Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Boten > Spanje > Tenerife

Boot huren op Tenerife

112 Bootverhuur

Boot huren Tenerife 

Op Tenerife heeft het hele jaar door een zeer aangename klimaat tussen de 19 en 27ºC, wat van het eiland een populaire bestemming maakt voor boten huren. Het diverse mariene leven en de rustige stranden maken de Canarische Eilanden een paradijs voor bootverhuur. Onder water is er veel te ontdekken. Vulkanische rotsformaties, mysterieuze scheepswrakken en kleurrijk koraal, allemaal te wachten om ontdekt te worden door duikers. Tenerife is het eiland van de eeuwige lente en biedt het hele jaar door uitstekende omstandigheden om te zeilen, maar ook voor andere watersporten zoals surfen, windsurfe, kitesurfen en kajakken. Huur een zeilboot op Tenerife en maak gebruik van de windtunnels tussen de eilanden die snelheden van 4 tot 5 op de schaal van Beaufort halen.

Haven en bezienswaardigheden


Het eiland is met 5 havens goed uitgerust, te beginnen met de grote haven van Santa Cruz, waar ook een luchthaven is. Verder zijn er nog de havens Radazul, Los Gigantes, San Miguel en Las Galetas waarin allen de nodige installaties voor uw boot te vinden zijn. Een boot huren in Tenerife biedt dus veel gemakkelijkheden voor de vakantiegangers. U kunt bij alle havens prachtige zeilboten en catamarans huren. Natuurliefhebbers moeten Teide National Park bezoeken die met de vulkaan Teide het hoogste punt van heel Spanje vormt. Het themapark ¨Pueblo Chico¨, een miniatuur van de Canarische Eilanden, is erg interessant om te zien. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor liefhebbers van architectuur. Het zuiden van Tenerife is erg toeristisch, de prachtige witte zandstranden Arona, El Medano en La Caleta zijn ideaal om een duik in te nemen. Bovendien zijn er hier veel budget hotels en restaurants te vinden.

Het noorden is door kliffen wat minder toeristisch, wat het overigens niet minder mooi maakt. Hier kunt u heerlijk genieten van het landschap dat het vulkanische eiland zo uniek maakt en ankeren aan de zwarte stranden van Los Realejos, Playa de Benijo of El Socorro. Een zeilboot huren in Tenerife kan met of zonder schipper en uw droomvaart kan beginnen vanuit de haven van Los Gigantes. Vanuit hier zeilt u bijvoorbeeld naar het strand van Masca, die via land alleen binnen een looptocht van 3 uur te bereiken is. Een absolute must is het dorp Garachico, hier ligt een zwembad van natuursteen aan de zeezijde dat is gevormd na de vulkaanuitbarsting in 1706. Vlak naast het zwembad staat de Castillo de San Miguel, een middeleeuws kasteel die als verdediging werd gebruikt tegen aanvallen van de piraten.

 Klimaat en zeilomstandigheden


Het klimaat is ideaal het hele jaar door, maar houd wel de passaatwinden in acht. Deze komen vooral uit het noorden en zijn in de zomer vaak sterker dan in de winter. Onervaren zeilers moeten van te voren goed worden geïnformeerd over  het weer. Voor mensen met zeilervaring is het leuk om mee te zeilen met één van de vele regatta’s. Ankeren is niet zo eenvoudig als in het Middellandse-Zeegebied, de vulkanische eilanden vallen steil naar beneden, zodat een langere ketting op veel plaatsen nodig is. Ook al bent u nog zo ervaren, plan de route van te voren van begin tot eind uit, zodat u zeker weer aan land komt. Is een boot huren in Tenerife uw plan? Laat u zich dan informeren door Nautal over de beste boten op dit eiland.

Reizen

Vluchten naar Tenerife vertrekken regelmatig vanuit Amsterdam. Deze vluchten vliegen vaak via een tussenstop in bijvoorbeeld Madrid, maar gaan soms ook direct. Alternatieve luchthavens die vluchten aanbieden naar Tenerife zijn bijvoorbeeld Düsseldorf en Brussel.  Veel charterbedrijven bieden vervoer aan van de luchthaven naar de haven, bovendien zijn er lokale bussen tussen de grote steden. Neem contact met ons op wanneer een boot huren in Tenerife uw plan is!

Klantbeoordelingen Tenerife

50 reviews

Zie alle beoordelingen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.