Boot huren op Zakynthos 

Het eiland Zakynthos, ook wel Zante genoemd, behoort tot de Griekse Ionische eilandengroep, en is het derde eiland in grootte van alle zes eilanden (met onder andere Lefkas en Kefalonia). Badend in de zee op ongeveer gelijke hoogte met Sicilië, brengt Zakynthos een heerlijk subtropisch-mediterraan klimaat met zich mee. Huur een boot op Zakynthos en u verzekert uzelf van het helderste zeewater dat u zich kunt voorstellen, zeeschildpadden, een hoop geschiedenis, cultuur én de ideale omstandigheden om op uw dek wat extra vitamine D in u op te nemen. 

Hoeveel kost het om een boot te huren op Zakynthos?

Een boot huren op Zakynthos kan al vanaf 800 euro per dag en 5400 euro per week in het hoogseizoen. Naast het vaarseizoen zijn ook de duur van de verhuur, de lengte van de boot, het bouwjaar van de boot en gekozen extra's van invloed op de prijs.
Afhankelijk van het type boot kunnen de kosten zijn:

  • Motorboten

1 dag: vanaf  € 800 in het hoogseizoen
1 week: vanaf € 5.400 in het hoogseizoen

  • Jachten

1 week: vanaf € 20.000 in het hoogseizoen

Havens en bezienswaardigheden

Al onze boten liggen in de grootste haven van Zakynthos: Zakynthos Port. Net als de gelijknamige hoofdstad, ligt de haven in het zuidoosten van het eiland en daarmee biedt het alle diensten en services die u nog heeft tijdens uw onvergetelijke reis, varend rondom Zakynthos. 

Een aantal plekken op het eiland zijn niet zonder reden ontzettend geliefd. Zo zijn er de eerdergenoemde zeeschilpadden, de zogenaamde ´Caretta Caretta´, die vanaf half mei tot eind augustus hun eieren leggen in de baai van Laganas. Maar ook de ´blauwe grotten´ mogen niet ontbreken wanneer u een boot huurt op Zakynthos. Deze blauwe grotten zijn met kleine bootjes te bereiken vanaf Aghios Nikolaos, een sfeervol vissersdorpje in het noordoosten van het eiland. Kies er bijvoorbeeld voor zelfstandig met uw boot om de grotten heen te varen, vlak voor de baai van Aghios Nikaloas te ankeren, om vervolgens de prachtige blauwe weerspiegeling van het water op de grotten te kunnen bewonderen door er doorheen te varen. 

Een heerlijk strand om naartoe te gaan voor elk gezelschap is Tsivili-beach. Voor kinderen ideaal vanwege het ondiepe, warme zeewater, maar ook een paradijs voor watersportliefhebbers - evenals voor jongeren vanwege de aanwezigheden van vele beachbars. Maar ook rustige, typisch Griekse taverna´s tekenen het decor op dit prachtige Ionische eiland. 

Tot slot, ook een bezoekje te voet de hoofdstad in mag niet ontbreken. In 1953 is de stad door een zware aardbeving bijna totaal verwoest, maar de achtergebleven gebouwen zijn meer dan genoeg om het historische gevoel over te brengen. Booggewelven, kerken met imposante klokkentorens, mooie pleinen en belangrijke monumenten tekenen het straatbeeld. 

Klimaat en weersomstandigheden 

De Romeinen en Venitianen die het eiland vroeg bezetten, noemde Zakynthos ook wel ¨Il fioro di Levante¨, wat ¨Bloem van het Oosten betekent¨, en is daarmee ook vernoemd naar de wind ¨Levante¨ die in de zomer vanaf het oosten waait en verkoeling brengt aan de plaatsen aan de oostkust. Qua klimaat zijn de aangenaamste maanden om een boot te huren op Zakynthos vanaf half mei tot eind augustus, alhoewel het er in de zomermaanden minder groen kan zijn door de hitte. Temperaturen tot 40 ºC zijn in de zomer niet ongewoon, het kan vochtig aanvoelen, dus houd daarom ook rekening met voldoende zonnebescherming. Gelukkig zorgen de eerdergenoemde Levente uit het oosten en de Maestro uit het noordwesten voor verkoeling. Wind uit het zuiden betekent grote kans op zand uit de Sahara. 

Wanneer u vaart rondom Zakynthos, is een zeilvakantie van 2 weken zeker aan te raden, en is enige ervaring met zeilen op (de Ionische) zee en het aanleggen op anker wel aangeraden. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen met een ervaren schipper een boot te huren op Zakynthos. 

Vervoer

Om op Zakynthos te komen vanuit Nederland, is het aan te raden te vliegen op het internationale vliegveld van Athene (ATH). Een directe vlucht vanaf daar zal u in minder dan een uur naar Zakynthos brengen. 

Waar te zeilen in Zakynthos

Bootverhuur > Griekenland > Zakynthos

Boot huren op Zakynthos

25 Bootverhuur

36114 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.