Huur een boot voor uw vakantie in Toscane

Zon, natuur, gastronomie, oude tradities en cultuur gaan hand in hand samen in een van Italië’s beroemdste regio's: Toscane. Een boot huren in Toscane zorgt ervoor dat u niks mist van deze prachtige regio. Op zee kunt u kalm en ontspannen varen naar de wildste eilanden en naar de meest spectaculaire landtongen rijk aan maritieme traditie. Vervolgens kunt u aanmeren met u boot om te genieten van prachtige musea, abdijen, natuurparken en middeleeuwse dorpen.

Geniet van een onvergetelijke vakantie in Toscane. Het kustgebied van Toscane, omringd door de Tyrreense Zee, is erg populair onder de Nederlandse vakantiegangers om een boot te huren. Leer Toscane vanuit een nieuw perspectief kennen. We raden u aan om een zeiljacht of catamaran te huren en eventueel richting Corsica te zeilen.


Waar u kunt varen in Toscane

Langs de Toscaanse kust en de archipel met dezelfde naam zijn kleine jachthavens die ooit werden gebruikt door lokale vissers. In deze havens kunt u uw boot tijdelijk afmeren, maar ook laten repareren of aanpassen. De belangrijkste havens waar u een boot kunt huren zijn de volgende:

  • Versilia en de noordkust:

Marina San Vincenzo, Marina di Salivoli, Castiglioncello, Porto di Cecina, Cala de Medici, Viareggio

  • Toscaanse Archipel:

Portoferraio, Rio Marina

  • De zuidkust en Argentario:

Punta Ala, Marina di Scarlino (Etruscan Marina), Talamone Marina, Cala Galera, Porto Santo StefanoCastiglione della PescaiaPorto Ercole

Houd bij het plannen van uw bootvakantie in Toscane rekening met de beperkte vaargebieden! 5 eilanden van de Toscaanse archipel (Gorgona, Capraia, Pianosa, Montecristo en Giannutri) zijn natuurreservaten en hebben verschillende beperkingen zoals de maximale snelheid en de minimale afstand tot de kust. Langs de kust, in de buurt van Livorno, vormt de Secche della Meloria een beschermd zeegebied en het is beter om van tevoren te informeren naar de toegankelijkheid.

Het klimaat in Toscane

Toscane is groot en ligt tussen Noord- en Midden-Italië, en heeft daarom een klimaat, dat afhankelijk is van het gebied en de periode.
De kust, interessant voor degenen die besluiten een boot te huren, is in het noordelijke gedeelte in de herfst nogal regenachtig, terwijl aan de zuidkust en op de eilanden de regenval gemiddeld  een stuk lager is.

Het weer aan de kust is zeer aangenaam in de zomer, met temperaturen rond de 25º a 26ºC. Deze temperaturen houden aan van mei tot ongeveer halverwege september. Als u het liefst vaart tijdens rustige periodes raden wij u aan om in het voorjaar of het vroege najaar op vakantie te gaan. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen minder stabiel zijn tijdens deze periode. Echter, in de Toscaanse archipel is het klimaat stabieler en zijn de temperaturen het hele jaar door milder: in de winter kunnen ze zelfs boven 15 ° C blijven.

Waar u naartoe kunt gaan in Toscane

Wanneer u een Boot huurt in Toscane kunt u uren vaarplezier combineren met bezoekjes aan geweldige plekken met veel cultuur en gastronomie. 

De Toscaanse archipel en het eiland van Elba is onmisbaar als u vaart in Toscane.  Dit zijn groene gebieden waar mensen nog steeds volgens oude tradities leven en waar toeristen worden verwelkomd en verwend. Het grote aantal beschermde natuurgebieden wijzen op een gebied met veel biodiversiteit dat men probeert te behouden. Het huren van een zeilboot in Toscane is de perfecte manier om milieuvriendelijk te genieten van deze wonderlijke gebieden. Wind, zon en zee zijn dus de ingrediënten bij het verkennen van de groenste plekjes in de Tyrreense Zee.

Als u een boot huurt aan de noordkust kunt u ontspannen langs de gouden en levendige kusten van Versilia. Hier zijn trendy clubs en spa's die zorgen voor gezelligheid en verwennerij. Ook raden wij u aan om de tijd te nemen om de provincies Lucca en Florence en hun culturele wonderen te bekijken zodra u geland bent. Florence is beroemd over de hele wereld door de rijkdom aan artistieke werken en zijn daardoor een niet te missen bestemming. Om het grote aantal standen te bezoeken aan de noordkust is het aan te raden om een motorboot te huren in Toscane. Hiermee kunt u snel en comfortabel iedere plek in de provincie bezoeken!

Als u over de zuidkust of rond de Argentario vaart, is het onmogelijk om het nabijgelegen Isola del Giglio en Giannutri niet te bezoeken. Verder weg wacht het eiland Montecristo, gelegen in het centrum van een historisch gebieden en bekend van het boek van Dumas. In het het achterland kunt u het wilde Maremma Grossetana en, Siene bezoeken. Natuurlijke en culturele juwelen die u niet mag missen.

In heel Toscane kunt u genieten van een van de meest gevarieerde gerechten. Onder de typische gerechten vindt u veel vlees zoals Bistecca Fiorentina. Ook is er veel vis te vinden zoals Cacciucco Livornese. Laten we niet ook niet vergeten dat enkele van de meest internationaal beroemde wijnen in deze regio worden geproduceerd. Wij raden u aan om de Chianti, Brunello di Montalcino, Carmignana en vele anderen te proberen; en misschien om later op het dek van uw gehuurde boot te drinken!
 

Handige informatie voor uw reis naar Toscane

Uw huurboot in Toscane is op veel manieren te bereiken.
Met de auto kunt u prima Toscane bereiken door middel van meerdere routes. Het is een lange weg, dus elke route zal zijn voordelen hebben maar ook nadelen. Een bekende route is door Zwitserland maar hier staan vaak files bij de Gotthardtunnel. Hetzelfde geldt voor de Brennerpas in Oostenrijk. 

De snelste route om vanuit Nederland of België richting Toscane te rijden is via Zwitserland. Van Basel via Luzern, de Gotthardtunnel en Belinzona naar de grensovergang Chiasso/Como is de meest gebruikte route. Aangekomen in Italië wordt de reis doorgezet via Milaan. Ga je een boot huren in Toscane, en met de auto richting Italië, dan bieden alle havens een plek om de auto veilig te parkeren.


Waar te zeilen in Toscane

Bootverhuur > Italië > Toscane

Boot huren in Toscane

265 Bootverhuur

36114 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.