Bootverhuur > Boten Nederland > Boten Noord-Brabant

Boot huren in Noord-Brabant

45588 reviews

Huur motorboot Custom Octo Fly in Kerkdriel beach, Noord-Brabant

Huur deze Octo Fly Kajuitmotorboot en ontdek Noord-Brabant

Motorboot Custom Octo Fly (2021) 14,95 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 4 badkamers 10 plaatsen 10 Slaapplaatsen Kerkdriel beach (Noord-Brabant)
vanaf € 405 /dag
Bekijk boot
Huur motorboot Custom Estivale Quattro B in Kerkdriel beach, Noord-Brabant

Indrukwekkende Custom motorboot in Kerkdriel beach

Motorboot Custom Estivale Quattro B (2021) 10,85 m

Zonder schipper (bareboat)

2 cabines 2 badkamers 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Kerkdriel beach (Noord-Brabant)
vanaf € 235 /dag
Bekijk boot
Huur motorboot Custom Estivale Quattro B in Kerkdriel beach, Noord-Brabant

Custom motorboot te huur in Kerkdriel beach

Motorboot Custom Estivale Quattro B (2021) 10,85 m

Zonder schipper (bareboat)

2 cabines 2 badkamers 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Kerkdriel beach (Noord-Brabant)
vanaf € 235 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorboot Custom Estivale Sixto in Kerkdriel beach, Noord-Brabant

Ervaar een onvergetelijke vakantie met deze Estivale Sixto motorboot

Motorboot Custom Estivale Sixto (2022) 13,50 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Kerkdriel beach (Noord-Brabant)
vanaf € 320 /dag
Bekijk boot

Boot huren in Noord-Brabant

Noord-Brabant, de op één na grootste provincie van Nederland, grenst in het Noorden aan Zuid-Holland en Gelderland, in het Westen aan Zeeland en in het Oosten aan Limburg. In het Zuiden grenst Noord-Brabant aan de Belgische provincies Antwerpen en Limburg. Geen enkele andere provincie in Nederland kent zoveel buren. Noord-Brabant dient daarom als de perfecte uitvalsbasis om een boot te huren. Vaar door de grachten van Breda, zeil over de Maas naar België of meer aan bij één van de Brabantse steden om het beroemde carnavalsfeest mee te maken. 

Hoeveel kost een boot huren in Noord-Brabant?

Het huren van een boot in Noord-Brabant kan vanaf 220 euro per dag en vanaf 1100 euro per week. Deze prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals; het vaarseizoen, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en optionele extra's. 
 

Is het mogelijk om een boot te huren in Noord-Brabant met of zonder schipper?

Het huren van een boot in Noord-Brabant met schipper is ideaal als u optimaal wilt genieten van het varen terwijl u meegenomen wordt naar de mooiste plekken in de omgeving. U kunt een boot huren in Noord-Brabant zonder schipper als u het juiste vaarbewijs bezit of als er boten te huur zijn zonder vaarbewijsverplichting. Het is ongetwijfeld een mooie ervaring om zelf te varen. 

Wat te doen in Noord-Brabant?

Noord-Brabant is een grote provincie met sfeervolle steden als Tilburg, Breda, Eindhoven en ´s Hertogenbosch. Ook kent het veel natuurschoon met grote nationale parken, waarvan De Biesbosch één van de bekendste is. Maar ook voor liefhebbers van grotere wateren is een boot huren in Noord-Brabant een goed idee. Omdat het aan zoveel provincies grenst, kun je de Brabantse cultuur afwisselen met de cultuur van een andere provincie naar keuze. Wij hebben alle mogelijkheden voor uw vaarvakantie in deze leuke provincie op een rijtje gezet:

Nationaal park de Biesbosch

Natuurpark De Biesbosch is ontstaan aan de Maas delta, waar de rivier vanuit Frankrijk en België in uitmondt. Noord-Brabant vormt daarom een belangrijke ader voor scheepsverkeer, en door vertakkingen van de Maas en aangelegde kanalen brengt het ook veel mogelijkheden voor degenen die zich graag recreatief op het water bevinden. 

Met een gehuurde boot kunt u zelf op avontuur in dit mooie gebied en heen varen waar u wilt. Houdt er wel rekening mee dat er een aantal regels gelden in het park. Bijvoorbeeld dat in de meeste vaarkreken de maximale vaarsnelheid 6k/m per uur is. In het natuurgebied zijn vele aanlegplaatsen waar u tijdelijk uw boot kan aanleggen om in de omgeving te gaan wandelen of picknicken. Wist u dat er meer dan 300 bevers leven in de Biesbosch? Misschien kunt u er wel een aantal spotten tijdens uw tocht. 

Overnachten op een boot

In Nationaal park de Biesbosch kunt u ook een of zelfs meerdere nachtjes blijven slapen! Door een boot te huren in Noord-Brabant kunt u zelf genieten van deze vrijheid en een mooi plekje zoeken om een nacht op het water door te brengen. Op sommige plekken in de Biesbosch mag u voor maximaal 3 nachten voor anker gaan. 

Dorpjes bezoeken

Naast het rustgevende gebied van nationaal park de Biesbosch, kunt u er ook voor kiezen om te genieten van de Brabantse gezelligheid en door één van de grote steden te varen. Zoals Den Bosch, Breda of Tilburg.

Den bosch
In Den Bosch vindt u veel diversiteit en afwisseling tussen stad en groen. U kunt hier rondom de stadsmuren van het oude stadscentrum heerlijk varen. In de stad kunt u namelijk makkelijk even aanmeren om te genieten van een hapje en drankje op een terras, of wat lekkere dingen te halen voor uw eigen picknick aan boord. Verder van de stad af is ook een mooi gebied om te ontdekken. Hier vindt u veel groene oevers met wuivende grassen, kleurrijke planten en groene bomen. In het natuurgebied om Den Bosch kunt u ook vele soorten vogels vinden, zoals de ijsvogel, eenden, zwanen, ganzen en meerkoeten.

Breda
Naast Den Bosch is ook Breda zeker een aanrader om met een bootje op avontuur te gaan. U kunt hier door de Singels van Breda varen langs verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld ‘t Spanjaardsgat, een waterpoort tussen de Duiventoren van het kasteel van Breda en de Granaattoren. Of het Valkenbergpark, te vinden in de binnenstad van Breda. U kunt er ook voor kiezen om een stukje op de Mark te varen, een rivier die omringd is door een groene omgeving. 

Evenementen

Noord-Brabant is beroemd voor een feest dat ieder jaar tussen februari en maart gevierd wordt. Carnaval! Versierde straten en verklede mensen tekenen dan het straatbeeld in heel Noord-Brabant. Overweeg je dus om een boot te huren in Noord-Brabant, dan is het zeker een aanrader te doen tijdens Carnaval. Feest mee vanaf het water terwijl je Noord-Brabant aan het ontdekken bent. 

Varen naar andere provincies

Wilt u graag nog meer mooie plekken bezoeken vanaf het water? Als u een boot huurt in Noord-Brabant kunt u ook andere provincies bezoeken. Vaar bijvoorbeeld via de Maas, over de Amer naar Hollands Diep, en bezoek de talloze kleine eilandjes van Zeeland. Niet avontuurlijk genoeg? Dan is het vanaf Noord-Brabant ook mogelijk om via Zeeland de Noordzee op te varen. Genoeg keuze dus! 

Hoe is het weer in Noord-Brabant?

De weersomstandigheden in de provincies in het Zuidwesten van Nederland zijn doorgaans zachter dan in het Oosten, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 7.6%. Het gematigde zeeklimaat van Nederland, onder andere door de invloed van de Noordzee, zorgt voor de beste weersomstandigheden om te varen in de maanden april tot en met november. Maar, wilt u een boot huren voor een uitstapje over de Brabantse grachten, kan er voor elk seizoen gekozen worden. Raadpleeg van tevoren wel altijd even het weerbericht, door de invloed van de zee kan het in Noord-Brabant erg wisselvallig zijn. 

Wat zijn de meest populaire havens in Noord-Brabant?

       • Jachthaven Biesbosch
       • Jachthaven van Oversteeg
       • Jachthaven Crezee
       • Jachthaven 't Oude Maasje
       • Jachthaven de Vlije
       • Jachthaven Terheijden


       Hoe is Noord-Brabant te bereiken

       Noord-Brabant is goed te bereiken met de auto. Afhankelijk van waar uw reis begint, kunt u gemakkelijk in Noord-Brabant komen via bijvoorbeeld de A2 of A27. Ook een reis met het openbaar vervoer is mogelijk. Met de trein kan u bijvoorbeeld uitstappen in Breda, Tilburg, Den Bosch, Drimmelen en nog veel meer dorpen.

       Heeft u meer vragen over een boot huren in Noord-Brabant of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan contact op met Nautal. 

       Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie