Bootverhuur > Veerse Meer

Boot huren aan het Veerse Meer

42669 reviews

Huur zeilboot Jeanneau Sun Odyssey 30 i in Yerseke, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Geniet van de kust van Zeeland op uw zeilboot Sun Odyssey 30 i


Zeilboot Jeanneau Sun Odyssey 30 i (2009) 8,99 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 5 plaatsen 5 Slaapplaatsen Yerseke, Nederland (Zeeland)
vanaf € 136 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur zeilboot Dehler  34 in Yerseke, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Zeilboot van 10.1 meter te huur in de haven van Yerseke, Nederland

Zeilboot Dehler 34 (2020) 10,10 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 4 plaatsen 4 Slaapplaatsen Yerseke, Nederland (Zeeland)
vanaf € 229 /dag
Bekijk boot
Huur zeilboot Dehler  38SQ in Yerseke, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Geniet van uw reis op een 11.64 meter zeilboor

Zeilboot Dehler 38SQ (2020) 11,64 m

Met of zonder schipper

3 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Yerseke, Nederland (Zeeland)
vanaf € 273 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur zeilboot Dufour Yachts  365 Grand Large in Yerseke, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Een prachtige Dufour Yachts zeilboot in Yerseke, Nederland

Zeilboot Dufour Yachts 365 Grand Large (2007) 10,81 m

Met of zonder schipper

3 cabines 1 badkamer 8 plaatsen 8 Slaapplaatsen Yerseke, Nederland (Zeeland)
vanaf € 179 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur motorboot Linssen  Grand Sturdy 40.0 Sedan in Kortgene, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Linssen motorboot te huur in Kortgene, Nederland

Motorboot Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan (2020) 12,85 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 4 plaatsen 4 Slaapplaatsen Kortgene, Nederland (Zeeland)
vanaf € 350 /dag
Bekijk boot

Boot huren aan het Veerse Meer

Het Veerse Meer is een brakwatermeer dat de Zeeuwse eilanden Walcheren en Noord- en Zuid-Beveland van elkaar scheidt. Het is ontstaan uit het afdammen van de zeearm het Veerse gat, dat zijn naam dankte aan het dorpje Veere. Sinds de afdamming is het meer een echt watersportparadijs en een van de grootste toeristische attracties van Zeeland geworden. Je kunt hier alle soorten watersport beoefenen en aanleggen bij de meest pittoreske dorpjes. Wilt u een boot huren op het Veerse Meer? Lees dan verder wat de mogelijkheden zijn bij Nautal!

Hoeveel kost het om een boot te huren aan het Veerse Meer?

Bij Nautal kun je ervoor kiezen om een zeilboot te huren aan het Veerse Meer, maar er zijn natuurlijk ook motorboten te huur. U huurt al een boot vanaf 600 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen is de prijs om een boot te huren vanaf 675 euro per week. Naast het vaarseizoen is de prijs ook afhankelijk van de grootte en het bouwjaar van de boot, evenals de gekozen extra’s, zoals de aanwezigheid van een schipper.

Is het mogelijk om een boot met schipper te huren aan het Veerse Meer?

Bij Nautal kunt u een boot op het Veerse Meer huren met of zonder schipper. Wanneer je nog niet veel ervaring hebt, of optimaal wilt ontspannen tijdens je vakantie is het huren van een boot met schipper de ideale optie voor jou! Je kunt natuurlijk ook het avontuur aangaan om zelf een boot te verhuren. Let op dat je in sommige gevallen wel een vaarbewijs nodig hebt. Je hebt een vaarbewijs nodig wanneer de boot langer is dan 15 meter en/of harder kan varen dan 20 kilometer per uur. Let op! Op het Veerse Meer heb je het vaarbewijs II niet nodig.

Wat is er te doen aan het Veerse Meer?

Het Veerse Meer en zijn omgeving bieden veel mogelijkheden om de dag op het water door te brengen. We zetten de opties voor je op een rijtje.

Watersport

Wanneer je een boot huurt op het Veerse Meer heb je alle mogelijkheid om heerlijk te watersporten. Ongeveer alle vormen van watersport zijn hier mogelijk. De belangrijkste is natuurlijk zeilen. Huur een zeilboot op het Veerse Meer bij Nautal en geniet vanaf het water! Voor kleine zeilboten is dit meer zeer geschikt om op te varen en voor grotere zeilboten is het de ideale uitwijklocatie bij veel wind! Naast een zeilboot kun je natuurlijk ook een motorboot huren en genieten van andere watersporten. Ga bijvoorbeeld een dagje suppen, surfen, zwemmen, vissen, of doe welke watersport je maar wilt! Je kunt natuurlijk ook een dagje van boord gaan om te genieten van het strand. Door de ondiepe oevers en het schone water is het Veerse Meer zeer goed geschikt voor gezinnen met jonge kinderen! Trek wel waterschoentjes aan, want er kunnen oesters op de bodem liggen. Op plaatsen waar veel recreatie is worden deze zoveel mogelijk weggehaald.

Dorpjes

Wanneer je een boot huurt op het Veerse Meer is het zeker ook aan te raden om eens aan te leggen in een van de gezellige dorpjes rondom het meer! Ga bijvoorbeeld eens kijken in het historische Veere of in de toeristische trekpleisters Kamperland, Wolphaartsdijk en Kortgene. Je kunt ook en stuk een van de kanalen opvaren en aanleggen in de havens van de steden Middelburg en Goes. Behalve in de havens kun je ook aanleggen bij een van de openbare aanlegplaatsen.

Eilanden

Het Veerse Meer kent 17 eilandjes waarvan er 12 toegankelijk zijn. Sommige alleen onder begeleiding van een boswachter. Alle eilandjes worden keurig onderhouden. Leg aan bij een van de eilandjes voor een heerlijke picknick of om te genieten van de ultieme natuur! Het grootste eiland is Haringvreter, met een klein haventje. Het eilandje staat bekend om de vele damherten die er rondlopen. Andere mooie eilandjes zijn het Aardbeieneiland, de Mosselplaat en de Arneplaat.

Bezienswaardigheden

Rondom het Veerse Meer zijn een aantal bezienswaardigheden te bewonderen. Denk hierbij aan kerken molens en monumentale woonhuizen. In Veere vind je de Campveerse toren. Dit verdedigingswerk van begin 1500 werd gebouwd om de haven te verdedigen. In 1540 werd het een herberg en dat is het nu nog steeds. Verder kun je in Veere de Schotse huizen vinden, die getuigen van de bloei van de handel in Veere. Ook het oude stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk zijn het bezichtigen waard.

Andere wateren in Zeeland

Vanaf het Veerse Meer is het heel makkelijk om naar de Oosterschelde te varen. Dit is een van de mooiste meren van Nederland. Als je geluk hebt kun je hier een bruinvis spotten! Vanuit de Oosterschelde kun je naar het Grevelingenmeer en de Noordzee. Wanneer je voor langere tijd een boot huurt is het leuk om een route af te leggen over de verschillende meren! Via het kanaal door Walcheren kun je de Westerschelde bereiken. Dit is een open zee-arm en staat daarom bijna altijd garant voor avontuur voor de ervaren zeiler! Let op! Om op de Oosterschelde en de Westerschelde te mogen varen heb je niet genoeg aan vaarbewijs I, hier is ook vaarbewijs II nodig.

Hoe is het weer bij het Veerse Meer?

In Nederland kun je het best varen tussen mei en oktober. Het weer is dan over het algemeen zacht, met het warmste weer in juli. Buiten deze periode is het ook mogelijk om te varen, maar het weer kan dan onvoorspelbaar en koud zijn. Houd altijd de weersvoorspellingen in de gaten!

Bezoek deze plaatsen bij het Veerse Meer

Er zijn heel veel jachthavens aan het Veerse Meer. De belangrijkste waar u boten kunt huren bij Nautal zijn:

  • Prins Willem Alexanderhaven (Yerseke)

  • Jachthaven Delta Marina (Kortgene)

Bezoek deze dorpjes en steden bij het Veerse Meer

  • Kamperland

  • Veere

  • Goes

  • Middelburg

Hoe kom je bij het Veerse Meer?

Het Veerse meer ligt in Zeeland tussen de eilanden Walcheren en Noord- en Zuid-Beveland. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Middelburg, Arnemuiden en Goes. Via de A58 is het eiland goed te bereiken. Via het water is het Veerse Meer te bereiken via een Sluis in de Oosterschelde. Verder is het ook te bereiken door het kanaal door Walcheren. Je moet dan door het sluizencomplex bij Veere. Dit kanaal komt uit in de Westerschelde. 


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie.