Bootverhuur > Nieuwegein

Boot huren in Nieuwegein

43934 reviews

Boot huren in Nieuwegein

Gelegen in het midden van Nederland in de provincie Utrecht, vind u de mooie gemeente Nieuwegein. Deze mooie gemeente ligt aan de rivier de Lek. Nieuwegein is de ideale plek om te beginnen met varen. De stad ligt wat verder uit de drukte van de grote stad Utrecht, en vanaf hier kan u overal naar toe. Vaar bijvoorbeeld via de rivieren en de kanalen naar Utrecht of zelfs Amsterdam of Rotterdam en verken deze steden vanuit een uniek perspectief. U kan er ook voor kiezen om het Groene Hart in te varen. Een bijzonder gebied waarin veel natuur en de typisch Hollandse landschappen te vinden zijn. Waar gaat uw reis naar toe?

Hoeveel kost een boot huren in Nieuwegein?

Het huren van een boot in Nieuwegein kan vanaf 120 euro per dag of vanaf 1125 euro per week in het laagseizoen. Naast het vaarseizoen zijn de prijzen van een boot huren in Nieuwegein afhankelijk van verschillende factoren zoals; het type boot, de duur van de huur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en optionele extra's. 
 

Is het mogelijk om een boot te huren in Nieuwegein met of zonder schipper?

Het huren van een boot in Nieuwegein met schipper is ideaal als u optimaal wilt genieten van het varen terwijl de schipper u leidt naar de mooiste plekken in de omgeving. U kunt ook een boot huren in Nieuwegein zonder schipper als u over het juiste vaarbewijs bezit of als er boten te huur zijn waar u niet verplicht een vaarbewijs nodig heeft. Het is ongetwijfeld een geweldige ervaring om zelf te varen. 

Wat te doen in Nieuwegein?

Nieuwegein is een schitterende stad en gemeente gelegen op één van de centraalste punten van Nederland. Als u hier een boot huurt kunt u overal naar toe. Ook Nieuwegein zelf is een prachtige stad om te verkennen, zowel met de boot als te voet of met de fiets. Wij hebben een aantal leuke dingen om te doen in Nieuwegein voor u op een rijtje gezet.

In Nieuwegein vind u twee grote kanalen waarover u kan varen en de stad vanuit een uniek perspectief kan zien. Het Lekkanaal is een groot kanaal dat u rechtstreeks naar Utrecht kan brengen. Vanaf hier vaart u langs de Plofsluis, een grote indrukwekkende sluis die een belangrijke schakel was in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij deze sluis komen ook het Lekkanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal samen. Het andere kleine kanaal dat meer door Nieuwegein gelegen is, is het Merwedekanaal. Dit kanaal loopt helemaal door van Utrecht naar Gorinchem. 

Als u op zoek ben naar meer natuur en een lange route, kan u er voor kiezen om op de rivier de Lek te gaan varen. Deze rivier ligt tussen Nieuwegein en Rotterdam. Zo kan u door de prachtige Nederlandse Landschappen naar de volgende grote stad varen, en ook deze bijzondere havenstad vanaf het water ontdekken. 

Bent u op zoek naar een rustige vaarvakantie? Dan raden we u aan vanaf Nieuwegein het Groene Hart in te varen. Dit is het prachtige natuurgebied tussen Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Het Groene Hart wordt beschreven als puur Hollands genieten. Het is ook een groot watersportgebied met verschillende grote meren en plassen, zoals de Loosdrechtse Plassen. Geniet van het prachtige Hollandse uitzicht en de rust en stilte in deze mooie omgeving. 

Hoe is het weer in Nieuwegein?

Het gematigde zeeklimaat van Nederland, onder andere door de invloed van de Noordzee, zorgt voor de beste weersomstandigheden om te varen in de maanden mei tot en met september. De hoogste temperaturen in Nieuwegein vind u in juli, met gemiddeld 23 graden Celsius. Maar, wilt u een boot huren voor een uitstapje over de Utrechtse grachten, kan er voor elk seizoen gekozen worden. Raadpleeg van tevoren wel altijd even het weerbericht, door de invloed van de zee kan het in Nieuwegein erg wisselvallig zijn. 

Wat is de meest populaire haven in de omgeving van Nieuwegein?

Jachthaven Marnemoende is gelegen in de buurt van Nieuwegein aan de Hollandse IJssel. Vanaf hier kunt u gemakkelijk naar Nieuwegein of de mooie steden en gebieden in de omgeving varen. De Jachthaven zelf heeft vele faciliteiten, zo vind u er alles om te kunnen overnachten en daarnaast een gezellige horeca gelegenheid voor een hapje of een drankje. 

Hoe kom ik in Nieuwegein?

Door de centrale ligging in Nederland is Nieuwegein gemakkelijk te bereiken met de auto. Afhankelijk van waar uw reis begint, kunt u gemakkelijk in Nieuwegein komen via bijvoorbeeld de A2, A20 of A12. Ook een reis met het openbaar vervoer is mogelijk. Met de trein kan u bijvoorbeeld uitstappen in Utrecht, en vanaf hier met de tram of bus naar de jachthaven gaan. 

Heeft u verder nog vragen over een boot huren in Nieuwegein of kunnen wij u misschien ergens anders mee van dienst zijn? Neem contact op met Nautal! We helpen u graag verder. 

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie