Bootverhuur > Boten Nederland

Boot huren in Nederland

45001 reviews

Huur zeilboot Bavaria 45 CRUISER in Burgemeester de Hooppark, Friesland

Zeer fraai en ruim zeiljacht. Moderne snelle zeiler door Farr Yachtdesign


Zeilboot Bavaria 45 CRUISER (2010, opknapbeurt 2019) 14,27 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 4 badkamers 10 plaatsen 8 Slaapplaatsen Burgemeester de Hooppark (Friesland)
vanaf € 386 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Nederland 

Wilt u graag een boot huren in Nederland? Maak een prachtige vaartocht door de natuur, of door de grachten van de stad. Kijk ver uit over het uitgestrekte platteland en maak mee hoe bruggen en sluizen met een druk op de knop voor u open worden gedaan. Ontdek Nederland bijvoorbeeld vanaf het IJsselmeer, en raak bekend met talloze havenstadjes in Friesland. Liever richting de hoofdstad? Meer aan bij de oude vissersdorpjes in Noord-Holland. Nautal helpt u op weg langs de zanderige duinen die Nederland rijk is en de dijken die Nederland beschermen tegen de zee. Bij Nautal zijn er meer dan 550 boten te huur in Nederland. Kies de boot van je dromen uit het grootste aanbod aan bootverhuur in Nederland!


Wat kost het huren van een boot in Nederland?

De prijs van het huren van een boot in Nederland is afhankelijk van een aantal factoren, zoals onder andere het boottype. In Nederland kunt u kiezen uit een breed aanbod, zo is er altijd een boot die bij u past. Naast het boottype is ook de grootte van de boot van invloed op de prijs, net als het vaarseizoen en de lengte van de verhuur. In het laagseizoen profiteer je van extra lage prijzen, waardoor je goedkoop een boot kunt huren. Vul de datum van vertrek en de lengte van de verhuur in om actuele informatie te krijgen over de verhuur. Let op! Soms worden er extra kosten bij de verhuur gerekend, bijvoorbeeld voor de brandstofconsumptie. Hieronder vind je een overzicht van mogelijke prijzen per boot type:


Een motorboot huren in Nederland:

  • Vanaf 50 euro per dag
  • Vanaf 352euro per week


Een zeilboot huren in Nederland:

  • Vanaf 59 euro per dag
  • Vanaf 410 euro per week


Een motorjacht huren in Nederland

  • Vanaf 86 euro per dag
  • Vanaf 604 euro per week


Kun je een boot met of schipper huren in Nederland?

Natuurlijk kan u bij Nautal een boot zonder schipper huren in Nederland als u over het juiste vaarbewijs beschikt of een boot waarbij geen vaarbewijs verplicht is huurt. Wanneer u zich volledig wilt ontspannen terwijl u niet na hoeft te denken over de technische aspecten van het varen, kan u een boot met schipper huren. Zo hoeft u zich tijdens uw vakantie nergens zorgen over te maken en kan u zich laten leiden naar de mooiste plekjes. 

Met of zonder schipper, een boot huren is een geweldige ervaring. 


Heb ik een vaarbewijs nodig om een boot te huren in Nederland?

Wanneer u een boot zonder schipper huurt zijn er twee opties. U kan een boot huren met vaarbewijs, maar u kan natuurlijk ook een boot zonder vaarbewijs huren. In Nederland heeft u namelijk geen vaarbewijs nodig wanneer de boot niet langer is dan 15 meter en niet harder kan dan 20 kilometer per uur. Voor boten waar u een vaarbewijs voor nodig heeft, geldt over het algemeen dat vaarbewijs 1 voldoende is. Als u op grotere wateren wilt varen, kan het zijn dat u ook vaarbewijs 2 nodig heeft. 


Wat is er te doen met de boot in Nederland?

Er zijn vele verschillende mogelijkheden als u een boot huurt in Nederland. Zo kan u op avontuur gaan in één van de mooie provincies die ons land heeft. Hier kan u genieten van de Nederlandse landschappen en wateren. Wij hebben de leukste opties en mooiste vaargebieden voor u op een rijtje gezet.


