Bootverhuur > Heerenveen

Boot huren in Heerenveen

45628 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 46 (4Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Geniet van de kust van Friesland op uw zeilboot Cruiser 46 (4Cab)

Zeilboot Bavaria Cruiser 46 (4Cab) (2016) 14,27 m

Met of zonder schipper

4 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 300 € 240 /dag
Bekijk boot
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 40 (3Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Zeilboot van 12.35 meter te huur in de haven van Lemmer Beach

Zeilboot Bavaria Cruiser 40 (3Cab) (2011) 12,35 m

Met of zonder schipper

3 cabines 2 badkamers 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 171 € 137 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 33 (2Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Geniet aan boord van deze zeilboot in Friesland


Zeilboot Bavaria Cruiser 33 (2Cab) (2015) 10,30 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 4 plaatsen 4 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 121 € 97 /dag
Bekijk boot
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  36 Cruiser (3Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Geniet van een onvergetelijke vakantie met deze 36 Cruiser (3Cab) zeilboot


Zeilboot Bavaria 36 Cruiser (3Cab) (2006) 11,40 m

Met of zonder schipper

3 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 136 € 109 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 20%
Huur zeilboot Hanse Varianta 44 (3Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Zeilboot van 13.18 meter te huur in de haven van Lemmer Beach


Zeilboot Hanse Varianta 44 (3Cab) (2011) 13,18 m

Met of zonder schipper

4 cabines 1 badkamer 10 plaatsen 10 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 179 € 143 /dag
Bekijk boot
- 20%
Huur zeilboot Bavaria  Cruiser 33 (2Cab) in Lemmer Beach, Friesland

Geniet van de kust van Friesland op uw zeilboot Cruiser 33 (2Cab)

Zeilboot Bavaria Cruiser 33 (2Cab) (2015) 10,30 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Lemmer Beach (Friesland)
vanaf € 114 € 91 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Huur een boot in Heerenveen

Heerenveen is ontstaan rond 1550 als eerste Veenkanaaldorp van Nederland. Naast een flink aantal prachtige monumenten kent de stad talloze mogelijkheden om te varen en te watersporten. De stad ligt namelijk midden in Friesland, een van de waterrijkste provincies van Nederland. Genoeg redenen dus om een boot te huren in Heerenveen! Bij Nautal kies je uit het grootste assortiment huurboten. Huur bijvoorbeeld voor een zeilboot of een motorjacht en ontdek de Friese wateren!

Wat kost het om een boot te huren in Heerenveen?

Een boot huren in Heerenveen kan bij Nautal al vanaf 89 euro per dag in het laagseizoen en 126 euro per dag in het hoogseizoen. Sommige boten zijn alleen per week te huur. Dan zijn de kosten vanaf 475 euro in het laagseizoen en vanaf 885 euro in het hoogseizoen. De prijs wordt naast het vaarseizoen ook beïnvloed door de soort boot, de lengte en het bouwjaar van de boot en de gekozen extra’s.

Is het mogelijk om een boot te huren in Heerenveen met schipper?

Het is mogelijk om een boot te huren in Heerenveen inclusief een schipper. Dat kan handig zijn wanneer je nog niet veel ervaring hebt met varen. Ook kun je met een schipper aan boord nóg meer ontspannen tijdens je vaarvakantie! Het is natuurlijk ook mogelijk om een boot te huren zonder schipper. Let dan wel op dat je voor sommige boten een vaarbewijs nodig hebt. Voor boten die korter zijn dan 15 meter en die niet harder kunnen dan 20 kilometer per uur heb je geen vaarbewijs nodig. Voor boten die hier niet aan voldoen heb je wel een vaarbewijs nodig. Op sommige plaatsen heb je zelfs een vaarbewijs II nodig. In de buurt van Heerenveen zijn dit het IJsselmeer en de Waddenzee.

Met hoeveel personen kan ik een boot huren in Heerenveen?

De kleinste huurboten bij Nautal zijn voor 4 personen. Het is mogelijk om een boot of jacht te huren met twaalf of meer slaapplaatsen! Wanneer je met een hele grote groep bent kun je namelijk een boot huren tot wel 45 plaatsen en 26 slaapplaatsen. Ideaal voor een uitstapje met een grote groep! De boten zijn voorzien van cabines met slaapplaatsen en sanitair.

Wat is er te doen in Heerenveen?

Heerenveen ligt in een waterrijk gebied. Overal vind je mogelijkheden om te varen. Vaar bijvoorbeeld binnen de stad over de Heeresloot, het Nieuwe Heerenveense Kanaal en iets buiten de stad over de Engelenvaart en de Tsjonger of Kuunder. Daarnaast kun je vanuit Heerenveen gemakkelijk naar een van de grote Friese meren varen. Doordat de meren verbonden zijn via allerlei kanalen en slootjes kunt u een prachtige route afleggen over alle meren van Friesland. Vaar bijvoorbeeld via het Sneekermeer, het Heegermeer, de Fluessen, het Slotermeer, het Groote Bekken, het Tjeukermeer en verschillende andere kleine meertje terug naar Heerenveen. Op de meren heb je alle mogelijkheid om te watersporten. Gooi bijvoorbeeld de hengel uit tijdens een dagje vissen, of ga een dagje surfen, suppen, zwemmen, enzovoorts!

Het is ook aan te raden om je huurboot aan te leggen in de stad en een van de bezienswaardigheden te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld een van de twee stinsen; de Crackstate of de Oenemastate. De Crackstate is een bouwwerk omgeven door een gracht. Door de tijd heen heeft het verschillende functies gehad, zoals woonhuis, gevangenis en gemeentehuis. De Oenemastate is een soortgelijk gebouw. Molen Welgelegen is ook het bezoeken waard. Dit monument uit de 15e eeuw is de enige molen die overgebleven van de zeventien molens die ooit in Heerenveen stonden. Andere bezienswaardigheden zijn het tolhuisje en de Heilige Geestkerk. Er worden bovendien regelmatig muziekfestivals, braderieën, zeilwedstrijden en andere evenementen georganiseerd in Heerenveen.

Wat zijn de meest populaire havens in Heerenveen?

Gaat u een boot huren in Heerenveen, dan hebt u een ruime keuze aan aanmeerplaatsen. In Friesland bevinden zich meer dan 3500 ligplaatsen waar u de nacht kunt doorbrengen en vaak drie dagen gratis mag liggen. Daarnaast bevinden zich in Heerenveen zelf twee grote jachthavens met diverse faciliteiten:

Bezoek ook deze plaatsen

In deze plaatsen dicht bij Heerenveen kun je ook boten huren bij Nautal

Hoe kom je in Heerenveen?

Heerenveen is te bereiken via de A7 en de A32. De stad is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Via het water bereik je de stad over de Heeresloot, het Heerenveense Kanaal en de Engelenvaart, die op hun beurt weer uitkomen op andere kanalen en meren in de buurt. Friesland staat er namelijk om bekend dat de verbinding via het water beter is geregeld dan de verbindingen via de weg!. Of u er nu voor kiest om voor een dag of voor meerdere dagen op de Friese meren een boot te huren: u vaart zonder problemen van het ene naar het andere meer. Dankzij de centrale ligging van Heerenveen in Friesland is ook de kop van Overijssel makkelijk en snel te bereiken.


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie