Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Nederland > Utrecht

Boot huren in Utrecht

38 Bootverhuur

Weet u al met welke boot u Utrecht gaat ontdekken? Als bootverhuur platform hebben wij een ruime keuze voor u! Afhankelijk van de precieze locatie bieden wij bootverhuur in zeilboten, zeilschepen, motorboten en motorjachten. Maar ook snelle RIBs, comfortabele sloepjes en van jetski´s tot catamarans en jachten maken onderdeel uit van onze opties. Wellicht houdt u ervan rustig rond te tuffen, maar heeft uw gezelschap er liever wat vaart in zitten. Afhankelijk van de lengte van het aantal personen, de gewenste prijs, bestemming, weersomstandigheden, ervaring én voorkeur kunnen wij u helpen de juiste boot te kiezen, voor u én uw gezelschap. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een boot met schipper of zonder schipper te huren, huren voor een aantal uur of een aantal dagen.

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Utrecht

De provincie Utrecht is gelegen in midden-Nederland, genoemd naar de gelijknamige stad Utrecht. Vanwege de centrale ligging is Utrecht zeer gemakkelijk te bereiken vanuit elke hoek van het land, en ook vanuit Duitsland. Gelegen aan het Groene Hart, biedt het bovendien veel natuurschoon naast de grootstedelijke bedrijvigheid. Een boot huren in Utrecht is dan ook ideaal wanneer u beide wenst te combineren. 

Vaargebieden in Utrecht

Rivier De Vecht is één van de belangrijkste verbinding met het achterland vanuit Utrecht. Deze schilderachtige rivier geeft u een beeld van de rijkdom die de Amsterdamse kooplieden hadden in de 17e eeuw. Terwijl de rivier zich een weg kronkelt, wordt u omgeven door prachtige landhuizen aan beide zijden van de rivier. Bezoek bijvoorbeeld Weesp, een pittoresk stadje met veel bezienswaardigheden. Deze oude vestingstad heeft twee forten, het torenfort de Ossenmarkt en Fort Uitermeer. 


Wanneer u besluit een boot te huren in Utrecht kunt u het 11 kilometer lange Amsterdam-Rijnkanaal bevaren. Huur bijvoorbeeld een motorboot in Nieuwegein, en neem een vaarroute langs prachtig rieverenlandschap richting Arnhem. 


Mocht u toch liever richting het centrum van Utrecht varen, dan kan dit ook vanuit Nieuwegein, of u huurt bijvoorbeeld een motorboot in IJsselstein. Beide slechts zo’n 15 km van het centrum van Utrecht vandaan. Vaar langs de Muntkade of langs het groene Griftpark. Meer aan, en probeer de lekkerste speciaalbiertjes langs de grachten of op één van de vele pleinen die Utrecht rijk is. 


Zowel voor langere als kortere tochten, is een boot huren in Utrecht ideaal. Wel is het verstandig van te voren even de vaaraanwijzingen te raadplegen voor de verschillende wateren. Zo is de maximale diepgang op De Vecht bijvoorbeeld 1,50 meter, en de maximum snelheid varieert van 9 kilometer per uur tot 4,5 kilometer per uur. 


Vaargebieden in Bunschoten-Spakenburg.


Weersomstandigheden 

Het weer in en rondom Utrecht is vaak wat natter dan in de meer westelijk gelegen gebieden, waardoor de temperatuur gemiddeld ook lager ligt. Verder geldt over het algemeen voor Utrecht als voor de rest van Nederland. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste omstandigheden om te varen  van april tot en met november, met de warmste maand in juli. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Utrecht niet ongewoon.


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.