Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Spanje > Lanzarote

Boot huren op Lanzarote

36 Bootverhuur

Boot huren Lazarote - Tips van Nautal

Lanzarote, tevens een UNESCO reservaat, is een intrigerend eiland met een uitzonderlijke geologie die bestaat uit meer dan 300 vulkaan kraters. Toch biedt dit eiland de perfecte omstandigheden om heerlijk te genieten. Prachtige stranden, adembenemende uitzichten en een ruim aanbod aan restaurants en barretjes. Het eiland heeft een buitenaards landschap die het beste per boot te bewonderen is. Een boot huren in Lanzarote is de perfecte optie om de veelzijdigheid van dit eiland in z’n volledigheid te bewonderen.  


Lanzarote bezienswaardigheden  en havens

In de meest noordelijke kust van de gemeente Arrecife wordt er gebruik gemaakt van 2 havens: de vissers haven genaamd Puerto de Naos en de hoofdhaven genaamd Puerto de los Mármoles, de derde meest belangrijke haven van de Canarische Eilanden. In de haven Puerto de Naos is er een wijd aanbod aan motorboten zowel als zeilboten


Puerto de Arrecife is de hoofdhaven van de stad Arrecife. Deze haven beschikt over 3 kilometer aanmeer oppervlak, 120 hectare vaar oppervlak en 450.000m2 aan landoppervlak. Genoeg plek om met uw boot aan te meren dus. In z’n oorsprong een vissershaven maar uitgegroeid tot een belangrijk economisch punt in de Oost Atlantische oceaan, dit door het toenemend toeristisch verkeer. De uitbrei projecten van deze haven zijn gericht op de verbetering van de infrastructuur voor containers, toeristische cruises en watersport. 


Andere havens waar uw in Lanzarote een boot kunt huren zijn: Puerto del Carmen, dat zich ten zuiden van het eiland bevindt, Puerto Deportivo Marina Rubicon, Puerto Calero en Puerto de Playa Blanca


Klimaat en zee condities

Het klimaat in Lanzarote wordt het beste beschreven als subtropisch, door de droge periodes en de warme temperaturen. De minimum temperatuur in dit eiland is 14°C in de winter en in de zomer is de maximum temperatuur 29°C. 
De wind in Lanzarote blaast constant en regelmatig, en biedt de ideale omstandigheden om een zeilboot of catamaran te varen. Er zijn zones voor een zeiler van elk niveau. Dankzij de gunstige weersomstandigheden in Lanzarote zijn er hier meerdere malen wereldkampioenschappen windsurf gehouden. 


Interesant om te weten…

Lanzarote heeft een prachtige zeebodem en glasheldere wateren, perfect voor de amateur diepzeeduiker. 
Puerto del Carmen is een verplichte bestemming wanneer u naar Lanzarote gaat. Dit stadje beschikt over prachtige stranden, rustige wateren en wordt omringd door rustige noch indrukwekkende natuur. Op de boulevard komen er allerlei toeristische activiteiten samen zoals winkels, restaurantjes en speelparadijzen voor de kinderen. En dit allemaal tegenover kilometers aan prachtige strand.
In het zuidoosten van het eiland bevindt zich het Timanfaya Nationaal Park, een van Lanzarotes hoofd atracties. In 1993 werd dit eiland een Biosfeerreservaat gedeclareerd door UNESCO.


Reizen

De meeste touristen pakken het vliegtuig naar het enige vliegveld in  het eiland ACE. Met de bus ben je in de hoofdstad binnen 10 minuten. 


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.