Bootvurhuur aan het IJsselmeer  

Kies de meest geschikte boot

Het Ijsselmeer is een geliefd meer voor veel watersportliefhebbers. Via Nautal zijn er in verschillende plaatsen om het Ijsselmeer boten te huur voor ieder aantal personen. Op de website kunt u kiezen om een boot met schipper of zonder schipper te huren. Ook kunt u zeilboten huren per uur of per dag. 

Havens en bezienswaardigheden aan het IJsselmeer 

Omdat er geen aanzienlijke stromingen zijn en er veel ruimte is, is een boot huren aan het IJsselmeer altijd een goede keuze. Aan de westkant wordt het IJsselmeer begrensd door Noord-Holland. Hier zijn veel leuke jachthaventjes te vinden, zoals in Enkhuizen, Hoorn en Volendam. Huur bijvoorbeeld een boot in Enkhuizen en vaar zuidelijk richting Hoorn. Even van de boot af? Het sfeervolle Hoorn kent genoeg terrasjes en winkels. 
 
Benieuwd naar de overkant van het IJsselmeer? Steek het IJsselmeer dan dwars over naar het pittoreske Hindeloopen in de provincie Friesland. Vanuit hier kunt u ervoor kiezen Friesland verder te ontdekken via haar vele meren en kanalen. Of huur een zeilboot en meer bijvoorbeeld aan bij het plaatsje Sneek, waar iedere eerste zaterdag van Augustus de zogenaamde ´Sneekweek´ van start gaat. Deze week staat volledig in het teken zeilwedstrijden in verschillende categorieën, die voornamelijk plaatsvinden op het Sneekermeer. 
 
Een boot huren, bijvoorbeeld een zeilschip, aan het IJsselmeer leent zich ook perfect voor een bezoekje aan Volendam en de hoofdstad. Meer bijvoorbeeld aan in Volendam, en pak een bus richting Amsterdam. Proef de cultuur in deze beroemde stad en keer vervolgens terug om van verse vis te genieten in de haven van Volendam. 
 
Ook de provincie Flevoland grenst aan het IJsselmeer. Deze provincie is de jongste, en is grotendeels ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. Huur bijvoorbeeld een boot bij jachthaven Deko Marine in Lelystad, en zie het polderland vanaf het water. Vaar langs de polders de sluizen door het Ketelmeer, en vervolg je route langs het Veluwemeer, Eemmeer en Gooimeer. Dit is een rondje om de provincie Flevoland! Onderweg kunt u er ook voor kiezen te aan te meren in Zeewolde, of dolfijnen te bewonderen in het Dolfinarium van Harderwijk! 
 
Kortom, een boot huren aan het IJsselmeer is ideaal wanneer je wilt kunnen genieten van diverse jachthavens, en van de verschillende culturen in de drie provincies. 

Klimaat- en Windomstandigheden aan het IJsselmeer 

Het gematigde zeeklimaat van Nederland, mede door de invloed van de Noordzee, zorgt voor de beste weersomstandigheden om te varen in de maanden April tot en met November, met de warmste maand in Juli. En, ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er aan het IJsselmeer grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Nederland niet ongewoon! 

Bootverhuur > IJsselmeer

Boot huren aan het IJsselmeer

123 Bootverhuur

36139 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.