Bootverhuur in Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie wordt doorsneden door rivier de Rijn, met zijn aftakking de Waal en de IJssel. Rivier de Maas markeert de grens tussen de provincie Gelderland met Noord-Brabant. Een boot huren in Gelderland maakt dan ook dat u over de verschillende rivieren kunt varen, en ondertussen bij vele pittoreske havenstadjes aan kunt meren! Weet u al met welke boot u Gelderland gaat ontdekken? Als yachtcharter hebben wij een ruime keuze voor u! Afhankelijk van de precieze locatie bieden wij bootverhuur in zeilboten, zeilschepen, motorboten en motorjachten. Maar ook snelle RIBs, comfortabele sloepjes en van jetski´s tot catamarans en jachten maken onderdeel uit van onze yachtcharter. Wellicht houdt ú ervan rustig rond te tuffen, maar heeft uw gezelschap er liever wat vaart in zitten. Afhankelijk van de lengte van uw tocht, bestemming, weersomstandigheden, ervaring én voorkeur kunnen wij als yachtcharter u helpen de juiste boot te kiezen, voor u én uw gezelschap. 

Wilt u voordelig een boot huren in Gelderland? Hier vindt u een uitgebreid aanbod met verschillende type boten in allerlei formaten. Boten in Gelderland huurt u met of zonder vaarbewijs, in de volgende havens:


  • Ammerzoden

Hoeveel kost het om een boot te huren in Gelderland?  

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden: type boot, lengte, leeftijd, capaciteit, seizoen, duur van de charter, met of zonder schipper, extra's, enz.

  • Motorboten 

1 week: vanaf € 800 in het laagseizoen en vanaf € 1100 in het hoogseizoen

Bootverhuur in Gelderland met of zonder vaarbewijs

In Gelderland kunt u een boot huren zonder vaarbewijs, mits deze korter is dan 15 meter en niet harder gaat dan 20 kilometer per uur. Wilt u een grotere boot huren in Gelderland? Dan is Vaarbewijs I verplicht. Bent u van plan een boot in Gelderland te huren in een van de genoemde havens? U bereikt Heukelum vanuit het zuiden via de A2, de N327 en de N848. Vanuit westelijke richting volgt u de A15. Ammerzoden is te bereiken via de N267 en N832. De dichtstbijzijnde treinstations zijn die in Leerdam en Zaltbommel.

Vaargebieden in Gelderland

Wanneer u denkt aan Gelderland, zult u wellicht niet gelijk denken aan een boot huren. Maar wie beter kijkt, zal al snel opmerken dat de nabijheid van natuurgebied De Veluwe hier verandering in brengt. De grote rivieren in Nederland kronkelen namelijk hun weg naar de zee rondom de hoogste punten van de veluwe. Een motorboot of sloep huren in Gelderland, bijvoorbeeld in Heukelum, zal u qua mogelijke vaarroutes daarom hoogstwaarschijnlijk verbazen! Gelegen aan rivier de Linge, kunt u namelijk heel makkelijk deze rivier afvaren richting de Waal. De waal is één van de drukst bevaren rivieren in heel Nederland. Terwijl u de omgeving in u op neemt, vergeet dan ook zeker niet aan te meren in Zaltbommel, de oudste vestingplaats uit de regio. 

Aan de Waal komt u aanzienlijke minder aanlegplaatsen tegen dan op de Maas. Een populaire route is dan ook de Maas-Waalroute, en doorkruist de hele provincie. De rustige Maas wordt niet voor niets een waar ´eldorado´ voor pleziervaarders genoemd! Hedel, Lith, Maasbommel, Ravenstein en Grave zijn slechts enkele van de vele historische plaatsen die u langs deze route zult passeren. Overal vindt u hier voldoende jachthavens of aanlegplaatsen om te genieten van deze prachtige omgeving. Het is dan ook niet aan te raden om hier in één dag langs te ´knallen´, want rust en genieten staan hier hoog in het vaandel! 

Andere mooie vaarroutes in Gelderland

Gelderland heeft prachtige vaarroutes en recreatiegebieden, zoals De Zandmeren, De Lithse Ham en De Gouden Ham, met kleine strandjes waar u langs kunt varen. Ook een bezoek aan het mooie vestingsstadje Heusden is een aanrader, net als Culemborg met zijn beschermde stadsgezicht en verschillende musea. Vanuit hier vaart u verder over de Nederrijn richting Arnhem en kunt u onderweg nog stoppen in bijvoorbeeld Wageningen. Arnhem heeft diverse jachthavens waar u kunt afmeren om het levendige stadscentrum te ontdekken. Vanuit hier vaart u over het Pannerdensch Kanaal en passeert u het goed bewaarde Fort Pannerden. De route gaat verder over de Gelderse IJssel, met als eindbestemming de fraaie Hanzestad Doesburg. Vaart u vanuit Heukelum in zuidwestelijke richting over de Linge, dan komt u uit bij het gezellige Gorinchem. Hier kunt u de Merwede volgen tot aan Nationaal Park De Biesbosch.

Weerstomstandigheden

Gelderland heeft ondanks zijn inlandse ligging een gematigd zeeklimaat, dat onder lichte invloed staat van de Golfstroom. Er kunnen hier in de wintermaanden lange periodes met vorst of nachtvorst voorkomen. Tijdens de vorstperiode zal de neerslag hier voornamelijk als sneeuw of natte sneeuw naar beneden komen. Wij raden u dan ook een boot te huren in Gelderland tijdens de zomerperiode. Gelderland biedt de beste omstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in juli.Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Gelderland niet ongewoon.

Bootverhuur > Nederland > Gelderland

Boot huren in Gelderland

26 Bootverhuur

35139 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.