Bootverhuur aan de Vecht

Een boot huren aan de Vecht is een prachtige manier om de provincies Utrecht en Noord-Holland vanaf het water te ontdekken. De rivier begint bij de Weerdsluis in Utrecht en mondt bij het Muiderslot uit in het IJmeer. Onderweg komt u langs gezellige plaatsen met veel historie, zoals Utrecht, Breukelen, Maarssen, Loenen, Weesp en Muiden. Tussen mei en oktober is het goed toeven op de Vecht, omdat het kwik gemiddeld niet onder de 14 graden komt. In de zomermaanden liggen de temperaturen ruim boven de 20 graden. Ideaal weer om te varen!

Hoeveel kost het om een boot te huren aan de Vecht?  

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden: type boot, lengte, leeftijd, capaciteit, seizoen, duur van de charter, met of zonder schipper, extra's, enz.


  • Motorboten

1 week: vanaf € 2.072 in het laagseizoen en vanaf € 3.000 in het hoogseizoen


Mogelijkheden om een boot te huren aan de Vecht

Wilt u voor een middag een boot huren op de Vecht, dan kunt u kiezen voor een motorboot of zelfs een luxe motorjacht. Ook kunt u zonder vaarbewijs terecht voor het huren van een boot aan de Vecht. Ga het water op met vrienden, familie of collega's en geniet een of meerdere dagen van de prachtige omgeving. Want naast een eenvoudige motorboot kunt u ook een boot inclusief slaapplaatsen en badkamers huren. Een boot huren aan de Vecht kan met een gezelschap tot maar liefst 10 personen. Verblijft u meerdere dagen op het water, dan kunt u bijvoorbeeld uitwijken naar omliggende wateren zoals de Loosdrechtse Plassen.

Aanmeerplaatsen aan de Vecht

Gaat u een boot huren op de Vecht en wilt u ook aanmeren om bezienswaardigheden aan wal te bezoeken, of gewoon voor een hapje en een drankje op een terras? Dan kunt u op diverse aanlegplaatsen aan de Vecht terecht. U kunt niet zomaar aanleggen op andere plaatsen: de openbare aanlegplaatsen zijn aangegeven met een blauw bord en voor het aanmeren is kadegeld verschuldigd. Hier kunt u bij het boot huren aan de Vecht aanmeren:


Havens aan de Vecht

Een boot huren voor een vaartocht op de Vecht doet u bij onze havens in:


  • IJsselstein
  • Uithoorn


Via de Vecht kunt u talloze vaarroutes volgen. Kies bijvoorbeeld voor een tocht van Breukelen naar de Loosdrechtse Plassen, via de Nieuwersluis, Loenen en de Mijndense Sluis. Een mooie historische route is die via Breukelen en Maarssen naar Oud-Zuilen, waarbij u onderweg langs prachtige buitenhuizen aan de rivier komt, zoals Nyenrode en Bolenstein. U kunt ook kiezen voor een landelijke route van of naar het Muiderslot.


Boot huren aan de Vecht zonder vaarbewijs

In ons aanbod vindt u veel boten waarbij u de Vecht op kunt zonder vaarbewijs. Het gaat dan om boten met een lengte van minder dan 15 meter die in het water niet harder gaan dan 20 kilometer per uur. De boten waarmee u de Vecht op kunt bieden plaats aan maximaal 10 personen. In ons aanbod zitten ook kleinere exemplaren. De boten zijn geschikt voor zowel dagtrips als meerdaagse tochten. Gaat u liever op pad met een ervaringsdeskundige, kies dan voor een boot met schipper.

Bootverhuur > Vecht

Boot huren aan de Vecht

11 Bootverhuur

29814 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.