Huur en boot in Utrecht

Via Nautal kunt u een boot huren in Utrecht met of zonder schipper. Flexibele annulering of datumwijziging is mogelijk bij bepaalde boten tot 15 dagen voor het inchecken. De provincie Utrecht is gelegen in midden-Nederland, genoemd naar de gelijknamige stad Utrecht. Gelegen aan het Groene Hart, biedt het bovendien veel natuurschoon naast de grootstedelijke bedrijvigheid. De beste tijd om een boot te huren in Utrecht is tussen april en september. In het vroege voorjaar beginnen de temperaturen op te lopen, en tot ver in september zijn er genoeg zonnige dagen om een dagtocht te maken met een motorboot of te logeren op een ruime huisboot.


Wat kost het huren van een boot in Utrecht?

Het huren van een boot in Utrecht kost vanaf 815 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen is de prijs voor het huren van een boot in Utrecht vanaf 1860 euro per week. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de verhuur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en gekozen extra's van invloed op de prijs. 


Is het mogelijk om een boot te huren in Utrecht met of zonder schipper? 

Het huren van een boot in Utrecht met schipper is ideaal als u optimaal wilt genieten van het varen terwijl u meegenomen wordt naar de mooiste plekken in de omgeving. U kunt een boot huren in Utrecht zonder schipper als u het juiste vaarbewijs bezit of als er boten te huur zonder zonder vaarbewijsverplichting. Het is ongetwijfeld een mooie ervaring om zelf te varen.


Hoe is het weer in Utrecht?

Het weer in en rondom Utrecht is vaak wat natter dan in de meer westelijk gelegen gebieden, waardoor de temperatuur gemiddeld ook lager ligt. Verder geldt over het algemeen voor Utrecht als voor de rest van Nederland. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste omstandigheden om te varen  van april tot en met november, met de warmste maand in juli. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Utrecht niet ongewoon.


Wat te doen in Utrecht?


Hoe in Utrecht te bereiken?

Vanwege de centrale ligging is Utrecht zeer gemakkelijk te bereiken vanuit elke hoek van het land, en ook vanuit Duitsland. Een boot huren in Utrecht is een avontuurlijke manier om deze stad en zijn omgeving te verkennen. U ontloopt de drukke wegen in de Randstad en geniet al varend van al het fraais dat het hart van ons waterrijke land te bieden heeft. 


Andere nabijgelegen vaargebieden

  • Utrecht
  • Nieuwegein
  • Vinkeveen

Bootverhuur > Nederland > Utrecht

Boot huren in Utrecht

41 Bootverhuur

36139 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.