Bootverhuur > Vinkeveense Plassen

Boot huren in Vinkeveense Plassen

43934 reviews

Huur motorjacht Modell 145 in marina Vinkeveen, Utrecht

Huur deze woonboot en geniet van Utrecht

Motorjacht Modell 145 14,50 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 3 badkamers 10 plaatsen 10 Slaapplaatsen marina Vinkeveen (Utrecht)
vanaf € 256 /dag
Bekijk boot
Huur motorjacht 0 Motorkruizer in marina Vinkeveen, Utrecht

Geniet van het varen met deze 9.5 meter woonboot

Motorjacht 0 Motorkruizer (2000, opknapbeurt 2010) 9,50 m

Zonder schipper (bareboat)

1 cabine 8 plaatsen 4 Slaapplaatsen marina Vinkeveen (Utrecht)
vanaf € 128 /dag
Bekijk boot
Huur motorjacht 0 Motorkruizer in marina Vinkeveen, Utrecht

Huur deze woonboot met 1 cabine en bezoek marina Vinkeveen

Motorjacht 0 Motorkruizer (1985, opknapbeurt 2012) 9,50 m

Zonder schipper (bareboat)

1 cabine 8 plaatsen 4 Slaapplaatsen marina Vinkeveen (Utrecht)
vanaf € 128 /dag
Bekijk boot
Huur motorboot Doerak Doerak 700 in marina Vinkeveen, Utrecht

Ontdek de kust van Utrecht in uw Doerak 700 motorboot

Motorboot Doerak Doerak 700 (1975, opknapbeurt 2014) 7 m

Zonder schipper (bareboat)

1 cabine 6 plaatsen 2 Slaapplaatsen marina Vinkeveen (Utrecht)
vanaf € 99 /dag
Bekijk boot
Huur motorboot . Pontoon in marina Vinkeveen, Utrecht

Ontdek de kust van Utrecht in uw Pontoon motorboot

Motorboot . Pontoon (2019) 7 m

Zonder schipper (bareboat)

12 plaatsen marina Vinkeveen (Utrecht)
vanaf € 1.095 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren Vinkeveen

Een boot huren in Vinkeveen geeft je de mogelijkheid om te genieten van de natuur. Het populaire watersport- en natuurgebied de Vinkeveense Plassen ligt namelijk vlak bij de stad. Geniet van een of meerdere dagen uitwaaien op een boot en combineer dit bijvoorbeeld met het beoefenen van watersport. Je kunt het gebied verkennen per motorjacht of motorboot. Aan de hand van een routekaart en de vele routeborden en informatiepanelen stel je eenvoudig een route op maat samen. De plaats is ook leuk om een boot te huren met kinderen. Er is namelijk van alles te beleven op het water, maar ook op bijvoorbeeld de zandeilandjes.

Hoeveel kost het om een boot te huren in Vinkeveen?

Je kunt al een mooie woonboot huren in Vinkeveen vanaf 950 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen kun je een woonboot huren op de Vinkeveense Plassen vanaf 2299 euro per week. Let op! Er kunnen extra’s bij de huurprijs gerekend worden, voor bijvoorbeeld het brandstofverbruik en een eindschoonmaak. Vaak bieden de verhuurders ook leuke optionele extra’s aan, zoals fietsen, WiFi en een barbecue.

Kun je een boot huren in Vinkeveen met schipper?

Bij Nautal kun je vaak boten huren inclusief schipper. Dat is makkelijk wanneer je bijvoorbeeld niet veel ervaring hebt met het varen op een boot, of wanneer je nog geen vaarbewijs hebt. Wanneer je ultiem wilt ontspannen tijdens je vaarvakantie en naar de mooiste plekjes gevaren wilt worden biedt een schipper natuurlijk ook uitkomst. Als je geen boot met schipper meer kunt huren in Vinkeveen kun je je zoekopdracht uitbreiden, naar bijvoorbeeld boten te huur in Utrecht. Op die manier kun je een boot huren in de buurt van Vinkeveen en alsnog gaan varen op de Vinkeveense Plassen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een boot zonder vaarbewijs te huren in Vinkeveen. Op die manier kun je toch zelf op pad. In Nederland mag een boot zonder vaarbewijs wel 15 meter lang zijn, als hij maar niet harder gaat dan 20 kilometer per uur.

Wat is er te doen in Vinkeveen?

