Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen

Boot huren Gran Canaria

Samen met onder andere Tenerife en Lanzarote, vormt Gran Canaria de Canarische Eilanden. De eilanden vormen een belangrijk startpunt voor vele vakantiegangers om een boot te huren. Vanuit Gran Canaria start jaarlijks de ARC, kort voor Atlantic Rally for Cruisers. Deze transatlantische oversteek is een must voor vele zeilers, en trekt jaarlijks meer dan 200 boten en 1200 mensen. De ARC is een tocht van 2700 nautische mijl vanuit Gran Canaria naar Saint Lucia. Huur een boot in Gran Canaria en geniet van een prachtige privé excursie.

Meer dan 500 jaar geleden ankerde Christoffel Columbus op dit eiland voordat hij de oceaan overstak richting het Caribisch gebied. De grootste haven van Gran Canaria, en tevens van de Canarische Eilanden, ligt in de hoofdstad Las Palmas. Deze jachthaven biedt een verscheidenheid aan diensten: schipwerf, winkels met bootonderdelen, benzinestations, restaurants, etc.

De vijf jachthavens van het eiland trekken niet alleen motorboten aan. Zeiljachten worden steeds meer aangetrokken tot Gran Canaria, vooral in de winter dankzij het milde klimaat. De volgende jachthavens zijn te vinden op Gran Canaria: Muelle Deportivo de las Palmas, Yachtclub Pasito Blanco, Marina Andi del Mar, Puerto Rico en de haven Puerto Mogán. Hiernaast zijn er drie vissershavens: Taliarte, Puerto Las Nieves en Arguinequin.

Gran Canaria bezienswaardigheden

Op en rondom het eiland is er een grote diversiteit aan natuur te vinden. Van heerlijke stranden tot ruwe woestijnen, van bergen tot subtropische regenwouden. In de hoofdstad Las Palmas kan men een groot aquarium bewonderen. Slechts 100 meter van het centrum maken we kennis met de kilometer-lange en drukke strand “Playa de las Canteras”, waar surfers regelmatig hun vaardigheden presenteren. Canteras is een van de beste stranden van het land, hier kunt u verschillende watersportactiviteiten het hele jaar door beoefenen. Een mooie plek dus om te ankeren wanneer een boot huren in Gran Canaria uw vakantie is.

 De zee bedden zijn de thuisbasis van duizenden verschillende soorten vissen en hebben een opmerkelijke bijzonderheid, de “Barra”: een reusachtige rotsformatie die bijna het hele strand beschermt voor het getij. Gasten kunnen genieten van wandelingen op het “Terrazas de la Puntilla” en heerlijk dineren in de restaurants met verse vis. Aan de andere kant van het strand in het Auditorius Alfredo Kraus zijn meerdere terrassen en cafés direct aan het strand.

Als u tijdens het huren van een boot in Gran Canaria verblijft in Las Palmas, moet u het 500-jaar-oude dorp Vegueta bezoeken. De smalle straatjes zijn het bewijs van de oorsprong van de stad in de 15e eeuw. Waar vroeger piraten actief waren, en zij vochten met hun wapengekletter op de straten van Veguetas, kunnen tegenwoordig interessante musea van kunst en geschiedenis bezocht worden.

Er is in Gran Canaria nog veel meer te zien. Denk u na over een boot huren in Gran Canaria? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u alle mooie bezienswaardigheden in Gran Canaria.

Reizen naar en in Gran Canaria

Er zijn twee manieren om Gran Canaria te bereiken: met het vliegtuig of per boot. Gran Canaria heeft prachtige vluchtverbindingen met de andere Canarische Eilanden en het Iberisch schiereiland en een aantal andere Europese steden. In Nederland en België vertrekken regelmatig vluchten vanuit Schiphol en Brussel.

Ook zijn er tal van snelle verbindingen met de veerboot en catmaraan vanaf Tenerife naar Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Maar ook vanaf het vasteland in Spanje kan men van Cadiz richting Puerto de la Luz in Las Palmas. 

Bootverhuur > Spanje > Gran Canaria

Boot huren op Gran Canaria

50 Bootverhuur

25486 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.