Bootverhuur > Nederland

Boot huren in Nederland

37752 reviews

Huur zeilboot Bavaria 45 CRUISER in Burgemeester de Hooppark, Friesland

Zeer fraai en ruim zeiljacht. Moderne snelle zeiler door Farr Yachtdesign

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon

Zeilboot Bavaria 45 CRUISER (2010, opknapbeurt 2019) 14,27 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 4 badkamers 10 plaatsen 8 Slaapplaatsen Burgemeester de Hooppark (Friesland)
vanaf € 236 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorjacht Treffer 42 AK in Heerenveen, Nederlands, Friesland

Vaar met 6 tot 8 personen over de Friese meren

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon
Motorjacht Treffer 42 AK (2000) 12,50 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Heerenveen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 100 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Nederland 

Via Nautal kunt u een boot huren in Nederland met of zonder schipper: zeilboten, catamarans, motorboten en veel meer, in Nederland of op een andere bestemming. Flexibele annulering of datumwijziging is mogelijk bij bepaalde boten tot 15 dagen voor het inchecken. Nederland staat bekend om zijn vele wateren en is dan ook zeer geschikt voor uw zeilvakantie. 


Wat kost het huren van een boot in Nederland?

Het huren van een boot in Nederland kan al vanaf  90 euro per dag en vanaf 400 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen is de prijs voor het huren van een boot in Nederland gemiddeld 150 euro per dag en 700 euro per week. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de verhuur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en gekozen extra's van invloed op de prijs. Als u met een schipper wilt huren moet u ongeveer 180 euro per dag aan uw budget toevoegen.


Is het mogelijk om een boot te huren in Nederland met of zonder schipper? 

Het huren van een boot in Nederland met schipper is ideaal als u optimaal wilt genieten van het varen terwijl u meegenomen wordt naar de mooiste plekken in de omgeving. U kunt een boot huren in Nederland zonder schipper als u het juiste vaarbewijs bezit of als er boten te huur zijn die geen vaarbewijs vereisen. Het is ongetwijfeld een mooie ervaring om zelf te varen.


Welk vaarbewijs heb ik nodig in Nederland?

In Nederland zijn er drie mogelijkheden. Er is geen vaarbewijs nodig als de boot kleiner is dan 15 meter en minder snel dan 20 km per uur. Vaarbewijs 1 is nodig voor het varen met krachtigere boten op rivieren, kanalen en meren. Met vaarbewijs 2, tenslotte, kunt u op de open zee varen.


Hoe is het weer in Nederland?

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het er gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met juli als warmste maand. De kustprovincies in het westen, zuidwesten en noorden hebben doorgaans zachter weer dan de Oostelijke provincies, perfect dus om een boot te huren voor een uitstapje naar één van bovengenoemde bestemmingen.


Waar te varen in Nederland? 

Door een boot te huren in Nederland ziet u het land op een andere manier. Hier huurt u onder meer motorboten, zeiljachten en sloepen met veel voordeel! Een boot huurt u bij ons in diverse havens, zoals bij:


  • het Groene Hart
  • de Loosdrechtse Plassen
  • het IJsselmeer
  • het Sneekermeer
  • de Vinkeveense Plassen
  • het Veerse Meer
  • de Vecht


Wat te doen in Nederland?

Nederland kent meerdere vaargebieden, waarvan de populairste in en rondom Friesland en Noord-Holland liggen.

Meer bijvoorbeeld aan bij het plaatsje Sneek, waar iedere eerste zaterdag van Augustus de zogenaamde ´Sneekweek´ van start gaat. Deze week staat volledig in het teken van zeilwedstrijden in verschillende categorieën, die voornamelijk plaatsvinden op het Sneekermeer. Ook kunt u ervoor kiezen om te varen via het IJssel- en Markermeer langs de vele pittoreske havensteden en zo uw tocht vervolgen. Bezoek Enkhuizen, Hoorn en Lemmer, en proef de lekkerste Hollandse garnalen. Omdat er geen aanzienlijke stromingen zijn en er veel ruimte is, is een boot huren rondom het IJsselmeer altijd een goede keuze. 


  • Genoeg van het hoge Noorden? Neem dan eens een kijkje in Zeeland in het Zuid-Westen van Nederland

Huur een boot in Zeeland en vaar voor een avontuurlijke zeiltocht over de Zeeuwse wateren. Hier zijn er getijden, stromingen (de Oosterschelde) en over het algemeen meer zeil-verkeer. Toch liever wat rustiger? Vaar dan richting de afgesloten zeearmen, en met een klein beetje geluk zult u hier zeehonden en bruinvissen aantreffen. 

Haal het meeste uit uw bezoek aan Zeeland en ontdek de vissersdorpen en proef de smaken van zee. Hier vindt u de meest pittoreske middeleeuwse dorpjes van Nederland met een heel eigen karakter. Absolute aanraders zijn de lokale hoofdstad Middelburg en Vlissingen, met een van de grootste havens van Nederland. 

Voor wie ook op culinair vlak wil genieten, is er nog Yerseke. Hier vindt u de beste mosselen en oesters. U kan er bovendien een rondleiding krijgen in de oesterputten. 


  • Varen op kanalen en grachten door de steden 

Naast de talrijke plekken waar u kan varen midden in de natuur, zijn er natuurlijk ook ontelbare kanalen en grachten die zich lenen tot een droomvaartocht in Nederland. De bekendste stad voor boottochten is natuurlijk Amsterdam. Met haar 165 grachten biedt deze stad eindeloze mogelijkheden voor het huren van een boot. 

Naast Amsterdam, heeft Nederland nog heel wat steden die doordrenkt zijn met kanalen en grachten. Utrecht bijvoorbeeld is een andere stad waar u een boot kan huren om de binnenstad te ontdekken vanop het water. Heeft u het meer voor kleine steden? Dan zijn Leeuwarden, Dordrecht en Amersfoort misschien wel voor u. 


Wilt u graag een boot huren in Nederland? Een waterrijk land als Nederland heeft talloze vaarroutes. Huur een sloep en ontdek het oude centrum van mooie steden als Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden of Middelburg. Leuk voor het hele gezin is de actieve Woudaaproute in Friesland. Of ontdek de Friese elf steden vanaf het water! Liefhebbers van gezelligheid en watersporten doen een rondje op het Veerse Meer met een motorboot in Zeeland en meren af in charmante dorpjes zoals Veere en Kortgene. 

Zoekt u liever de stilte op in authentieke natuurgebieden? Huur dan een boot in de omgeving van De Biesbosch en bewonder de groene oevers en uitgestrekte wilgenbossen. Ook de Loosdrechtse Plassen in het Groene Hart zijn een prachtig natuurmonument. Hier komt u meer te weten over turfwinning en de bijzondere legakkers. De Loosdrechtse en de Vinkeveense Plassen zijn bovendien goed te combineren met een vaartocht op de Vecht.


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie.