Boten en jachten gemakkelijk en goedkoop huren

Boot huren op Menorca

1-20 van 194

Reviews van andere klanten

380 reviews

 • Amanecer fondeado en una cala resguardada del viento,hacer unas 12 millas cada tarde y pedir plaza de atraque con antelacion en los Puertos,para cenar y callejear por la mañana en Mahon,Fornells o Ciutdadella.Bucear en Cala Blanca y Punta Prima.Macarella muy estresante con tantos barcos y neumáticas auxiliares,aunque es maravillosa y hay que darse un bañito al menos .En Mahón visita la Fortaleza ,desde la mar impresiona,pero recorrer sus pasadizos a pié, pone la piel de gallina.

  Paloma A. huurde een Bavaria 36 Cruiser

  Gepubliceerd 8 aug. 2016

Klantbeoordelingen Menorca

380 reviews

 • Amanecer fondeado en una cala resguardada del viento,hacer unas 12 millas cada tarde y pedir plaza de atraque con antelacion en los Puertos,para cenar y callejear por la mañana en Mahon,Fornells o Ciutdadella.Bucear en Cala Blanca y Punta Prima.Macarella muy estresante con tantos barcos y neumáticas auxiliares,aunque es maravillosa y hay que darse un bañito al menos .En Mahón visita la Fortaleza ,desde la mar impresiona,pero recorrer sus pasadizos a pié, pone la piel de gallina.
  Evaluatie

  huurde een Bavaria 36 Cruiser

  Gepubliceerd 8 aug. 2016

 • Intentar visitar tanto las calas del sur como las del norte, muy distintas unas de otros (hace falta buena mar para ir al norte y hay muchas menos calas). Los restaurantes del puerto son muy buenos, sobre todo S'Amarador y Café Balear. El hotel Can Faustino muy bueno.
  Evaluatie

  huurde een Beneteau flyer 550

  Gepubliceerd 18 jul. 2016

 • Tanto las calas del Sur como el Oeste. La Ciutadella es un encanto pasear por sus calles. La isla está repleta de verde naturaleza. Y el turismo aunque a veces pueda resultar agobiante, es un turismo respetuoso y que no llama la atención en lo malo.
  Evaluatie

  huurde een Open 450

  Gepubliceerd 5 okt. 2017

 • Beaucoup de monde sur les plages accessibles par la route, en août, donc nous recommandons le bateau Itinéraire à choisir en fonction du vent Emporter le picnic à bord car pas de paillotes Beaux paysages et beaucoup de poissons
  Evaluatie

  huurde een Jeanneau Cap Camarat 625WA

  Gepubliceerd 20 aug. 2017

 • nous avions un vent de sud pendant 5 jours , donc nous etions sur la cote nord , l ile colomb est une super place pour mouiller , fornell aussi surtout si vous avez besoin de faire quelques ravitaillements je recommande vraiment ....
  Evaluatie

  huurde een Beneteau First 36.7

  Gepubliceerd 21 aug. 2016

Zie alle beoordelingen

Boot huren Menorca - Tips van Nautal

De bewoners van het eiland Menorca leven een rustig, kalm en vredig leven. Het eiland heeft een oppervlakte van 701 vierkante meter en bevindt zich ten westen van de Middellandse Zee. De hoofdstad Mahon, bevindt zich aan de oostkust en is de 3e meest bevolkte stad van de Balearische Eilanden. Menorca is door UNESCO Biosfeer Reservaat benoemd. 


Havens

Als u van plan bent om een boot te huren in Menorca is het van belang om te weten waar u kunt aanmeren.


De haven van Mao, aan de oostkust van het eiland, is een van de grootste natuur havens van de wereld. U kunt op een kleine afstand van de stad verankeren, genieten van de glasheldere wateren en de natuur bewonderen die deze haven omringt. 


De poort van de Ciutadella bevindt zich ten westen van het eiland en wordt een historische haven beschouwd, er was al verkeer per boot in deze haven sinds de Middeleeuwen. In deze haven moet u rekening houden met rissagues, sterke stijging en daling van de waterspiegel door de getijde. 


Fornells biedt ook de mogelijkheid om met de boot aan te meren of te ankeren. Als u een stop maakt in deze vissersdorp kunt u genieten van een van de meest begeerde gerechten in de zone, Kreeft soep of Caldereta de Langosta.


De Cala’n Bosch profiteert van een geprivilegieerde ligging  aan de zuidoost kust van Menorca, en is de meest dichtbijzijnde sporthaven van het eiland Mallorca. Deze haven bevindt zich naast de Kaap van Artruix een van de mooiste natuurlijke kapen ten zuiden van het eiland. Let op! Deze haven heeft een maximale doorvaarthoogte van 6.80m en een maximale diepte van 1.50.


Es Grau is een kleine vissershaven beschermd door natuur, deze beschikt over een groot zandstrand. Door de ondiepe wateren worden er hier veel pedel boten en kajaks verhuurd. 


Ten slotte de Haven van Addaida, deze bevindt zich in de S’Albufera des Grau Natuurpark en het Zee Reservaat ten noorden van Menorca. Een populaire om per boot te bezoeken om hier te snorkelen en vissen. 


Menorca heeft een wijd aanbod aan verborgen strandjes van paradijselijke schoonheid. U kunt kiezen tussen een boot of catamaran huren in Menorca. We raden ook aan om de Llaut, en lokaal type boot, te halen.


Klimaat en winden

Een vaarvakantie in Menorca garandeert een relaxte vakantie met een aangenaam klimaat. Menorca heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 16.7 graden. 
Een belangrijk aspect aan de meteorologie van Menorca is de winden. De meest prominente wind is de Tramontana, een sterke, koude en droge wind. Het is belangrijk om te weten welke wind die dag waait voor u gaat varen. 


Interessant om te weten

De stranden en baaien zijn ongetwijfeld Menorca´s grootste schat. Deze glasheldere blauwe wateren zullen u het gevoel geven dat u zich in het Caribisch gebied bevindt. Er zijn stranden die alle wensen voldoen, van toeristische stranden tot verstopte baaien weg van de bewoonde wereld. Het is een werkelijk genot om hier een boot aan te meren.

Er zijn modder stranden waar zwemmers hun gezichten mee insmeren door de reinigende eigenschappen van dit dunne zand.  

Om in de baai Cala Macarella, en haar kleine zus Macarelleta, een plek te vinden zult u de wekker moeten zetten door de grote drukte tijdens de zomer. De Macarelleta is overigens een nudisten strand.  

Es Talaier, een baai die verrast door de afwezigheid aan toeristen, bevindt zich tussen Son Saura en Cala Turqueta. Deze baai is gemakkelijk te bereiken, eenmaal hier zult u genieten van typisch ongerepte mediterrane natuur. 

De grote diversiteit in dit eiland biedt de mogelijkheid om vele endemische soorten te bewonderen samen met prachtige zeebodems. 

Vervoer

Vanuit Nederland is Menorca het beste te bereiken per vliegtuig. Het vliegveld bevindt zich 4.5 km van Mahon af. Het is wordt aangeraden om een auto te huren of een boot huren natuurlijk. 


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.