De Vinkeveense Plassen zijn ontstaan door turfwinning en zandwinning. Hierdoor zijn de plassen op sommige plaatsen wel 50 meter diep! Door de zandwinning behoren de Vinkeveense Plassen ook tot de schoonste meren van Nederland, omdat er weinig kleigrond onder het water meer zit. De langwerpige eilanden die je in het meer vindt zijn de vroegere legakkers. Deze werden gedurende de Gouden Eeuw, toen er turf gewonnen werd, gebruikt als droogvelden voor de turf. Later werd er zand gewonnen in de plassen ten behoeve van de aanleg van de A2.

Op de plassen zijn alle soorten watersport mogelijk. Als je wel van een beetje actie houdt, is het zeker de moeite waard om je vaarvakantie te combineren met watersport. Je kan er bijvoorbeeld surfen of suppen, maar ook waterskiën, duiken en kanoën. Als je liever ontspant gooi je een ontspannen hengeltje uit, of lees je een boek terwijl je op het water dobbert.

Een boot huren op de Vinkeveense Plassen geeft je de mogelijkheid om het hart van Nederland vanaf het water te ontdekken. Vaar over de Vinkeveense Plassen en meer onderweg aan bij gezellige plaatsen als Vinkeveen, Mijdrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Je kunt natuurlijk ook doorvaren naar andere wateren in de buurt, zoals de Loosdrechtse Plassen. De Vinkeveense plassen liggen midden in de Vechtstreek en alle plassen in deze streek staan met elkaar in verbinding. De Vinkeveense Plassen zijn verbonden met de Amstel. Hierop kun je helemaal naar Amsterdam varen als je wilt. Via de rivier de Vecht, die ook dicht bij de Plassen stroomt, kun je zelfs het IJmeer bereiken! Langs de Vecht vind je bovendien een heleboel bezienswaardigheden, zoals kastelen en buitenhuizen. Leuk voor een vaartocht van meerdere dagen dus!

Een fraaie vaarroute is de Vinkeveense Plassen-route. Je hebt de keuze uit verschillende varianten, van 9 tot 16 kilometer. Onderweg kom je langs zandeilanden en vaar je tussen de legakkers door. Een kortere route is de zogeheten Achterbosroute van maximaal 11 kilometer, die door de slootjes van Vinkeveen voert. Een mooie langere vaartocht is de Angstelroute. Deze route is ongeveer 24 kilometer lang, en onderweg kun je stops maken in pittoreske dorpen als Baambrugge en Abcoude.

Wanneer is er het beste weer om een boot te huren op de Vinkeveense Plassen?

In de zomermaanden stijgt het kwik tot boven de 20 graden Celsius en geniet je van een ruim aantal zonuren per dag. Ook in het voor- en najaar is het op het water rond Vinkeveen goed toeven, met temperaturen van gemiddeld 15 graden. De beste maand om te gaan varen op de Vinkeveense Plassen is juli, want dan is de gemiddelde temperatuur rond de 23 graden Celsius. Tijdens de winter en de herfst kan het weer onvoorspelbaar zijn. Houd altijd je weerapps in de gaten wanneer je gaat varen, zodat je minder snel voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn belangrijke plaatsen wanneer je een boot huurt in Vinkeveen?

Wanneer je ervoor kiest om een boot te huren op de Vinkeveense Plassen, kun je op veel plaatsen aanmeren. Er zijn enkele jachthavens met water- en stroomvoorziening, douches en restaurants. Je vindt er de volgende aanmeerplaatsen:

Op de plassen zijn bovendien aanlegplaatsen waar je maximaal 3 keer 24 uur aan mag leggen. Dit is fijn tijdens je vaarvakantie, bijvoorbeeld wanneer je de rondvaart maakt op de plassen.

Hoe kom je in Vinkeveen?

Vinkeveen ligt in de provincie Utrecht en dichtbij Amsterdam. Het dorp is dan ook vanuit heel Nederland goed te bereiken. Je kunt het beste de A2 nemen. Het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich in Breukelen als je vanuit het zuiden en vanuit het noordwesten komt. Vanuit het Oostwesten kun je het beste meteen de bus nemen vanuit Amsterdam. Vanaf het IJsselmeer zijn de Vinkeveense Plassen te bereiken via de vecht, die je bij het dorpje Muiden op kan varen. Het kan eventueel ook via het Amsterdam-Rijnkanaal, maar hier kan het druk zijn met beroepsscheepvaart.

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie