Boot huren in het Groene Hart


Hou je van rustige natuur maar ook van de drukte die in een stad te beleven is? Dan moet je een boot huren in het Groene Hart. Waarschijnlijk het meest veelzijdige vaargebied van Nederland, dit vaarwater biedt talloze impressies en formaten. De mogelijke vaargebieden en routes voor een vaarvakantie in het Groene Hart bestaan uit de Vecht, de Loosdrechtse Plassen en de Hollandse IJssel. Rust, ruimte en de drukte van steden als Amsterdam en Utrecht liggen binnen de mogelijkheden.


Havens in het Groene Hart


Het Groene Hart spreidt zich uit over 3 provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. In dit gebied zijn er talloze havens waar u een boot kunt huren of aanmeren om te genieten.  


Wanneer je overweegt om een boot te huren in Utrecht, IJsselstein of Nieuwegein raden we aan om een vaarroute over de Vecht te doen. Je vaart langs kenmerkende dorpjes zoals Weesp, Loenen, Nigtevecht en Breukelen. Hier kom je prachtige patriciërshuizen en herenhuizen tegen uit de Gouden Eeuw. Wat Het Groene Hart zo bijzonder maakt is dat alle dorpjes in dit gebied ontstaan zijn waar vaarwegen samenkwamen, tot genot van iedereen die denkt aan een boot huren in de zone.


Als je wilt genieten van watersport, strandjes en barbecueplaatsen kun je het beste een boot huren aan de Loosdrechtse Plassen, het is niet voor niets het populairste watersportgebied van Nederland. Hier vind je ook veel jachthavens, terrasjes en restaurants. Een boot huren in de Loosdrechtse Plassen is uitstekend te combineren met een tocht over de Vecht of een bezoek aan de stad Utrecht.


Bezienswaardigheden in het Groene Hart


De Hollandse IJssel kent twee gezichten. Deze rivier loopt van Nieuwegein tot aan de Nieuwe Maas. Het eerste deel, tussen Nieuwegein en Gouda, is een smalle rivier. Vanaf de Waaiersluis groeit het tot een getijdenrivier op. Vroeger was er een haat liefde verhouding tussen dit stuk water en de bewoners doordat er hier ettelijke overstromingen voorkwamen. Tegenwoordig huurt men graag een boot aan deze rivier doordat het gegroeid is tot een mooi gebied voor zowel recreatie- als beroepsvaart.


De talloze meren die in het Groene Hart te vinden zijn worden de Hollandse Plassen genoemd. In het midden van de polderlandschappen liggen de Kagerplassen. Hier vind je de oude akkerbouw polders, de bollenstreek en Leiden, drie werelden met een rijke historie. Deze drie worden met veel waterwegen verbonden, door de polder en gracht

Als je een zeilboot wilt huren in dit gebied, wordt aangeraden om dit in de Westeinderplassen te doen. Deze kleine akkers waar van oudsher de unieke seringeteelt plaatsvindt, laten je wanen in de tuinbouw van weleer.


Huur een boot in het Groene Hart en geniet van de talloze opties in dit gebiedt om een unieke boot vakantie te plannen. Laat je adviseren door ons tijdens het plannen van je trip, afhankelijk van de duur zullen we een mooie vaarroute samenstellen.


Bootverhuur > Groene Hart

Boot huren in het Groene Hart

65 Bootverhuur

36089 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.