Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Boten > Italië > Toscane

Boot huren in Toscane

300 Bootverhuur

Boot huren in Toscane

Geniet van een onvergetelijke vakantie in Toscane. De centrale Italiaanse regio biedt pittoreske, gevarieerde kustlandschappen ideaal om te ontspannen en tegelijkertijd talrijke idyllische steden die getuigen van culturele rijkdommen en een historische betekenis. Het kustgebied van Toscane, omringd door de Tyrreense Zee, is erg populair onder de Nederlandse vakantiegangers om een boot te huren. De gehele Toscaanse archipel wordt beschouwd als een populaire zeilgebied. Het milde klimaat en adembenemende natuurlijke landschappen rond de kust dragen hieraan bij. Leer Toscane vanuit een nieuw perspectief kennen en huur een boot bij Nautal. We raden u aan om een zeiljacht of catamaran te huren en eventueel richting Corsica te zeilen.

Klimaat en windomstandigheden

Het klimaat en de windomstandigheden in Toscane worden grotendeels bepaald door hun topografie. In de zomer zijn de dagen lang en warm. In deze tijd van het jaar regent het zelden. Aan de Ligurische kust worden de weersomstandigheden sterk beïnvloed door de Noord Alpen en de Apennijnen Boog in het zuiden. Er heerst een typisch mediterraan klimaat. De gemiddelde temperatuur in de noordelijke regio’s van Toscane is ongeveer 15 ° C. Verder naar het zuiden is het gemiddeld tussen 1 ° en 2 ° C warmer.

In de winter variëren de temperaturen tussen de 8 en 10 ° C. Zeer zelden is het onder het vriespunt.. Temperaturen tot 35 ° C worden in juli vaak bereikt. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in de zuidelijke eilanden aan de Toscaanse Archipel is 13 ° C. 

In het noordelijke kustgebied kunnen koude, golvende windstromen vaak voorkomen, ook bekend als de Tramontana. Deze wind is ook bekend in Noord-Spanje en Kroatië en wordt vaak vergezeld door regen. De regio Ligurië is meer aangetast dan Toscane. De wind waait vooral uit het westen.

In de zomer heerst vooral de zuidwestelijke wind Libeccio wind, die samen met de thermische wind langs de kust het beste geschikt is voor zeilen. De Libeccio bereikt meestal maximaal 3-5 Bft. In de late zomer kan de noordwestelijke wind, beter bekend als de Mistral, aanzienlijke intensiteit bereiken. 

Hoe komt u in Toscane?

Met de auto kunt u prima Toscane bereiken door middel van meerdere routes. Het is een lange weg, dus elke route zal zijn voordelen hebben maar ook nadelen. Een bekende route is door Zwitserland maar hier staan vaak files bij de Gotthardtunnel. Hetzelfde geldt voor de Brennerpas in Oostenrijk. 

De snelste route om vanuit Nederland of België richting Toscane te rijden is via Zwitserland. Van Basel via Luzern, de Gotthardtunnel en Belinzona naar de grensovergang Chiasso/Como is de meest gebruikte route. Aangekomen in Italië wordt de reis doorgezet via Milaan. Ga je een boot huren in Toscane, en met de auto richting Italië, dan bieden alle havens een plek om de auto veilig te parkeren.

Klantbeoordelingen Toscane

49 reviews

Zie alle beoordelingen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.