Huur een boot op Mallorca 

Een boot huren op Mallorca is een heerlijke manier om van dit prachtige eiland te genieten. De zon en zee geven een echt vakantiegevoel wanneer u op het water bent. Houd er rekening mee dat op Mallorca altijd een zeewind waait, die aan het eind van de middag wat aantrekt. De wind zorgt niet alleen voor verkoeling maar ook geregeld voor de nodige bewolking. Het is daarom altijd verstandig om de actuele weersverwachting te checken. 

Hoeveel kost het om een boot te huren op Mallorca?

Een boot huren op Mallorca kan al vanaf 199 euro per dag en 870 euro per week in het laag. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de verhuur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en gekozen extra's van invloed op de prijs. Als u met een schipper wilt huren moet u ongeveer 150 euro per dag aan uw budget toevoegen.

Afhankelijk van het type boot kunnen de kosten zijn:


  • Motorboten

1 dag: vanaf € 199 in het laagseizoen en € 215 in het hoogseizoen

1 week: vanaf € 1.300 in het laagseizoen en vanaf € 1.500 in het hoogseizoen

Schipper: vanaf 190 € per dag


  • Jachten 

1 dag: vanaf € 1.000 in het laagseizoen

1 week: vanaf € 4.900 in het laagseizoen

Schipper: vanaf 150 € per dag


  • Zeilboten

1 dag: vanaf € 250 in het laagseizoen en € 500 in het hoogseizoen

1 week: vanaf € 870 in het laagseizoen en vanaf € 2.250 in het hoogseizoen


  • Catamarans 

1 dag: vanaf € 880 in het laagseizoen

1 week: vanaf € 2.095 in het laagseizoen en vanaf € 2.095 in het hoogseizoen

Schipper: vanaf 200 € per dag

Havens op Mallorca

Het eiland heeft een uitstekende maritieme infrastructuur - perfect voor het huren van een boot naar keuze. De keuze van geschikte verankeringen is groot, er zijn 42 havens en 83 ankerbaaien, evenals geweldige mogelijkheden om zeilboten, motorboten, jachten, catamarans en RIBs te huren in verschillende havens van Mallorca.

In de volgende havens en jachthavens in Mallorca kunt u de juiste boot huren voor uw droomvakantie:

Bezienswaardigheden en tips voor uw bootcharter op Mallorca

De magie van Mallorca komt voort uit de vele facetten. Van het oude vissersdorpje tot de mega-jachthaven, van de hoge bergen van de Tramuntana tot lange stranden en kleine baaien, hier krijgt iedereen echt waar voor hun geld. Het beste van alles, de gemakkelijkste manier om alles te bereiken is door een boot te huren en te genieten van een onbeperkt uitzicht op het prachtige eiland Mallorca.

De vier verschillende kustgebieden bieden veel afwisseling. Tijdens een rondvaart met een gecharterde boot is er veel te ontdekken. De noordwestkust, de Serra de Tramuntana - een enorme bergketen met kliffen - zal u inspireren met zijn 1445 meter hoogte. De oostkust wordt doorsneden door het Serres de Llevant-gebergte en aan de zuidkust zijn talloze baaien en stranden, veilige ankerplaatsen en goed uitgeruste jachthavens.

De westkust heeft ook zijn charme. Hier is er zeer weinig scheepvaartverkeer en de kust is grotendeels natuurlijk. Vooral in het noordoosten van het eiland wordt jachtcharter aanbevolen, omdat er veel kleine baaien zijn die alleen per motorboot te bereiken zijn. Hier is ook de baai van Pollença, een van de beste zeil plekken van Europa.

Vanaf de waterkant is het gemakkelijk om deze baaien te bereiken. Het heldere water en de ongerepte stranden brengen een Caribische flair over. Huur een zeilboot of een catamaran op Mallorca en ontdek de rustige, onbekende kant van het eiland in kleine baaien met fijn zand en azuurblauw water.

Klimaat en weersomstandigheden in Mallorca

De beste tijd voor een bootcharter op het Balearische eiland Mallorca zijn de maanden april tot oktober. Hoewel het nauwelijks regent in de maanden juni, juli en augustus, kan de temperatuur oplopen tot wel 32 ºC, wat kan leiden tot hoge luchtvochtigheid. Als u de zomerse mediterrane hitte wilt vermijden, moet u uw bootcharter in het voorjaar plannen, van eind maart tot juni. Gedurende deze maanden zijn er zeer aangename temperaturen, die het leuke neveneffect opleveren dat de stranden leeg zijn en populaire pieren nog steeds vrij zijn.

Degenen die de zee op varen, kunnen een lichte tot middelmatige bries verwachten. U kunt het weer echter niet het hele jaar door verwachten. Alleen vanaf juni wordt de zee verwarmd tot 20 ºC, en eind augustus bereikt deze 25 ºC. Maar zelfs de winter kan een aantrekkelijke reistijd zijn. In de winter daalt de temperatuur zelden onder de 5 ºC. In Mallorca zijn er ongeveer 300 dagen zon per jaar, wat betekent dat de zon dus vaak wordt gezien, zelfs in de winter. Bovendien trekken de charterbedrijven vaak aan met extreem lage prijzen.

Bijzondere vaarroutes op Mallorca

Vanuit de verschillende havens op Mallorca maakt u prachtige vaartochten. Kies bijvoorbeeld een meerdaagse route naar een van de andere Balearen-eilanden, zoals Menorca of Ibiza. U kunt ook rond Mallorca varen en onderweg in verschillende havens afmeren. Een rondreis duurt ongeveer een week. Indien u een rustige vaarroute in gedachten hebt, kies dan voor een boottocht langs de zuidoostkant van het eiland.

Bootverhuur op Mallorca met of zonder schipper

In ons aanbod vindt u een grote selectie aan boten om te varen bij Mallorca of voor een meerdaagse tocht naar een van de andere eilanden van de Balearen. De boten bieden plaats voor een ruim aantal passagiers. Zo kunt u een catamaran huren voor 145 personen! Op veel boten in ons aanbod kunt u overnachten. Ook is veelal de schipper bij de prijs inbegrepen. Gaat u liever zelf op pad? Houd er dan rekening mee dat een vaarbewijs deel 1 en 2 verplicht is op een boot vanaf 9,5 pk.

Aankomst op het eiland Mallorca

Voor velen zal deze vraag niet ontstaan, omdat één ding vrij zeker is: De snelste en gemakkelijkste manier om naar Mallorca te reizen, is per vliegtuig. Dat is waarom veel toeristen ook het vliegtuig kiezen als vervoermiddel. Vluchten naar Palma de Mallorca worden op handige wijze aangeboden door veel luchtvaartmaatschappijen vanaf verschillende locaties in Nederland. Eenmaal aangekomen in Palma, kunt u gemakkelijk en goedkoop bussen nemen richting de verschillende steden van het eiland. Vraag ons om een ​​transfer vanaf de luchthaven. Dit wordt tegelijkertijd door veel charterbedrijven aangeboden.

Bootverhuur > Spanje > Mallorca

Boot huren op Mallorca

854 Bootverhuur

36139 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.