Bootverhuur > Italië > Lago Maggiore

Boot huren aan de Lago Maggiore

36351 reviews

Boot huren aan het Lago Maggiore

Een boot huren aan het Lago Maggiore doet u bij ons voordelig. Motorjacht of zeilboot, wel of geen schipper: kies altijd de boot die u wenst!

Klimaat rond het Lago Maggiore

Vanaf het voorjaar tot in het najaar heeft het Lago Maggiore een prettig klimaat om te varen, met temperaturen boven de 20 graden. Tussen juli en september valt de minste regen maar ook in deze maanden is de kans op een bui aanwezig. Tussen de lente en herfst zijn de windcondities ideaal om te varen. Vroeg in de ochtend, tot een uur of 9, waait over het meer een stevige noordenwind vanuit de bergen, de Tramontana. 

Havens bij het Lago Maggiore voor bootverhuur

U huurt bij ons een boot aan het Lago Maggiore in de havens:

Ispra
Porto di Lesa
Cantiere Nautico Barberis
Oggebbio


Bezienswaardigheden rond het Lago Maggiore

Vanuit bovenstaande havens maakt u prachtige vaartochten over het meer. Rond het Lago Maggiore liggen mooie stadjes om af te meren, zoals Verbania en Stresa aan de Italiaanse kant en Locarno in het Zwitserse deel. Ook zeker de moeite waard zijn de Borromeïsche eilanden met hun statige villa's, prachtige botanische tuinen en gezellige restaurants. Wilt u rustig varen? In het midden van het Lago Maggiore ligt het pittoreske Cannobio. Hier komt u minder vaarverkeer tegen.

Botenverhuur aan het Lago Maggiore met of zonder schipper

Een boot huren aan het Lago Maggiore doet u bij ons met of zonder schipper. Hebt u weinig of helemaal geen ervaring, dan is het prettig wanneer er een deskundige aan boord is. Gaat u liever zelf op pad? Voor huurboten onder Italiaanse vlag geldt dat op het Lago Maggiore een vaarbewijs vanaf 40,8 pk verplicht is.

Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.