Bootverhuur > Nederland > Gelderland

Boot huren in Gelderland

42706 reviews

Huur boot zonder vaarbewijs Renal 40 in Jachthaven de Wiel, Gelderland

Ruim schip in Heukelum


Boot zonder vaarbewijs Renal 40 (2018) 12,15 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Jachthaven de Wiel (Gelderland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot
Huur boot zonder vaarbewijs Pedro Boat Solano 33 in Jachthaven de Wiel, Gelderland

Zeer praktisch en comfortabel ingedeeld motorjacht

Boot zonder vaarbewijs Pedro Boat Solano 33 (2002) 10,30 m

Zonder schipper (bareboat)

2 cabines 2 badkamers 4 plaatsen 4 Slaapplaatsen Jachthaven de Wiel (Gelderland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorboot Custom made Tyvano 1350 in Jachthaven de Wiel, Gelderland

Zeer praktisch en comfortabel ingedeeld motorjacht

Motorboot Custom made Tyvano 1350 13,50 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 2 badkamers 10 plaatsen 10 Slaapplaatsen Jachthaven de Wiel (Gelderland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Huur een boot in Gelderland

Via Nautal kunt u een boot huren in Gelderland met of zonder schipper. Flexibele annulering of datumwijziging is mogelijk bij bepaalde boten tot 15 dagen voor het inchecken. Raadpleeg altijd de voorwaarden van de booteigenaar om te weten wat er allemaal inbegrepen is in de bootverhuur. Gelderland is de grootste provincie van Nederland en wordt doorkruist door de rivier de Rijn, met zijn aftakkingen de Waal en de IJssel. Rivier de Maas markeert de grens tussen de provincie Gelderland en Noord-Brabant. Een boot huren in Gelderland maakt dan ook dat u over de verschillende rivieren kunt varen, en ondertussen bij vele pittoreske havenstadjes aan kunt meren! Weet u al met welke boot u Gelderland gaat ontdekken?

Wat is de prijs van bootverhuur in Gelderland?

Het huren van een boot in Gelderland kan al vanaf 150 euro per dag in laagseizoen. In het hoogseizoen is de prijs voor het huren van een boot in Gelderland natuurlijk wat hoger. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de huur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot, het model en gekozen extra's van invloed op de prijs. Weet dat wanneer u met een groter gezelschap plant te varen u de kosten kan verdelen zodat de vaartocht nog voordeliger wordt.

Is het mogelijk om een boot te huren in Gelderland met of zonder schipper? 

Het huren van een boot in Gelderland met schipper is ideaal als u optimaal wilt genieten van het varen terwijl u meegenomen wordt naar de mooiste plekken in de omgeving. U kunt een boot huren in Gelderland zonder schipper als u het juiste vaarbewijs bezit of als er boten te huur zijn die geen vaarbewijs vereisen. Het is ongetwijfeld een mooie ervaring om zelf te varen. In Gelderland kunt u een boot huren zonder vaarbewijs, mits deze korter is dan 15 meter en niet harder gaat dan 20 kilometer per uur. 

Verschillende bootsoorten in Gelderland

motorjacht: Deze boot is ideaal voor wie houdt van wat meer luxe en comfort. Bovendien bieden motorjachten tot wel 10 slaapplaatsen, ideaal dus om met familie of vrienden een weekendje het water op te gaan. Maak gebruik van het ruime dek voor een privédiner, entertainment of gewoon om te zonnebaden in alle privacy.
sloep: deze boten vereisen vaak geen vaarbewijs omdat ze vaak minder lang zijn dan 15 meter en een maximumsnelheid hebben van 20 km/u. Een sloep is dus de ideale boot indien u staat te popelen om zelf eens een boot te besturen. Zo kan u bovendien in alle vrijheid zelf uw vaarroute bepalen. 

Hoe is het weer in Gelderland?

Gelderland heeft ondanks zijn inlandse ligging een gematigd zeeklimaat, dat onder lichte invloed staat van de Golfstroom. Er kunnen hier in de wintermaanden lange periodes met vorst of nachtvorst voorkomen. Tijdens de vorstperiode zal de neerslag hier voornamelijk als sneeuw of natte sneeuw naar beneden komen. Wij raden u dan ook aan een boot te huren in Gelderland tijdens de zomerperiode. Gelderland biedt de beste omstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in juli. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Gelderland niet ongewoon.

Wat te doen in Gelderland?

Wanneer u denkt aan Gelderland, zult u wellicht niet gelijk denken aan het huren van een boot. Maar door de nabijheid van het natuurgebied de Veluwe is dit toch een populaire vaarbestemming. De grote rivieren in Nederland kronkelen namelijk hun weg naar de zee rondom de hoogste punten van de veluwe. Een motorboot of sloep huren in Gelderland, bijvoorbeeld in Heukelum, zal u qua mogelijke vaarroutes daarom verbazen! Gelegen aan rivier de Linge, kunt u namelijk heel makkelijk deze rivier afvaren richting de Waal. De Waal is één van de drukst bevaren rivieren in heel Nederland. Terwijl u de omgeving in u op neemt, vergeet dan ook zeker niet aan te meren in Zaltbommel, de oudste vestingplaats uit de regio. 

Op de Waal komt u aanzienlijk minder aanlegplaatsen tegen dan op de Maas. Een populaire route is dan ook de Maas-Waalroute, die de hele provincie doorkruist. De rustige Maas wordt niet voor niets een waar ‘eldorado’ voor pleziervaarders genoemd! Hedel, Lith, Maasbommel, Ravenstein en Grave zijn slechts enkele van de vele historische plaatsen die u langs deze route zult passeren. Overal vindt u hier voldoende jachthavens of aanlegplaatsen om te genieten van deze prachtige omgeving. Het is dan ook niet aan te raden om hier in één dag langs te ´knallen´, want rust en genieten staan hier hoog in het vaandel! 

Gelderland heeft prachtige vaarroutes en recreatiegebieden, zoals De Zandmeren, De Lithse Ham en De Gouden Ham, met kleine strandjes waar u langs kunt varen. Ook een bezoek aan het mooie vestingstadje Heusden is een aanrader, net als Culemborg met zijn beschermde stadsgezicht en verschillende musea. Vanuit hier vaart u verder over de Nederrijn richting Arnhem en kunt u onderweg nog stoppen in bijvoorbeeld Wageningen. Arnhem heeft diverse jachthavens waar u kunt afmeren om het levendige stadscentrum te ontdekken. Vanuit hier vaart u over het Pannerdensch Kanaal en passeert u het goed bewaarde Fort Pannerden. De route gaat verder over de Gelderse IJssel, met als eindbestemming de fraaie Hanzestad Doesburg. Vaart u vanuit Heukelum in zuidwestelijke richting over de Linge, dan komt u uit bij het gezellige Gorinchem. Hier kunt u de Merwede volgen tot aan het Nationaal Park De Biesbosch.

Wat zijn de meest populaire havens in Gelderland?

  • Ammerzoden
  • jachthaven De Maas
  • jachthaven Culemborg


Hoe Gelderland te bereiken?

Bent u van plan een boot in Gelderland te huren in een van de genoemde havens? U bereikt Heukelum vanuit het zuiden via de A2, de N327 en de N848. Vanuit westelijke richting volgt u de A15. Ammerzoden is te bereiken via de N267 en N832. De dichtstbijzijnde treinstations zijn die in Leerdam en Zaltbommel

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie.