Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen

Boot huren Sint Maarten – Onze tips

De in het noorden van de Antillen gelegen eiland Sint Maarten is onderdeel van de Benedenwindse Eilanden. Het kenmerkt zich met name door haar vulkanische oorsprong en de vele heuvels op het eiland. Veel toeristen huren een boot op Sint Maarten en makken een ontdekkingstocht langs het Caribisch eiland en haar omgeving. Al bij aankomst wordt u verrast door de heerlijke sfeer op Sint Maarten. De luchthaven is gelegen in het zuidwestelijke deel van het eiland en ligt op slechts een paar meter van het strand. Overigens beschikt dit eiland over het enige stuk land dat een Nederlands-Franse grens heeft. In allerlei opzichten is dit prachtige eiland dan ook een unieke bestemming. Huur bij Nautal een zeilboot, een catamaran of een jacht op Sint Maarten en ervaar het turquoise water en prachtige zandstranden zelf! Geniet van het levens zoals in Frankrijk, ontspan als in Nederland en feest zoals in de Caraïben. Huur een boot met Nautal en ervaar de diversiteit van het Caribische eiland Sint Maarten!

Havens en bezienswaardigheden Sint Maarten

Volgens de geschiedenisboeken zou Columbus Sint Maarten hebben ontdekt op 11 november 1493 op de dag van de heilige St. Martin. Uit dit verhaal komt naar alle waarschijnlijkheid de naam van het eiland vandaan. Lang geleden gebruikten de Spanjaarden het eiland als een gevangenis. In 1648, echter, was er een opstand van Franse en Nederlandse gevangenen tegen de Spaanse opzichters. Na hun verdrijving verdeelde de Fransen en de Nederlanders het eiland tussen hen. Volgens de legende is de Frans-Nederlandse grens ontstaan na het uitvoeren van de volgende wedstrijd: een Fransman en een Nederlander begonnen op Sint Maarten van een gemeenschappelijke uitgangspunt, beide moesten ze met een zeilboot om het eiland zeilen. Op de plek waar ze elkaar ontmoeten zou de grens markeren. Aangezien de Fransman sneller om het eiland zeilde, is het Franse deel van het eiland iets groter dan het Nederlandse deel. Tot zover de geschiedenis van het Frans-Nederlandse eiland.

Want ook vandaag de dag is er op Sint Maarten onwijs veel te ontdekken! De hoofdstad van het franse gedeelte genaamd Collectivité de Saint-Martin is Marigot. De hoofdstad van het Nederlandse gedeelte, genaamd Land Sint Maarten is Philipsburg. Met bijna 6000 inwoners vormt Marigot het middelpunt van Saint Martins. Bezoek de vele historische gebouwen uit de koloniale tijd en dompel je onder in het verhaal van Marigot. De markt in Marigot bijvoorbeeld, is een bezoek waard. Hier zijn allerlei culinaire hoogstandjes te vinden: croissants, home-gedestillerde rum, kaneelstokjes en nog veel meer. Zo is er nog veel meer te ontdekken in de unieke combinatie van de sfeer van een Zuid-Franse stad en de Caribische flair. Bent u van plan om een zeiltocht te maken vanaf Saint Martin, dan zijn er twee poorten beschikbaar die meer dan voldoende ruimte bieden. Zorg ervoor dat u vrije tijd heeft om de haven te verkennen. Hier liggen vaak zeer luxe, pompeuze jachten van zakenlieden en beroemdheden.


Als u het centrum van het eiland wil verkennen, dan is het de moeite waard om een auto te huren. Rij voorbij het bergachtige landschap en zet uw auto neer bij de Loterie Farm. Vanaf hier kunt u te voet het regenwoud in dwalen. U zult versteld staan van de verschillende tinten groen die men hier kan aanschouwen. Deze geuren en kleuren zult u niet snel vergeten! Als u nog meer van het landschap van Sint Maarten wilt verkennen, dan kunt u ook het spoort afleggen. De voormalige slavenspoort leidt naar Pic Point, het hoogste punt van het eiland. Vanaf hier heb je een uniek uitzicht over het prachtige landschap van Sint Maarten. En ook voor heerlijk eten en drinken zit u goed in Sint Maarten, met meer dan 300 uitstekende restaurants waar typisch Frans-Caribisch geserveerd wordt. Maar wie typisch Creools wil eten, kan uitkijken naar een bezoek aan een Lolos. Lolos zijn eenvoudige houten hutten die zich bevinden op de kade. Hier zijn lekkernijen te halen zoals geschmorrte schelp, gegrilde vis, rijst, bonen, bakbananen en natuurlijk de beroemde kreeften. Saint Martin staat vooral bekend als een populaire watersport locatie. Veel watersporters reizen naar het Caribische eiland om te gaan zeilen, jetskiën, surfen of parachute-zeilen. Op ongeveeer 37 stranden kunt u heerlijk genieten van de rust terwijl u kijkt naar de indrukwekkende watersporters.

Aan de Nederlandse kant ligt het land van Sint Maarten, ontstaan op 10 oktober 2010. De hoofdstad Philipsburg is tevens ook de haven waar veel cruiseschepen aanmeren. Ook al krijgen de kinderen op school les in het Nederlands, praten ze over het algemeen in het Engels tegen elkaar.  Vanaf de Dr. A.C. Wathey Cruise Pier loopt men binnen een klein kwartiertje naar het centrum van Philipsburg. Ook staan er veel taxibusjes en bussen die mensen vervoeren. In Front Street zijn veel leuke winkeltjes waar men veel leuke spulletjes kan halen zoals Diamonds International, DelSol, Cariloha enzovoort. U kunt ook heerlijk genieten op het strand Maho Beach, maar pas wel op, dit strand ligt direct aan het Princess Juliana Airport. Door de korte landingsbaan vliegen de vliegtuigen wel erg laag over het strand van Maho Beach. Dit is een leuke bezienswaardigheid om zo dicht in de buurt te komen.

Lucht en wind omstandigheden op Sint Maarten

Een tropisch klimaat heert het hele jaar door op Sint Maarten, dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de populariteit van het Caribische eiland. Veel zeilers maken gebruik van de weersomstandigheden tussen december en april en plannen hun vakantie in deze tijdstek. Het hele jaar door waait hier de Passaat wind uit het noordoosten, die voor wat verkoeling zorgt bij flinke hitte. De droogste periode is tussen februari en april en is daarom het meest geschikt voor zeilvakanties. De natste maanden zijn tussen augustus en november, deze maanden moeten vermeden worden, ook omdat rond deze tijd nog wel eens orkanen voorkomen.

Vervoer

Als u met het vliegtuig naar Sint Maarten reist kunt u rekenen op een unieke en onvergetelijke ervaring. Aangezien u landt op het Princess Juliana Airport, veel toeristen zullen ontspannen op het strand waar u meters boven vliegt.  

Bootverhuur > Caraïben > Sint Maarten

Boot huren in Sint Maarten

123 Bootverhuur

25486 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.