Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Boten > IJsselmeer

Boot huren aan het IJsselmeer

137 Boten

Boot huren aan het IJsselmeer  

Ontdek Nederland vanaf de voormalige Zuiderzee, het IJsselmeer, en raak bekend met talloze havenstadjes in Friesland en Noord-Holland. Beide provincies grenzen aan het IJsselmeer. Als het grootste meer in Nederland met een totale oppervlakte van 1100 km2, staat een boot huren aan het IJsselmeer gelijk aan veel keuze, ruimte en vrijheid. Het is niet voor niets één van de populairste gebieden om een boot te huren in Nederland! 

Yachtcharter 

Weet u al met welke boot u het IJsselmeer gaat ontdekken? Als yachtcharter hebben wij een ruime keuze voor u! Afhankelijk van de precieze locatie bieden wij bootverhuur in zeilboten, zeilschepen, motorboten en motorjachten. Maar ook snelle RIBs, comfortabele sloepjes en van jetski´s tot catamarans en jachten maken onderdeel uit van onze yachtcharter. Wellicht houdt ú ervan rustig rond te tuffen, maar heeft uw gezelschap er liever wat vaart in zitten. Afhankelijk van de lengte van uw tocht, bestemming, weersomstandigheden, ervaring én voorkeur kunnen wij als yachtcharter u helpen de juiste boot te kiezen, voor u én uw gezelschap.

Havens en bezienswaardigheden aan het IJsselmeer 

Omdat er geen aanzienlijke stromingen zijn en er veel ruimte is, is een boot huren aan het IJsselmeer altijd een goede keuze. Aan de westkant wordt het IJsselmeer begrensd door Noord-Holland. Hier zijn veel leuke jachthaventjes te vinden, zoals in Enkhuizen, Hoorn en Volendam. Huur bijvoorbeeld een boot in Enkhuizen en vaar zuidelijk richting Hoorn. Even van de boot af? Het sfeervolle Hoorn kent genoeg terrasjes en winkels. 
 
Benieuwd naar de overkant van het IJsselmeer? Steek het IJsselmeer dan dwars over naar het pittoreske Hindeloopen in de provincie Friesland. Vanuit hier kunt u ervoor kiezen Friesland verder te ontdekken via haar vele meren en kanalen. Of huur een zeilboot en meer bijvoorbeeld aan bij het plaatsje Sneek, waar iedere eerste zaterdag van Augustus de zogenaamde ´Sneekweek´ van start gaat. Deze week staat volledig in het teken zeilwedstrijden in verschillende categorieën, die voornamelijk plaatsvinden op het Sneekermeer. 
 
Een boot huren, bijvoorbeeld een zeilschip, aan het IJsselmeer leent zich ook perfect voor een bezoekje aan Volendam en de hoofdstad. Meer bijvoorbeeld aan in Volendam, en pak een bus richting Amsterdam. Proef de cultuur in deze beroemde stad en keer vervolgens terug om van verse vis te genieten in de haven van Volendam. 
 
Ook de provincie Flevoland grenst aan het IJsselmeer. Deze provincie is de jongste, en is grotendeels ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. Huur bijvoorbeeld een boot bij jachthaven Deko Marine in Lelystad, en zie het polderland vanaf het water. Vaar langs de polders de sluizen door het Ketelmeer, en vervolg je route langs het Veluwemeer, Eemmeer en Gooimeer. Dit is een rondje om de provincie Flevoland! Onderweg kunt u er ook voor kiezen te aan te meren in Zeewolde, of dolfijnen te bewonderen in het Dolfinarium van Harderwijk! 
 
Kortom, een boot huren aan het IJsselmeer is ideaal wanneer je wilt kunnen genieten van diverse jachthavens, en van de verschillende culturen in de drie provincies. 

Klimaat- en Windomstandigheden aan het IJsselmeer 

Het gematigde zeeklimaat van Nederland, mede door de invloed van de Noordzee, zorgt voor de beste weersomstandigheden om te varen in de maanden April tot en met November, met de warmste maand in Juli. En, ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er aan het IJsselmeer grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Nederland niet ongewoon! 

Heeft u meer vragen over een boot huren aan het IJsselmeer of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan contact op met Nautal. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.