Bootverhuur > Nederland

Boot huren in Nederland

42785 reviews

Huur zeilboot Bavaria 45 CRUISER in Burgemeester de Hooppark, Friesland

Zeer fraai en ruim zeiljacht. Moderne snelle zeiler door Farr Yachtdesign


Zeilboot Bavaria 45 CRUISER (2010, opknapbeurt 2019) 14,27 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 4 badkamers 10 plaatsen 8 Slaapplaatsen Burgemeester de Hooppark (Friesland)
vanaf € 386 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorjacht Treffer 42 AK in Heerenveen, Nederlands, Friesland

Vaar met 6 tot 8 personen over de Friese meren

Motorjacht Treffer 42 AK (2000) 12,50 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Heerenveen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 100 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Nederland 

Wil je graag een boot huren in Nederland? Maak een prachtige vaartocht door de natuur, of door de grachten van de stad. Kijk ver uit over het uitgestrekte platteland en maak mee hoe bruggen en sluizen met een druk op de knop voor u open worden gedaan. Ontdek Nederland bijvoorbeeld vanaf het IJsselmeer, en raak bekend met talloze havenstadjes in Friesland. Liever richting de hoofdstad? Meer aan bij de oude vissersdorpjes in Noord-Holland. Nautal helpt u op weg langs de zanderige duinen die Nederland rijk is en de dijken die Nederland beschermen van de zee. Bij Nautal zijn er meer dan 500 boten te huur in Nederland. Kies de boot van je dromen uit het grootste aanbod aan bootverhuur in Nederland!

Wat kost het huren van een boot in Nederland?

Wat het kost om een boot te huren in Nederland is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is natuurlijk het boottype van invloed. Je kunt kiezen uit een breed aanbod in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld een motorboot huren in Nederland vanaf 395 euro per week. Voor een zeilboot betaal je vanaf 410 euro per week. Je kunt ook een motorjacht huren in Nederland vanaf 700 euro per week. De prijzen zijn per week aangegeven, maar je kunt natuurlijk ook een boot huren voor een dag in Nederland. Naast het boottype is ook de grootte van de boot van invloed op de prijs, net als het vaarseizoen en de lengte van de verhuur. In het laagseizoen profiteer je van extra lage prijzen, waardoor je goedkoop een boot kunt huren. Vul de datum van vertrek en de lengte van de verhuur in om actuele informatie te krijgen over de verhuur. Let op! Soms worden er extra kosten bij de verhuur gerekend, bijvoorbeeld voor de brandstofconsumptie.

Kun je een boot met of schipper huren in Nederland?

Natuurlijk kun je bij Nautal een boot zonder schipper huren in Nederland, maar wanneer je voor volledige ontspanning gaat tijdens je vaarvakantie kun je ook een boot huren met schipper in Nederland. Hoe dan ook garanderen we dat je vaartrip een echt avontuur wordt.

Heb je een vaarbewijs nodig om een boot te huren in Nederland?

Wanneer je een boot zonder schipper huurt zijn er twee opties. Je kunt een boot huren met vaarbewijs, maar je kunt natuurlijk ook een boot zonder vaarbewijs huren. In Nederland heb je namelijk geen vaarbewijs nodig wanneer de boot niet langer is dan 15 meter en niet harder kan dan 20 kilometer per uur. Er zijn een heleboel boten die binnen deze grenzen vallen, maar wanneer je een speedboot zonder schipper wilt huren in Nederland zul je waarschijnlijk een vaarbewijs nodig hebben. Voor boten waar je een vaarbewijs voor nodig hebt, geldt dat je genoeg hebt aan vaarbewijs 1, maar als je op de grote wateren wilt varen, heb je ook vaarbewijs 2 nodig.

Wat is er te doen met de boot in Nederland?

Nederland heeft veel vaargebieden, waar je naar hartenlust kunt varen, duiken, vissen, surfen, zwemmen en nog veel meer watersporten kunt beoefenen! Bij Nautal kun je vaak ook als optionele extra watersportartikelen huren, zodat je vaarvakantie een waar succes wordt.

Er zijn veel vaargebieden waar je kunt varen in Nederland. In Friesland en Noord-Holland liggen misschien wel de populairste wateren. In Friesland kun je varen over de bekende Friese Meren en een vaarroute afleggen over de kanalen. Ideaal wanneer je een boot huurt voor de vakantie. In het speciaal staat Sneek bekend als een populaire Friese plaats om boten te huren in Nederland.

In Noord-Holland ligt het Groene hart, met bekende Vechtplassen als de Loosdrechtse Plassen en de Vinkeveense Plassen. Het bijzondere aan deze plaats is dat het een groot natuurgebied is dat tussen alle grote steden van de randstad ligt, met onder andere Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De meren in het gebied bieden veel recreatiemogelijkheden. De Biesbosch is ook een populaire locatie in Nederland. Allemaal prachtige natuurgebieden, waar je heerlijk even de rust op kunt zoeken.

In Zeeland vind je ook mooie wateren om een route af te leggen. Denk aan het Veerse Meer, het Grevelingenmeer en het Haringvliet. Stuk voor stuk heerlijke recreatiegebieden. De Oosterschelde en de Westerschelde uit Zeeland behoren tot de grootste wateren van Nederland, samen met het IJsselmeer, het Markermeer, het IJmeer en de Waddenzee. Stuk voor stuk mooie wateren die een echte uitdaging vormen voor de ervaren schipper. Via de Waddenzee kun je de waddeneilanden bezoeken. Altijd al eens de oversteek willen maken? Huur een boot bij Nautal!

Het leuke van al deze wateren in Nederland is dat je zeker niet opgesloten zit op de meren. Je kunt via sluizen en aquaducten alle andere wateren bereiken, waardoor je er een prachtige vaartocht van kunt maken.

Ben je niet zo van de meren? Wat dacht je van een rondvaart op een privéboot door de stad. Niet alleen Amsterdam, maar ook Utrecht zijn ideaal om een boot te huren. Vanaf de typische grachten in deze steden zie je prachtige historische gebouwen en kun je overal aanleggen voor een lekkere versnapering.

Wat zijn populaire plaatsen om een boot te huren in Nederland?

Zoals gezegd zijn er veel populaire plaatsen om een boot te huren in Nederland. Kies bijvoorbeeld een boot uit ons aanbod in de provincies Friesland, Zeeland, of Noord-Holland, of maak een vaartocht door het Groene Hart!

Hoe zijn de weersomstandigheden in Nederland

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in juli. De kustprovincies in het westen, zuidwesten en noorden doorgaans zachter weer dan de Oostelijke provincies, perfect dus om een boot te huren voor een uitstapje naar een van de vele prachtige bestemmingen. 

Hoe kom je in Nederland?

Als je dit leest, weet je waarschijnlijk wel hoe je in Nederland moet komen. Alle bestemmingen in Nederland zijn zowel via de weg als met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Op de website van Nautal is er per boot een kaart toegevoegd, waarop je kunt zien waar de havens zich bevinden.

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie