Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Griekenland > Lefkas

Boot huren op Lefkas

686 Bootverhuur

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren op Lefkas

Lefkas is een eiland gelegen aan de Ionische Zee en elk jaar trekt de schoonheid van de stranden en baaien veel toeristen om van de kust te genieten. Door  het huren van een boot op Lefkas heeft u naast de optie om te genieten van het prachtige eiland zelf, ook de mogelijkheid andere mooie Ionische eilanden te bezoeken terwijl u zich aan boord van uw boot bevindt. Lefkas is verbonden met het vasteland door middel van de zogenaamde ´drijvende´ brug. 

Havens en bezienswaardigheden op Lefkas

Dankzij de vele havens waar u kunt aanmeren en uw avontuur kunt beginnen, is het huren van en varen met een boot op Lefkas zeer aan te raden. 

De belangrijkste haven waar u zeilboten, catamarans en andere boten kunt huren is de Haven van Lefkas. Deze haven is gebouwd in 2002 en heeft 600 ligplaatsen, en is geschikt voor boten tot een lengte van wel 45 meter. 

Andere havens op het eiland zijn: 

Nidri Marina
Haven van Vlicho
Pergiali Marina
Vasiliki Marina
Sivota Port
Haven Nikiana

Wat te doen en waar te gaan in Lefkas

Nadat u uw boot heeft gehuurd, gaat u op pad om de prachtige baaien en stranden van het eiland te ontdekken. We raden aan om in ieder geval het Nidri-strand en het strand van Vassiliki te bezoeken, maar er zijn zoveel stranden dat het moeilijk is om het beste aan te bevelen, omdat ze allemaal worden gekenmerkt door een kristalheldere zee.

Als u een boot in Lefkas huurt, heeft u toegang tot het prachtige strand van Milos Beach dat alleen toegankelijk is aan boord van een boot. Zelfs het strand van Egremni, een van de meest verbazingwekkende in Lefkada, is niet bereikbaar vanaf het land en kan alleen per boot worden bereikt door de aardbeving die in 2015 plaatsvond. 

In de avond biedt elk dorpje langs het water leuke winkeltjes voor degenen die even hun benen willen strekken, terwijl de nachtbrakers ook goed vermaakt zullen worden door de vele aanwezige clubs en feesten. 

Windsurfen en kitesurfen zijn de meest populaire activiteiten in het zuiden van het eiland, perfect voor sportliefhebbers. Wie op zoek is naar traditionele dorppjes om te bezoeken, zitten goed bij Lefkas en omliggende dorpjes.

Klimaat en Weersomstandigheden op Lefkas 

De beste tijd om een boot te huren op Lefkas is tussen juli en september. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 23 graden, zeer aangenaam om te zeilen, terwijl het water in oktober 23 ° C bereikt, ideaal om in te duiken in het water na een heerlijke tocht rondom Lefkas.

De hoge temperatuur van de zee en de lage intensiteit van de winden zijn te wijten aan de beschutte positie van Lefkas en de Ionische eilanden in vergelijking met andere Griekse bestemmingen, zoals de Cycladen, waar de Meltemi sterker waait en de koude stromingen het water minder warm maken. 

Vervoer

Het eiland Lefkas heeft geen eigen luchthaven, maar de nabijgelegen luchthaven van Preveza (PVK, ook wel Aktion National Airport) is goed bereikbaar. Van daaruit kunt u uw gehuurde boot in Lefkas bereiken met het openbaar vervoer dankzij de brug die Lefkas met het vasteland verbindt. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.