aan bijvoorbeeld acht personen. Wilt u een boot huren op het Gardameer maar bent u geen ervaren schipper? Geen probleem: bij ons huurt u ook kleinere boten waarbij geen vaarbewijs nodig is.

Andere vaargebieden en bezienswaardigheden rond het Gardameer

De vaarroutes op het Gardameer bieden u talloze opties om af te meren en natuurschoon en cultureel erfgoed in de omgeving te bewonderen. Het Isola del Garda bijvoorbeeld, aan de westkant van het Gardameer. Op dit eiland is een statige villa te zien en maakt u een wandeling door de weelderige aangrenzende tuin. Al net zo mooi is het schiereiland Punta San Vigilio, een verborgen parel van het Gardameer. Hoogtepunt is het vijftiende-eeuwse gebouw Locanda San Vigilio. De vaarroutes aan de zuidkant van het Gardameer zijn het populairst en de havens vrij druk. Richting het noorden wordt het stiller. Houd er rekening mee dat het noordelijkste puntje van het Gardameer, het deel dat valt binnen de regio Trentino-Zuid-Tirol, verboden is voor motorboten.

Bootverhuur bij het Gardameer: meer informatie over het vaarbewijs

Een vaarbewijs is in Italië niet verplicht op huurboten van minder dan 40,8 pk. Dit geeft u veel vrijheid om in ons aanbod een geschikte boot uit te zoeken. Bij het ophalen van uw huurboot op het Gardameer krijgt u uitgebreide instructies zodat u veilig het water opgaat. Wanneer u wel een vaarbewijs heeft, kunt u elke boot in ons aanbod huren. Kiest u voor een boot met schipper, dan is die in veel gevallen bij de prijs inbegrepen.

Handige informatie voor reizen rondom Gardameer

Het bereiken van het Gardameer is niet moeilijk, omdat het op een strategische positie ligt dicht bij veel grote steden. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Verona-Villafranca, Brescia-Montichiari en Bergamo-Orio al Serio.

Talrijke regionale en interregionale treinen verbinden nabijgelegen steden en kunnen worden gebruikt om uw gehuurde boot aan het Gardameer te bereiken.Talloze boten verbinden de verschillende landen aan de oevers van het meer, wat handig kan zijn om snel uw boot te bereiken. De navigatie in het Gardameer heeft wetten en beperkingen die verschillen van die op zee, informeer jezelf vooraf over de toegang en snelheidslimieten!
Bootverhuur > Italië > Gardameer

Boot huren aan het Gardameer

107 Bootverhuur

34919 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.