Bootverhuur > Harlingen

Boot huren aan de Harlingen

45628 reviews

Huur zeilboot Custom Schoener in Harlingen, Nederlands, Friesland

Een prachtige Custom zeilboot in Harlingen, Nederlands


Zeilboot Custom Schoener (1928, opknapbeurt 2010) 50 m

Schipper bij prijs inbegrepen

13 cabines 4 badkamers 60 plaatsen 34 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 2.456 /dag
Bekijk boot
Huur zeilboot Custom Klipper Aldebaran in Harlingen, Nederlands, Friesland

Geniet van een onvergetelijke vakantie met deze Klipper Aldebaran zeilboot

Zeilboot Custom Klipper Aldebaran (1901) 36,30 m

Zonder schipper (bareboat)

9 cabines 8 badkamers 50 plaatsen 30 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 1.980 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur zeilboot Custom Klipper Avontuur in Harlingen, Nederlands, Friesland

Huur deze zeilboot en ontdek de stranden van Friesland

Zeilboot Custom Klipper Avontuur (1911, opknapbeurt 1990) 31,50 m

Zonder schipper (bareboat)

11 cabines 2 badkamers 35 plaatsen 22 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 2.000 /dag
Bekijk boot
Huur zeilboot Custom Zeetjalk Spes Mea in Harlingen, Nederlands, Friesland

Huur deze zeilboot en ontdek de stranden van Friesland

Zeilboot Custom Zeetjalk Spes Mea (1902) 26 m

Zonder schipper (bareboat)

8 cabines 2 badkamers 25 plaatsen 20 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 891 /dag
Bekijk boot
Huur zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip in Harlingen, Nederlands, Friesland

Huur deze Traditioneel zeilschip gulet en ontdek Friesland

Zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip (1924) 34 m

Schipper bij prijs inbegrepen

13 cabines 3 badkamers 53 plaatsen 34 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 2.475 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Harlingen

Vaar met de wind door je haren door een prachtig zeiljacht te huren in Harlingen. Het prachtige Friese landschap ontdekken, een vaartocht maken over de Waddenzee, wadlopen, de Wadeneilanden bezoeken, het is allemaal mogelijk door een boot te huren in Harlingen. Bij Nautal bieden we een breed aanbod aan bootverhuur in Harlingen en in alle andere grote watersportlocaties in Nederland. Ontdek snel wat de mogelijkheden zijn op onze website!

Hoeveel kost het om een boot te huren in Harlingen?

De kosten van het huren van een boot zijn afhankelijk van de soort boot die je huurt, de grootte van de boot, het bouwjaar van de boot en de gekozen extra’s. In Harlingen zijn veel grote zeiljachten en zeilboten te huur. Je kunt een zeilboot huren in Harlingen vanaf 642 euro per dag in het laagseizoen en vanaf 714 euro per dag in het hoogseizoen. Let op dat er soms verplichte extra’s bij de prijs gerekend worden. Je kunt deze per boot vinden op de website van Nautal. Soms zijn er ook leuke optionele extra’s mogelijk.

Kun je een boot met schipper huren in Harlingen?

Wanneer je nog geen vaarbewijs hebt, of wanneer je ultiem wilt ontspannen tijdens je vaarroute kun je ervoor kiezen om een boot te huren met schipper. Een schipper weet precies hoe hij een boot moet besturen. Als je een groot zeiljacht gaat huren in Harlingen is er zelfs een crew aanwezig aan boord om de vaarroute in goede banen te leiden en om aan al je wensen te voldoen.

Wat is er te doen in Harlingen?

In Harlingen zijn er boten beschikbaar waar wel meer dan 50 mensen op kunnen met meer dan 30 slaapplaatsen. De boten zijn dus ideaal voor een uitstapje met een grote groep, bijvoorbeeld met collega’s, of met familie. De boten zijn van alle gemakken voorzien en dat maakt het mogelijk om er langere tijd op door te brengen. Wil je een weekendje weg met je familie? Geen probleem! Aan boord vind je meerdere badkamers en slaapcabines. Natuurlijk word er ook voor eten gezorgd. Wanneer je ervoor kiest om zo’n grote zeilboot te huren in Harlingen is het vaak ook mogelijk om de boot inclusief bemanning te huren. De bemanning kan in al je behoeften voorzien.

In de buurt van Harlingen is er veel te beleven op het water. Zo kun je heerlijk de Waddenzee op, of naar het IJsselmeer varen. Hier zijn genoeg mogelijkheden om een mooie route af te leggen. Als je wat langer de tijd hebt kun je aanleggen bij verschillende pittoreske dorpen en steden langs het water, maar het is natuurlijk ook lekker om gewoon voor een dagje op het water te zijn.

De Waddenzee staat natuurlijk onder andere bekend om het wadlopen. Met sommige boten, de zogeheten platbodems is het mogelijk om de boot droog te laten vallen en uit de boot te klimmen. Anders is het natuurlijk ook leuk om vanaf het vasteland, of vanaf een van de waddeneilanden te wadlopen. 

Op het IJsselmeer zijn er dan weer alle mogelijkheden voor watersport. Houd je van zwemmen, vissen, surfen, waterskieën of een andere watersport? Dan is het zeker aan te raden om dit dan ook te doen wanneer je een boot gaat huren in Harlingen.

Wanneer is het beste weer om een boot te huren in Harlingen?

De beste maanden om een zeilboot of een zeiljacht te huren in Harlingen is tussen juni en september. In die maanden is de temperatuur het hoogst en valt er weinig neerslag. In de herfst en het voorjaar kan er natuurlijk ook gezeild worden, maar dan zijn de omstandigheden iets uitdagender. Houd hoe dan ook altijd de weersvoorspellingen in de gaten om niet voor een verrassing te komen staan tijdens je vaartocht.

Wat zijn belangrijke plekken om een boot te huren in de buurt van Harlingen?

Wanneer je een boot gaat huren in Harlingen, kan het zo zijn dat je niet de juiste boot vindt om mee te varen. Gelukkig kent Friesland een uitgebreid waternetwerk en is het dus niet moeilijk om een boot te huren op een andere locatie en hiermee Harlingen te bereiken. Plaatsen in de buurt van Harlingen waar je ook een boot kunt huren zijn: Makkum, Sneek, Dokkum en Drachten.

Hoe kom je in Harlingen?

Harlingen is makkelijk te bereiken met de auto. Bijvoorbeeld over de A7 over de Afsluitdijk. Vanaf de andere kant is het dorp te bereiken via de A31. Het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich in Leeuwarden. Hiervandaan is Harlingen makkelijk te bereiken met de bus.

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie