FAQs

Waar te varen in Nederland? 

Dichtbij huis heeft u de keuze uit vele fantastische vaarlocaties zoals Friesland, Utrecht, Amsterdam, Veerse Meer, Harderwijk en Zeeland.

Wat kost het huren van een boot in Nederland?

Een kleine zeilboot in het laagseizoen kost rond €1000 per week en kleine motorboten tot 15 pk zijn al voor 150 € per week verkrijgbaar. Kleine zeilboten zijn meestal betaalbaar en goedkoper dan jachten, welke als ze klein zijn vanaf 1500 € per dag kunnen kosten.

Welk vaarbewijs heb ik nodig in Nederland?

In Nederland zijn er drie mogelijkheden; er is geen vaarbewijs nodig als de boot kleiner is dan 15 meter en minder snel dan 20 km per uur, vaarbewijs 1 is nodig voor het varen en meer krachtige boten op rivieren, kanalen en meren en met vaarbewijs 2 kunt op de open zee varen.

Bootverhuur in Nederland

Door een boot te huren in Nederland ziet u ons land op een andere manier. Hier huurt u onder meer motorboten, zeiljachten en sloepen met veel voordeel! Een boot huurt u bij ons in diverse havens, zoals bij:

  • het Groene Hart
  • de Loosdrechtse Plassen
  • het IJsselmeer
  • het Sneekermeer
  • de Vinkeveense Plassen
  • het Veerse Meer
  • de Vecht


Kies de meest geschikte boot

Weet u al met welke boot u Nederland gaat ontdekken? Via Nautal kiest u uit snelle RIBs, comfortabele sloepjes en van jetski´s tot catamarans en jachten. Afhankelijk van de lengte van uw tocht, prijs, bestemming, weersomstandigheden, ervaring én voorkeur kunnen wij als platform u helpen de juiste boot te kiezen, voor u én uw gezelschap. Kies onder andere uit huren van een boot met schipper, zonder schipper voor het door u gewenste aantal personen.

Vaargebieden in Nederland

Nederland kent meerdere vaargebieden, waarvan de populairste in en rondom Friesland en Noord-Holland liggen.

  • Huur een boot in Friesland, vaar over de Friese Meren en bezoek Friesland via haar vele meren en kanalen

Meer bijvoorbeeld aan bij het plaatsje Sneek, waar iedere eerste zaterdag van Augustus de zogenaamde ´Sneekweek´ van start gaat. Deze week staat volledig in het teken zeilwedstrijden in verschillende categorieën, die voornamelijk plaatsvinden op het Sneekermeer. Ook kunt u ervoor kiezen om te varen via het IJssel- en Markermeer langs de vele pittoreske havensteden om je tocht te vervolgen. Bezoek Enkhuizen, Hoorn en Lemmer, en proef de lekkerste Hollandse garnalen. Omdat er geen aanzienlijke stromingen zijn en er veel ruimte is, is een boot huren rondom het IJsselmeer altijd een goede keuze. 

  • Genoeg van het hoge Noorden? Neem dan eens een kijkje in Zeeland in het Zuid-Westen van Nederland

Huur een boot in Zeeland en ga voor een avontuurlijke zeiltocht over de Zeeuwse wateren. Hier vindt u getijden, stromingen (de Oosterschelde) en over het algemeen meer zeil-verkeer. Toch liever wat rustiger? Vaar dan richting de afgesloten zeearmen, en met een klein beetje geluk zult u hier zeehonden en bruinvissen aantreffen. 

  • Boot te huren in Zuid-Holland waar zich het Groene Hart bevindt

Wilt u graag een boot huren in Nederland? Een waterrijk land als Nederland heeft talloze vaarroutes. Huur een sloep en ontdek de binnenstad van mooie steden als Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden of Middelburg. Leuk voor het hele gezin is de actieve Woudaaproute in Friesland. Of ontdek de Friese elf steden vanaf het water! Liefhebbers van gezelligheid en watersporten doen een rondje Veerse Meer met een motorboot in Zeeland en meren af in charmante stadjes zoals Veere en Kortgene. Zoekt u liever de stilte op in authentieke natuurgebieden? Huur dan een boot in de omgeving van De Biesbosch en bewonder de groene oevers en uitgestrekte wilgenbossen. Ook de Loosdrechtse Plassen in het Groene Hart zijn een prachtig natuurmonument. Hier komt u meer te weten over turfwinning en de bijzondere legakkers. De Loosdrechtse en de Vinkeveense Plassen zijn bovendien goed te combineren met een vaartocht op de Vecht.

Dit gebied vormt een beschermd natuurgebied en kenmerkt zich door internationaal zeldzame en unieke landschapskwaliteiten. Het Groene Hart wordt omgeven door de Randstadring (met onder andere Rotterdam, Den Haag en Amsterdam), en is beroemd om haar recreatie- en watersport mogelijkheden en haar natuur. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Vechtplassen of bewonder moerassen en moerasbossen. Klaar voor een klein uitstapje? In het Groene Hart vindt u ook vele recreatieve fiets- en wandelroutes. Kortom, huurt u een boot in Zuid-Holland, dan kunt u de schoonheid van de grote steden in de Randstad afwisselen met de rust van het Groene Hart. 

Weersomstandigheden in Nederland

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in Juli. De kustprovincies in het Westen, Zuidwesten en Noorden doorgaans zachter weer dan de Oostelijke provincies, perfect dus om een boot te huren voor een uitstapje naar één van bovengenoemde bestemmingen.

Boot huren in Nederland zonder vaarbewijs

Een boot huren in Nederland kan prima zonder vaarbewijs. In dit geval huurt u een boot die minder dan 15 meter lang is en die niet harder gaat dan 20 kilometer per uur. Bij het betreden van de boot krijgt u instructies hoe deze te besturen. Wilt u een boot in Nederland huren die langer is of die harder kan, maar hebt u geen vaarbewijs? Kies dan voor een boot inclusief schipper. Hebt u wel een vaarbewijs, dan hebt u alle keus uit ons uitgebreide en gunstig geprijsde aanbod!

Bootverhuur > Nederland

Boot huren in Nederland

743 Bootverhuur

35139 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.