Bootverhuur in Limburg

Limburg is een prachtige provincie om in te varen en het landschap is er heel anders dan in de rest van Nederland. Op de Maas en de Maasplassen geniet u van de groene natuur en kunt u in diverse steden en dorpen aanleggen. Gaat u een boot huren in Limburg, dan kunt u kiezen uit tal van routes. Vaar een of meerdere dagen langs de heuvelachtige landschappen en duik tijdens een pauze de stad in, of beoefen een van de vele watersporten in Eijsden of Maasbracht.

Een boot huren in Limburg is ideaal voor een korte vakantie waarin u deze Belgische provincie op een andere manier leert kennen. Uw vaartocht start net over de grens bij Nederland, dus u kunt ook kiezen voor een route door twee landen. Het klimaat in Belgisch Limburg is in de zomermaanden het aangenaamst, met temperaturen van ruim 20 graden. 

Hoeveel kost het om een boot te huren in Limburg?

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden: type boot, lengte, leeftijd, capaciteit, seizoen, duur van de charter, met of zonder schipper, extra's, enz.


 • Motorboten

1 week: vanaf € 1.795 in het laagseizoen en vanaf € 2.050 in het hoogseizoen

Met een schipper: vanaf 150 € per dag


De vele mogelijkheden van een boot huren in Limburg

Gaat u een boot huren in Limburg, wissel dan de rivier de Maas af met de aangrenzende plassen. Een boot huren in Limburg voor meerdere dagen is zeer aan te raden. De Maas stroomt van de Belgische grens tot aan Cuijk en baant zich hierbij een weg door het heuvelachtige groene landschap en langs dorpen en steden. Tijdens het varen op de Maas houdt u zoveel mogelijk stuurboordswal vanwege het verkeer op het water. De bruggen op de Maas hebben een grote doorvaarhoogte, wat met een motorboot of motorjacht geen probleem vormt. Besluit u voor meerdere dagen een boot te huren in Limburg, dan kunt u een vaartocht maken van het noorden naar het zuiden van de provincie. Zo komt u langs een aantal prachtige steden en natuurrijke gebieden.

Boot huren in Limburg in België met of zonder schipper

In ons aanbod vindt u boten waarmee u in Limburg in België met schipper kunt varen. Prettig wanneer u geen ervaring hebt. Trekt u graag uw eigen plan? Een boot huren zonder schipper kan bij ons ook! In België moet de boot korter zijn dan 15 meter en maximaal 20 kilometer per uur kunnen varen als u er zonder vaarbewijs het water mee op wilt. In ons aanbod vindt u boten om in Belgisch Limburg te varen met kleine of middelgrote gezelschappen, tot maximaal 8 personen.

Havens in Limburg in België

In Belgisch Limburg zijn genoeg vaarroutes die u kunt volgen. Volg bijvoorbeeld de Willemsroute via de Zuid-Willemsvaart richting Maastricht en helemaal door naar Luik. Onderweg komt u ook langs andere historische plaatsen die een stop waard zijn, zoals het pittoreske Rekem. Via de Maas kunt u doorvaren en afmeren bij gezellige Waalse plaatsen als Namen en Dinant. Een andere fraaie route is via Kinrooi naar de Maasplassen, waar u onderweg kunt afmeren bij jachthavens met veel (watersport)activiteiten.

Boot huren in Limburg: aanlegplaatsen

Door de lengte van de Maas en de vele aangrenzende plassen zijn de aanlegmogelijkheden talrijk. De grootste havens met aanlegplaatsen zijn:

 • Eijsden: jachthaven Portofino
 • Herten: Roermond City Marina
 • Maasbracht: Passantenhaven
 • Maasbracht: Van der Laan Yachting
 • Maastricht: 't Bassin
 • Maastricht: Maastricht Marina
 • Maastricht: Watersportvereniging MCC
 • Maastricht: WCS Treech '42
 • Roermond: jachthaven RWV Nautilus
 • Roermond: Resort Marina Oolderhuuske
 • Stevensweert: Stevensweert Marina
 • Venlo: WSV De Maas
 • Well: jachthaven Leukermeer

Bootverhuur > België > Limburg (België)

Boot huren in Limburg (België)

11 Bootverhuur

29833 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.