Bootverhuur > Boten Nederland > Boten Zeeland

Boot huren in Zeeland

45001 reviews

Huur zeilboot Jeanneau 42 CC in Hellevoetsluis, Nederland, Zeeland

Zeil met ons fijne jacht (max. 4 personen) volgens je eigen plan.


Zeilboot Jeanneau 42 CC (1999, opknapbeurt 2017) 12,85 m

Schipper bij prijs inbegrepen

1 cabine 1 badkamer 5 plaatsen 4 Slaapplaatsen Hellevoetsluis, Nederland (Zeeland)
vanaf € 395 /dag
Bekijk boot
Huur zeilboot Beneteau OCEANIS 34 in Cadzand, Nederland, Zeeland

Begin uw avontuur aan boord van een Beneteau Oceanis 34


Zeilboot Beneteau OCEANIS 34 (2011) 10,34 m

Met of zonder schipper

3 cabines 1 badkamer 7 plaatsen 7 Slaapplaatsen Cadzand, Nederland (Zeeland)
vanaf € 141 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 10%
Huur zeilboot Jeanneau Sun Odyssey 30 i in Yerseke, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Ontdek vanuit Yerseke de wateren van Zeeland


Zeilboot Jeanneau Sun Odyssey 30 i (2009) 8,99 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 5 plaatsen 5 Slaapplaatsen Yerseke, Nederland (Zeeland)
vanaf € 136 € 122 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
- 10%
Huur zeilboot Dehler  38SQ in Yerseke, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Huur deze zeilboot van 11.64 meter en vaar richting de baaien

Zeilboot Dehler 38SQ (2020) 11,64 m

Met of zonder schipper

3 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Yerseke, Nederland (Zeeland)
vanaf € 261 € 235 /dag
Bekijk boot
- 10%
Huur zeilboot Dehler  34 in Yerseke, Nederland, Zeeland

Direct boeken

Begin uw avontuur aan boord van een Dehler 34

Zeilboot Dehler 34 (2020) 10,10 m

Met of zonder schipper

2 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Yerseke, Nederland (Zeeland)
vanaf € 193 € 174 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Boot huren in Zeeland

Via Nautal kunt u een boot huren in Zeeland met of zonder schipper. Er is onder andere keuze tussen zeilboten, motorboten en nog veel meer in Zeeland of op een andere bestemming. Flexibele annulering of datumwijziging is mogelijk bij bepaalde boten tot 15 dagen voor het inchecken. Een boot huren in Zeeland is een heerlijke manier om de fraaie kustlijn in het zuidwesten van ons land te ontdekken. De provincie met zijn (schier)eilanden biedt daarnaast voldoende vaarroutes om te genieten van de gevarieerde landschappen in het binnenland. Zeeland heeft een pak meer te bieden dan enkel de mooie stranden, duinen en vuurtorens!


Wat kost het huren van een boot in Zeeland?

Het huren van een boot in Zeeland kan al vanaf 93 euro per dag en vanaf 600 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen is de prijs voor het huren van een boot in Zeeland gemiddeld 227 euro per dag of 1590 euro per week. De huurprijs hangt af van verschillende factoren zoals het type boot, de lengte, de capaciteit, aantal hutten, enz. Ook kan het zijn dat de booteigenaar extra’s aanbiedt zoals watersportuitrusting, wat de prijs kan beïnvloeden. Natuurlijk komt het voordeliger uit als u een boot huurt met een heel gezelschap en zo de kosten kan verdelen. 


Wat te doen in Zeeland?

Een boot huren in Zeeland geeft u de gelegenheid om bij verschillende havens aan te meren om de charmante stadjes in deze provincie te verkennen.  Wat Zeeland een prachtig gebied maakt om in te zeilen zijn de onregelmatige kustlijnen. In tegenstelling tot de andere Europese kusten vormt Zeeland een vertakking van land in zee. Hierdoor kan men Zeeland verkennen met mooie vaarroutes door landinwaarts te zeilen. Aan deze kusten zijn heerlijke stranden te vinden en pittoreske dorpjes en steden. Het is dan ook een echte aanrader om in de zomermaanden een zeilboot te huren in Zeeland.


Naast de kust en de wateren, heeft Zeeland ook heel wat cultuur te bieden. Hier vindt u gezellige middeleeuwse stadjes met een heel eigen sfeertje. Geniet dus ook zeker van de troeven aan land in deze regio. Bovendien valt er op culinair vlak ook wat te beleven, denk bijvoorbeeld aan mosselen en oesters die u na een rondleiding in de kwekerijen absoluut geproefd moet hebben. 