Watersport

Nederland heeft veel watersportgebieden, waar u naar hartenlust kan varen, duiken, vissen, surfen, zwemmen en nog veel meer watersporten kan beoefenen! Bij Nautal kan u vaak ook optionele extra watersportartikelen bij uw boot huren, zo kan u tijdens uw vaarvakantie genieten van nog meer avontuurlijke mogelijkheden


Friesland

Er zijn veel vaargebieden waar u kan varen in Nederland. In Friesland en Noord-Holland liggen misschien wel de populairste wateren. In Friesland vind u de vele bekende Friese meren. Via kanalen, sluizen en bruggen is het mogelijk om heel Friesland door te varen en de verschillende meren te ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld de Fluessen, het Koevordermeer, het Slotermeer en het Sneekermeer. Tijdens uw vaarroute kan u ook verschillende mooie Friese dorpen en steden vanaf het water bewonderen. Dit geeft u een uniek perspectief op steden zoals Leeuwarden, Lemmer, Sneek, Grou, Drachten en Harlingen. Wist u dat u ook de Elfstedentocht per boot af kan leggen? Zeker een leuke uitdaging! Door deze mooie mogelijkheden is Friesland ideaal wanneer u een boot huurt voor de vakantie. Sneek staat bekend als een populaire Friese startlocatie Friese om boten te huren in Nederland.


Noord-Holland

In Noord-Holland ligt het Groene hart, een relatief dunbevolkt veenweide gebied. Hier vind je de bekende Loosdrechtse Plassen en Vinkeveense Plassen. Het bijzondere aan dit gebied is dat het een groot natuurgebied is dat tussen alle grote steden van de randstad gelegen is, met onder andere Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De meren in het gebied bieden veel recreatiemogelijkheden en zijn hierdoor ideaal voor een dagje genieten op het water. Houdt u meer van een stedelijke omgeving? Wat dacht u van een rondvaart met een privéboot door de stad. Niet alleen Amsterdam en Rotterdam, maar ook Utrecht zijn ideale steden om een boot te huren in Nederland. Vanaf de typische grachten in deze steden zie je prachtige historische gebouwen en kun je overal aanleggen voor een lekkere versnapering.


Zeeland

In Zeeland vind u ook genoeg mooie wateren om een route af te leggen. Denk aan het Veerse Meer, het Grevelingenmeer en het Haringvliet. Stuk voor stuk heerlijke recreatiegebieden. Als u op zoek bent naar iets meer uitdaging kan u er ook voor kiezen om te gaan varen op een van de twee grootste wateren van Nederland: De Oosterschelde en de Westerschelde. Hier vind u vele verschillende soorten planten, bomen en dieren. Ook zijn er verschillende leuke steden waar u langs of door heen kan varen en genoeg mooie plekken om aan te meren.


Nog meer locaties

Er zijn zoveel mooie plekken te verkennen met een boot in Nederland. Zoals nationaal park de Biesbosch, in Brabant. Een populaire locatie door de mooie natuur en mogelijkheden om te genieten van het Nederlandse landschap. Hier kan u heerlijk even de rust op zoeken.

Daarnaast zijn er ook wateren die perfect zijn voor zeilers zoals het IJsselmeer, het Markermeer, het IJmeer en de Waddenzee. Stuk voor stuk mooie wateren die een echte uitdaging vormen voor de ervaren schipper. Via de Waddenzee kan u de waddeneilanden bezoeken. Altijd al eens de oversteek willen maken? Huur een boot bij Nautal!


Wat zijn populaire plaatsen om een boot te huren in Nederland?

Zoals gezegd zijn er veel populaire plaatsen om een boot te huren in Nederland. Kies bijvoorbeeld een boot uit ons aanbod in de provincies Friesland, Noord-Holland, Zeeland of maak een vaartocht door het Groene Hart!


Hoe zijn de weersomstandigheden in Nederland

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in juli. De kustprovincies in het westen, zuidwesten en noorden doorgaans zachter weer dan de Oostelijke provincies, perfect dus om een boot te huren voor een uitstapje naar een van de vele prachtige bestemmingen. 

 

Hoe kom ik bij de juiste haven in Nederland?

Alle bestemmingen in Nederland zijn zowel via de weg met de auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Via de snelwegen kan u al binnen een paar uur van Maastricht naar Friesland varen. Zo kan u al op één dag een hele nieuwe omgeving ontdekken. Op de website van Nautal is er per boot een kaart toegevoegd, waarop u kunt zien waar de havens zich bevinden.


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie