FAQs

Waar te varen in Turkije?

De Turkse Rivièra is de favoriete bestemming voor degenen die in Turkije willen varen. Hier vind u onder andere de bestemmingen zoals Marmaris, Bodrum, Datça, Göcek en Fethiye. Het diverse en verbazingwekkende Istanbul is ook een must.


Hoeveel kost het om een boot te huren in Turkije?

Prijzen variëren afhankelijk van de datum, de bestemming en het type boot. U kunt Gulets vinden voor 6 personen vanaf € 3.500 per week in het hoogseizoen. Gulets voor 12 personen vind u vanaf € 6.500 in het hoogseizoen. Raadpleeg altijd extra's en inbegrepen diensten.


Uit welke boten kunt u kiezen in Turkije?

De meest voorkomende soorten charterboten in Turkije zijn Gulets en zeilboten. Gulets zijn authentieke schepen met een grote capaciteit en garanderen comfort.


Welk type vaarbewijs heeft u nodig in Turkije?

Gulets in Turkije worden meestal verhuurd met bemanning en kapitein voor een zorgeloze en full-service reis.


Bootverhuur in Turkije

Turkije is een unieke bestemming om te verkennen door het huren van een boot. Turkije ligt tussen Europa en Azië en onderscheidt zich door prachtige stranden en turquoise wateren langs de kust. Turkije heeft toegang tot 4 verschillende zeeën, met de Middellandse Zee en de Egeïsche zee als populairste bestemmingen. Istanbul is de belangrijkste toeristische attractie dankzij de moskeeën, Turkse baden en stranden.

Varen in Turkije

Een boot huren is een van de beste manieren om Turkije te ontdekken. U kunt uw reis beginnen vanuit verschillende havens, zoals de haven Netsel Marina. Dit is een haven met 750 ligplaatsen, beschikbaar voor boten tot wel 40 meter lang en 12 meter diep. De haven van Göcek heeft 210 ligplaatsen voor boten tot 35 meter lang en 7 meter diep, evenals verschillende basisdiensten voor bootverhuur. Een andere locatie voor het huren van een boot in Turkije is de haven Albatros Marina of Fethiye Ece Marina, met 250 en 400 ligplaatsen.

Terwijl u door Turkije vaart ontdekt u prachtige stranden. Bijvoorbeeld het strand van Antinkum: een kleurrijk strand dat geliefd is bij velen en vaak wordt gekozen voor het maken van de ultieme vakantiefoto. Het strand van Gobun, gelegen in een opening tussen 2 kliffen, is een perfecte plek om te genieten van het uitzicht aan boord van uw gehuurde boot. Als u op zoek bent naar rust, dan kunt u het stillere Turun-strand niet missen.

Het klimaat in Turkije

Bent u geïnteresseerd in het huren van een boot in Turkije? Dan zult u ook geïnteresseerd zijn in de weersomstandigheden. Het beste seizoen om te varen in Turkije  is tussen de maanden mei en oktober wegens de warme temperaturen. De gemiddelde temperatuur in Turkije ligt tussen de 15 en 20 graden en bereikt in de zomer 30 graden. De watertemperatuur ligt rond de 12 graden in de koudere maanden en rond de 26 graden in de zomer.

De overheersende winden in Turkije zijn Meltemi en Lodos. De Meltemi, die uit het noorden komt, is sterk en warm en komt voornamelijk in augustus voor; De Lodos is een sterke zuidoostelijke wind, en komt voornamelijk voor in de herfst en de winter, vaak gepaard met hevige neerslag. Het is raadzaam om de weersomstandigheden te controleren bij het voorbereiden van een vaarroute door Turkije met uw gehuurde boot.
Bootverhuur > Turkije

Boot huren in Turkije

1395 Bootverhuur

29814 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.