Zeeuwse wateren

Zeeland laat toe om te varen op zowel zoet als zout water. U hoeft geen zeesluizen door om goed zeilwater te bereiken in Zeeland. Gezellige havenplaatsjes als Bruinisse, Vlissingen en  Terneuzen zijn leuk om naartoe te varen. Het Veerse Meer, bijvoorbeeld, is een populaire vaarbestemming in Zeeland en erg gemakkelijk te bereiken. Dit kunstmatig brakwatermeer is ontstaan door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de Deltawerken. Vele die een boot huren in Zeeland genieten van een tocht over dit meer. Bovendien kunt u hier het Zuiderzeekrabbetje, de trompetkalkkokerworm en het palingbrood vinden. Voor de meer ervaren schippers is het een mooi avontuur om tijdens een vaarvakantie over de Oosterschelde, Westerschelde en de Noordzee te varen.


Een boot huren in Zeeland met een groot of klein gezelschap

Een boot huren in Zeeland is mogelijk voor grote en kleine gezelschappen. Wij bieden boten aan met plaats tot maximaal twaalf personen. Daarbij hebt u de keuze om met of zonder schipper te varen. Een boot huren in Zeeland is de ideale manier om met uw gezelschap een gezellige dagtocht door de omgeving te maken. Maar ook wanneer u met een kleinere groep een korte vakantie hebt gepland, kunt u bij ons terecht voor een ruime boot met voldoende slaapplaatsen. Denk bij het kiezen van de juiste boot goed na over de behoeften en wensen van uw gezelschap en wat u allemaal plant te doen tijdens uw vaartocht. 


Wat zijn de meest populaire havens in Zeeland?

  • Sint-Annaland
  • Yeserke
  • Cadzand
  • Het Veerse meer
  • Novi Marine


Een boot huren met of zonder vaarbewijs 

Beschikt u over een vaarbewijs? Dan kan u zonder problemen een boot huren in Zeeland naar keuze. Kies de boot van uw dromen en neem zelf het roer in handen en ga het water op met volledige vrijheid. Indien u geen vaarbewijs heeft, of gewoon niet zelf wil varen, dan zijn er heel wat boten beschikbaar die u kan huren met een schipper en/of bemanning. Een schipper leidt uw vaartocht in goede banen en bekommert zich om het navigeren, aanmeren en ankeren. Bovendien is hij/zij een expert en kent de omgeving als zijn broekzak. U krijgt dus de mooiste en minst bekende plekjes te zien. Op die manier hoeft u alleen te ontspannen en te genieten van uw gezelschap. 

Kriebelt het toch om zelf eens met een boot te varen? Dan kan u zoeken naar een boot die geen vaarbewijs vereist. In Nederland zijn dit boten die niet langer zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen varen dan 20km/uur. Er is dus echt voor ieder wat wils! 


Andere nabijgelegen vaargebieden

Wanneer u kiest voor een boot huren in Zeeland, zijn er talloze vaarroutes te volgen. U kunt kiezen voor een dagtocht, of een meerdaagse route waarbij u Zeeland als startpunt neemt. Denk aan een weekendtocht vanuit Zeeland richting De Biesbosch, waarbij u onderweg afmeert in Bruinisse, Willemstad en Oosterhout. Een andere fraaie tocht is een rondje rond Vlissingen, met onderweg stops in Zierikzee, bij de Neeltje Jans, en in Veere, Middelburg en Goes. Een tour langs de Oosterschelde brengt u via de Brouwershaven en de Grevelingensluis langs Zierikzee en Sint-Annaland. Meer vaargebieden: Hellevoetsluis, Breskens.


Hoe kom ik in Zeeland?

Als u er voor kiest om met de auto naar uw gehuurde boot te reizen kunt u (afhankelijk van uw startpunt) waarschijnlijk het best via de A12 of A27 naar de A58 rijden. Reizen naar Zeeland met het openbaar vervoer is ook goed mogelijk. Er zijn vele bussen beschikbaar die u kunnen brengen naar uw eindbestemming. Er zijn ook meerdere veerpondjes en watertaxi's die u verder op weg kunnen helpen. 

Heeft u meer vragen over een boot huren in Zeeland of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan contact op met Nautal, we helpen u graag. 

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie